懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

踏入第9個月已重了35磅...

我現在9個月, 150lb, 比大肚前重左35磅啦! 過重會唔會對自己同BB都唔好嫁? 之前已經俾健康院姑娘話過一次, 叫我要注意飲食! 我已經食少左零食 ga la! 照咁o既進度, 到生得時應該會比大肚前重40磅 lu! 有D擔心添! :-| 咁各位媽媽又重左幾多呢? ?-(

複式洋房

Re: 踏入第9個月已重了35磅...

我現在比以前都重了42磅了

伯爵府

我第一胎生完後都多左40幾磅肥肉, 我靠自己用左9個月時間先keep到接近未有bb前體重, 而家有第2胎30週, 肥左20磅, (可能呢胎食少左飯) 我諗到生時應該會肥差不多30磅, 重少左但人地話第2胎難減d.

別墅

siumao,

我嘅週數同你差不多, 但重咗25lbs左右, 希望之後唔會太重, LESS THAN 30lbs 就最好 (宜家130lbs)

http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

男爵府

siumao,

我都係重左25lbs左右. 姑娘都話我控制體重控制得好.

你係0吾係水腫呀???? 威院姑娘話後期0吾會重太多, 否則就是水腫0咼, 晚餐D

珍珠宮

我陀BB 時重左42磅, 生完一個月后輕左32磅, 而家重有10磅要減, 我個婦產科醫生一直話我過重及重得太快, 我都冇辦法, 我已經聽佢話減少食澱粉質, 但係磅數一直上..

你唔駛太擔心, 生完至減啦, 最緊要長胎, BB重o的都好揍o的嫁!

別墅

[quote]
moondream3003 寫道:
siumao,

我都係重左25lbs左右. 姑娘都話我控制體重控制得好.

你係0吾係水腫呀???? 威院姑娘話後期0吾會重太多, 否則就是水腫0咼, 晚餐D

別墅

Snoopy211 寫道:
我陀BB 時重左42磅, 生完一個月后輕左32磅, 而家重有10磅要減, 我個婦產科醫生一直話我過重及重得太快, 我都冇辦法, 我已經聽佢話減少食澱粉質, 但係磅數一直上..

你唔駛太擔心, 生完至減啦, 最緊要長胎, BB重o的都好揍o的嫁!

Snoopy211:
睇o黎我的增磅情況都好可能同你一樣! 不過你都減得好快喎! 一個月可以減到32磅!

大宅

我依家都37週啦!都重o左四十幾磅啦!我可能食得多糖啦!o係公司又成日坐,到時真係唔知點減至好啦!不過我又冇水腫喎!BBo既大小係o岩個週數,o甘即係肥晒o係我度啦!

別墅

我而家36週都重咗40幾磅啦!可能我第一胎唔識control啦!

大宅

我已經重左40磅 lu...29 weeks! :cry:

洋房

我依家37週...重左25磅

洋房

我而家30週,重左36磅....俾姑娘同醫生話.... :-|

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至