夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

del

del

複式洋房

Re: 同老公屋企人關係好唔好???

由拍拖到依家同老公所有屋企人d關係都非常好.有時,我都會同老公講唔知點解有咁多婆媳問題?!老公每次都笑笑口話,佢都唔知,因為屋企上上下下,大大細細都咁錫我,所以佢無經驗喎 :mrgreen:

伯爵府

2024年龍年勳章

我同姑仔d關係算唔錯, 成日一齊旅行或食飯
姑奶就住隔離樓, 久唔久都會過來食飯, 而姑奶d仔女就好
鍾意痴我, 老爺對我仲好過對我老公, 成日"鄧"d好野我食,
連我老公都呷醋....
奶奶就得意d, 心情好就不停同你傾計, 心情唔好時就唔出聲

大致上都唔錯...... :mrgreen:
我~好~幸~福~呀~

侯爵府

我都ok. 同幾個姑奶都傾得2咀, 閒時又會幾pair人一齊出街. 因為奶奶唔响度, 咁老爺可能係男人啦, 都好易話為嘅....

洋房

老爺同奶奶對我都幾好幾鍚我

大姑奶份人就成日粗口爛舌,佢同我地兩公婆講野好唔客氣(結左婚好左少少),唔知係咪佢慣左咁樣同人講野定係佢覺得自己係大家姐而我老公係最細所以咁樣同我地講野,雖然佢對我無做過d乜,但我就真係唔係咁鐘意佢囉,因我覺得佢同我講野個陣好粗濁同唔係咁客氣

二姑奶份人唔多理野無乜特別好唔好

三姑奶直頭係癲婆一個,夾硬搵d野黎話我唔好話我唔(arm)唔鐘意我,試過無啦啦發癲俾佢指住黎鬧(未結婚前),當時我無出聲忍佢...算數...無同佢嘈,之後就一直無野講,跟住到結婚個日就走黎同我講:以前d野過左去就算叫我唔好記住,又同我老公講:以前係佢唔(arm),叫我老公唔好嬲佢(嘩...我覺得佢超級假),結婚到而家都無乜特別對我地好轉過,而我都係一樣係咁憎佢,憎到佢入骨,如佢再對我發癲,我就唔會俾面任何人同佢嘈過

四姑奶份人最好,最有禮貌最講道理,對我地兩公婆好好,又時不時送禮物俾我

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

奶奶 - 唔喜歡我
老爺 - 無咩兩句
大伯 - 傾唔埋爛
大嫂 - 幾傾得埋

禁止訪問

大宅

佢地都好錫我, 但返而, 呀太奶奶好麻煩, 又唔識做人,
有時都唔知佢想點, 又話老爺唔理佢, 又話個細仔好(但一眼都唔望佢, 而係我老爺同佢住既), 我知道舊工人古惑, 叫佢幫我日頭睇睇佢, 都又話腳痛呀, 又話眼唔好呀, 但係又鐘意玩我個女, 比佢激死, 本身我對老人家好好既, 佢係我第一個用d 唔好既語氣同佢講野既老人家, 佢就係 80, 都仲係咁, 都唔化既 ...

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

除咗叔仔之外, 同老爺奶奶, 姑仔都ok.

我叔仔痴痴地, 同佢冇2句 :evil:

珍珠宮

牛年勳章 醒目開學勳章

基本上,過時過節聚下都會吹下水,平時係唔會聯絡~~~ 反而自己娘家就間唔中等閒會約埋D細佬家庭式聚會下打牌食飯~~

伯爵府

ok,覺得奶奶幾鍚我,我都當她是阿媽 :mrgreen:
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

複式洋房

Basically, ok la.

伯爵府

奶奶同姑奶係事業形..洞識人情世故, 而且我屋企人出晒國,
所以都幾鍚我架, 但我地都知唔可以一齊住, 唔想依家既關係
有變化, 最無得彈係老爺...好到加零一, 兩位姑仔都好純品,
係我老公最惡, 所以無咩難聽說話

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同個個都冇乜問題, 除咗奶奶, 不過佢有佢講, 冇乜人搭口. 我老公仲猛咁夾餸俾我, 冇睬佢.

別墅

同奶奶關係最有問題,我成日都係屋企同佢嘈,我老公屋企冇人會出聲ga~因為知道係奶奶唔岩,佢d仔女都話我奶奶痴線ga~
★各位好!我叫盈盈豬★ 盈盈video 《我係2004年2月28日,係屯門醫院出世》 盈盈豬趣味小天地 <------相簿

別墅

最近好咗小小,可能神在不經不覺改變我的思想,同老公屋企人關係好d都係好見證......
該用戶已被刪除

侯爵府

好媽媽勳章

唔好!(除左老爺)
老爺~講野大大聲聲無譜!
奶奶~爛賭&經常講$&對我唔好!
姑奶~九眼看人低,又自大,當正自己係皇太后咁(奶奶做成),乜都要理乜都要問過佢!
叔仔~爛玩女人,同佢冇乜好傾!

YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

大宅

普通啦 !
佢 d 細老妹, 妹夫都好 c 文,
佢亞爸就............
同佢相處有時都要扮 " 撞聾 ".

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

2個姑奶都是老姑婆, 所以講0野好大聲, 得把聲~識得講就唔會做, 點0的細老做.
大伯 & 2 伯就好似所有0野都唔理~亞媽&老豆生日,做節都唔到.
3伯就無用, 2個姑奶講yes 他唔敢講no.哈哈~~
老爺&奶奶就ok la
我老公最細, 好多時2個姑奶講0野當聽唔到.
總括都ok, 我唔會同老公講佢屋企0的0野, 因我唔想知費事麻煩

首頁

尾頁

跳至