夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好辛苦好辛苦捱過咗最痛苦的時間, 今晚突然想上嚟講吓野.

我好細個拍拖..13歲識到宜家呢個老公, 雖然散過好多次, 但都可以20歲同佢結婚, 今時今日結咗婚巳經12年....有兩個仔, 大既5歲, 細既2歲. 一直以來都覺得自己好幸褔, 有個好老公, 成份人工比晒我處理, 難得既係佢當差咁多年都無壞; 我一直都有工作, 生活方面算得上幾好.

今年6月頭, 老公突然對我唔抽唔睬...好似好憎我咁..問佢咩事..傾又傾過, 佢話無第三者, 只係覺得越來越同我相處唔到, 話我成日鬧佢飲酒,打機等等, 佢想自己一個人生活, 佢想要自由...呢件事一路拖拖拖, 拖到7月18日, 佢自己同我講, 佢好多野呃住我...唔想再呃我, 佢真係比我估中佢有婚外情,那個八婆亦係我一路懷疑那個佢係facebook打機識的又肥又醜既女人.....我崩潰過, 真係崩潰...想過死...但唸到呢個男人一直以來都唔理兩個仔, 如果我死咗兩個仔一定好慘.. 我亦曾經兩次搬回娘家, 最後,當自己冷靜下來才搬回家. 我搬走咁耐, 佢無搵過我叫我回家, 亦依舊同條豬扒一齊.

好多朋友佢既同事都同佢傾過, 佢亦帶埋件豬扒出去同d朋友同事食飯飲酒. 佢同人講話咁多年嚟忍得我好辛苦,話我生完第二個仔後成個人變晒, 話我成日鬧人好似癲咗咁, 又話我成日話佢飲酒, 打機. 連佢d同事都話點解佢明知我生完仔後有產後抑鬱都唔可以體諒, 佢話如果佢唔體諒我, 佢巳經一早走咗, 唔駛等到宜家, 佢話條豬扒既出現係導火線, 人地問佢想點, 佢話婚就一定唔會離, 因為佢知道兩個仔要屋住, 因為我地係住宿舍的, 如果離婚就要交番間宿舍比政府, 佢話佢宜家真係好鍾意件豬扒, 佢唔會放棄佢, 因為豬扒唔管佢, 好明白佢, 又可陪佢飲酒, 雖知佢巳結婚仲有兩個仔, 但豬扒唔迫佢, 佢真係好愛佢.(佢可以同我講埋同豬扒連床都上埋), 咁同事問佢同我係咪無彎轉, 佢又話唔係既, 但要時間囉. 又話呢一刻真係好鍾意豬扒. 同事又話, 如果你係要選擇豬扒咁唔該你起身, 要行就行, 唔好拖累人, 但佢又唔離婚. 佢亦話好想搬出去一個人住, 佢重同我講過, 話好想搬出去一個人住半年或一年, 但唔係同豬扒住, 只係覺得自己適合一個人生活, 但佢問我可否保証不輪佢搬出去半年定一年, 我都唔會識第二個男人....我覺得佢巳經痴晒線. 仲要早幾日比我發現佢用手機從網上影咗一D深圳桑拿地址同埋一D骨女的相.....我覺得好恐怖...佢好似變咗第二個人咁. 因為佢以往從來都好抗拒大陸女人...我唔知佢宜家點解會咁...

今時今日, 我巳經決定唔理佢, 佢唔離婚唔緊要, 只要每個月出糧我有錢攞 (佢依然比我係戶口過錢走), 我繼續有屋住, 我就唔理佢, 佢宜家一個星期只會回來一或兩晚, 但每次返嚟佢又可以攬住我訓什至搞我添, 之前成年, 佢每晚都係鎖埋電腦房門打機打通宵, 天光先入房訓, 我巳經過了成年接近單親的生活...今時今日, 佢又可以返親嚟都攬住我訓.

實在我今時今日唔係刻意去等佢, 只係想在唔影響兩個仔的生活環境下...繼續過自己同兩個仔的生活. 我唔知咁做啱唔啱, 但佢每次回來我都真係唔係咁想見到佢, 我早幾日曾經同佢講過,如果佢真係同豬扒一齊好開心, 不如佢搬走, 因為我唔想佢影響我同兩個仔的生活, 我唔想在兩個仔的成長過程比個錯既概念佢地...以為爸爸係可以成日都唔返屋企...全無親子關係的...唉...雖然我巳將他放低80%, 但始終佢時出現時唔出現...唔多唔少對我都有影響, 但我知佢唔搬..可能係因為我唔放錢比佢. 我都唔知咁既生活重要維持幾耐...亦唔知佢會幾時醒, 但我有唸過若然我識到第二個, 我都唔排除我會走, 但問題係...今時今日我有兩個仔...巳經唔係咁容易搵到第二個男人.

