意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 5|主題: 84893

急! 我BB咬到我nipple 流血餵唔到奶, 點算?

珍珠宮

國民生產總值:35890

急! 我BB咬到我nipple 流血餵唔到奶, 點算?

如題..

早幾日我唔舒服食左西藥, 停左冇埋身餵改PUMP落樽餵, 點知昨晚埋身餵我BB咬到我nipple 流血, 我覺得係佢要用力吸奶咀所致, 而家我nipple 好痛搞到我冇埋身餵, 我PUMP奶o的奶量唔多, 結果要補奶粉.

請問點樣令nipple 快o的好再埋身餵, 我見先前 媽咪話用母乳搽nipple, 我都有試但仍覺好痛... :cry:

別墅

國民生產總值:794

Re: 急! 我BB咬到我nipple 流血餵唔到奶, 點算?

Snoppy211,

我試過搽cream.... (係醫院送的... 令nipple 會快d 好番)... sorry.... 我唔記得左支cream 名... 好似係 cam.. 字頭同埋有朵菊花.... 個盒好似係綠白色的..... 唔知有乜其他媽咪記得呢???
Abraham was a hundred years old when his son Isaac was born to him. Sarah said, "God has brought me laughter and everyone who hears about this will laugh with me." - Genesis 21:5-6

別墅

國民生產總值:1088

Re: 急! 我BB咬到我nipple 流血餵唔到奶, 點算?

叫做甘萊膏.
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;53/st/20040521/n/Chloe/k/023c/age.png

珍珠宮

國民生產總值:35890

係咪Camoderm呀 ?

可否搽整個nipple , 包括出母乳位, 因為有個傷口好近母乳位, 如果BB食到有冇問題?

別墅

國民生產總值:794

係咪Camoderm呀-----> 係呀 !!!

可否搽整個nipple , 包括出母乳位, 因為有個傷口好近母乳位, 如果BB食到有冇問題?-----> 可以搽的... 但你最好在泵奶/喂人奶前用棉花及清水抺清d cream才泵/喂bb....
Abraham was a hundred years old when his son Isaac was born to him. Sarah said, "God has brought me laughter and everyone who hears about this will laugh with me." - Genesis 21:5-6

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.