好長篇, 但希望大家唔好介意我上嚟吐吓苦水 !

Thank you.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

哎....
真係唔知講乜
人人對婚外情嘅容忍都唔同
講真別人都唔能夠代你出D咩主意
始終自己嘅處境同感受自己先最清楚
最緊要你精神同情緒承受到咁嘅生活模式
不過
你仲俾佢搞你??
佢都唔知同過幾多女人喎(就算以前冇, 第日都陸續有嚟)
保護自己身體之餘
仲應該為自己身體留番尊嚴
唔可以俾自己同其他D女人睇齊
保重
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

大宅

回覆 1# premum2006 的文章

當我知道佢可能係大陸有玩之后, 我巳經無再比佢搞....之前曾經好傻咁唸, 佢仲搞我即係佢仲對我有感情.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

agree 你唔覺

得同你老公繼續性行為會有問題? 先唔講北上

嘅骨妹, 只講件豬扒, 佢同豬扒攪完又返嚟同

你......咁豬扒同佢攪之前 / 後 仲有冇其他人

攪過呀?? 比我就真係頂唔順, 想起

點解你明知自己唔開心, 都仲要忍? 點解你要

比佢牽住個鼻走? 佢咁樣你都忍得? 唔好話留

低係為咗d仔, d仔始終會大, 到時就算唔完全

清楚成件事, 但唔多唔少都會估到d, 萬一第時

d細路有樣學樣點算呀? 始終都係一個壞榜樣

大宅

可能一路以嚟, 不論我屋企人同佢屋企人都叫我暫時唔好理佢住, 所以我無唸過離婚, 我宜家都覺得之前仲同佢行埋係好傻, 可能唸住想佢回頭.

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

為自己又好, 為細路又好, 唔好再心軟聽佢氹喇......搬出去一年半載......點知佢係出面攪咩喎, 就算佢一年半載後返嚟搵返你, 你問心可以當冇事咩? 就算你問佢, 又唔知佢講真定講假, 盞自己仲更加多疑問, 咁咪仲辛苦......
叫你答應唔好識第二個, 要等佢......你就要安安份份咁等佢, 佢就可以出去花天酒地, 兩夫妻係咁架咩?? 要咁樣做夫妻你開心咩? 真係可以算?

唔好再傻, 堅強d, 仲有兩個小朋友要你照顧架, 要為小朋友同自己將來打算

加油呀

大宅

回覆 1# 咕b 的文章

Thanks. 我當然覺得佢係完全痴線既. 我為嘜要坐係屋企等你回頭....我會努力..

大宅

你o既經歷同我媽咪o既朋友(s太太)有d相似~~
早o係十幾年前,s太太老公係揸中港貨車.
有1仔1女.
點知s先生o係大6有女人,比s太太發現.
但因為s太太唔想仔女o係單親家庭生活,
所以佢地無離婚~
不過s先生就搬開住,每個月定時比家用(大約萬幾,十幾年前好好駛嫁啦)
過左6,7年,唔知s先生係玩厭定比人飛,
終於返左屋企.
s太太原諒左佢之餘亦無問佢之前點樣.
一路到而家都幾恩愛!

感情無話對錯,
無人能夠擔保個男人會浪子回頭,
亦可能無咩女人可以好似s太太咁忍得.
最重要係你自己想得到d乜?!
你自己可唔可以接受到咁o既生活~

等待驗證會員

放生自己啦!
你老公痴鬼線架.

等佢浪子回頭? 邊個會等 pat 屎回頭架?

Come on, u deserve much better.

大宅

去到咁既地步, 最緊要keep住d錢同埋有間屋, 其餘佢返來咁當出租床位, 不過佢搞你, 你就睇你想唔想俾佢搞同埋要佢帶套, 點知佢會帶咩病返來, 小心為上.

2個仔要好小心處理, 唔係就有樣學樣, 好難教; 其實你自己要睇開d, 男人要變心你真係控制唔到, 你唯有努力工作, 有拖拍就拍, 有機會千祈唔好放過; 等佢返轉頭就side時間, 自己扮靚d仲好啦!

努力呀, 支持你, 唔開心就上來呻, 唔好屈係心好易唸埋一邊, 屋企人錫你先會擔心, 証明好多人都陪住你.
原帖由 Evolution6 於 09-9-15 00:35 發表
好辛苦好辛苦捱過咗最痛苦的時間, 今晚突然想上嚟講吓野.

我好細個拍拖..13歲識到宜家呢個老公, 雖然散過好多次, 但都可以20歲同佢結婚, 今時今日結咗婚巳經12年....有兩個仔, 大既5歲, 細既2歲. 一直以來都覺得自 ...

大宅

睇完有d火,真係好想講一句,你係唔係女人來,你總俾佢搞你.男人好多野都可以忍,只有呢一樣野唔可以,因為佢跟本無尊重過你,佢可以同你講明已証明佢已有最壞打算,但你所做的決定令佢鬆一口氣然後再得寸進尺.

別墅

我會覺得...算吧啦依個臭男人....根本唔值得...為左個豬排放棄成個家....你同佢都甘多年感情了....

你而家要踢佢走(講到有幾為佢著想甘, TUM佢走先!), 大家個關係唔好攪衰先, 一陣佢反口唔俾錢你點....

你要有錢養自己D仔女....扮靚D, 令自己心情好D!!!依個男人你就放手吧!大把好男人啦, 你先32歲JEI!仲後生!我有朋友, EVEN 係BK既MUMMUM拖住2件都搵到個好男人啦....你唔好睇死自己, 要有希望!擴寬D自己生活圈子, 識多D人! 搵到個好男人LAW, 你未同你個C6離婚LAW!( SO我叫你一定要踢佢走先, 因為離婚要2年的IF單方面APPLY!) 甘你未唔會再WASTE自己時間LAW!

總之, 不要回頭了, 依個男人又叫太陸雞又攪婚外情, 太嘔心了...返轉頭都唔好要!!加油!!

大宅

回覆 1# zoosaku 的文章

我都知道感情無話錯與對, 我巳唔放希望係個男人身上, 但都係為咗唔影響兩個仔的居住環境, 所以既然佢話點都唔會離婚, 我就唔離住, 總之一日有錢, 我都會唔理佢住.

今朝當佢又想搞時, 我同佢講宜家開始大家唔可以再有呢種關係, 因為接受唔到佢同咁多個女人搞過, 佢話唔明點解我話咁多個女人, 我唔知佢係咪無係大陸玩, 只有豬扒一個所以咁講, 但我話不論幾個多, 有老婆仲係出面同第二個有呢種關係, 巳經係一個大問題. 我話畢竟我曾經都係你鍾意過既人, 希望你尊重番我. 比番d尊嚴我. 跟住佢話我知...都係我衰吖嘛. 然后我就無再理佢.

男爵府

唔知點解喺香港,白痴既人都可以做警察.....不論道德操守或智商都咁低..

大宅

回覆 1# fairyfloss 的文章

係因為係佢地既圈子入面...結咗婚出面有幾個女人呢d事係好平常.

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 Evolution6 於 09-9-15 17:17 發表
係因為係佢地既圈子入面...結咗婚出面有幾個女人呢d事係好平常.

我以前識好多警察,真係10個有9個都係甘(結咗婚出面有幾個女人)(當然吾係全部係甘,只係甘啱見到係甘)

大宅

回覆 1# sandy1425 的文章

實在佢咁多年都無野的, 亦真係出街都唔會望女仔...D朋友亦同我講, 佢係鍾意飲酒, 但從來都唔會掂女仔. 今次呢件係FB識的豬扒..真係醜到...無人要那種.., 但咁啱遇上佢最唔開心既時候咁就一齊咗...仲要佢話好鍾意件豬扒...天呀....我覺得好MO辱我...如果你話出面那件好過我都話, 但係全世界包括佢D同事都話見到佢都想嘔.

大宅

痴線家,e家既差人都唔知咩來既,一啲道德都無.
比我,如果份糧成份系手就打死唔離婚,佢玩你都可以識過個家,只不過為佐佢啲錢之麻.你應得既,既然個豬扖甘理解佢,咪由得佢去理解飽佢lo.
我連鎖都換埋添呀,咪叫佢自己報警lo,車,呢啲人唔使比面佢la.仲比佢反來ar,叫佢發夢好了.

大宅

回覆 1# maymay.choi 的文章

maymay.choi,

你講既野都係我大部份朋友講的, 就係話如果佢成份糧仲比晒我處理 (我宜家只係剩番少錢比佢用, 所以佢同根本無可能有錢同件豬扒洗), 佢同d朋友講宜家去街睇戲食飯都係件豬扒比錢, 我心唸件豬扒都幾節墜...無人要到貼埋錢溝條背景咁複雜既男人. 所以個個都叫我唔好咁衝動離婚住...放長雙眼睇佢兩個玩得幾耐.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至