論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

你地知唔知d印印小完便係唔用紙巾抹ga?

近排我個印印越黎越懶,好多時廁所卷廁紙用完佢都唔放番卷新既落去,好多時都要我提先記得,我心諗:佢都要用廁紙ga,點可能全日都冇廁紙在廁所ga,我就特登唔提佢,但見佢去完廁所又就咁出番黎,又毫無意識放卷新廁紙入廁所wor,於是問佢,佢竟話佢地小完便係會用水濕隻手,然後用手抹下體,我話佢污遭,佢反而話用廁紙抹唔乾淨,用水先乾淨,但我覺得好核突lor,下次都係請菲傭....

大宅

Re: 你地知唔知d印印小完便係唔用紙巾抹ga?

唔係化~~~~
等我今晚返去問下我個隻係咪咁先!!(不過我見佢有換厠紙)
該用戶已被刪除

伯爵府

haaa very dirty >o<
sammili 寫道:
近排我個印印越黎越懶,好多時廁所卷廁紙用完佢都唔放番卷新既落去,好多時都要我提先記得,我心諗:佢都要用廁紙ga,點可能全日都冇廁紙在廁所ga,我就特登唔提佢,但見佢去完廁所又就咁出番黎,又毫無意識放卷新廁紙入廁所wor,於是問佢,佢竟話佢地小完便係會用水濕隻手,然後用手抹下體,我話佢污遭,佢反而話用廁紙抹唔乾淨,用水先乾淨,但我覺得好核突lor,下次都係請菲傭....

複式洋房

唔好嚇我呀! 等我今晚返去問吓先.

MD 寫道:
唔係化~~~~
等我今晚返去問下我個隻係咪咁先!!(不過我見佢有換厠紙)[/quote]

男爵府

2021勳章

actually some of the philipino maid also do this....I heard even they do the same after boo boo !!

侯爵府

牛年勳章 2021勳章 醒目開學勳章

我印印話佢地響屋企大小便都係咁架(開盆水用手洗),不過佢地未黎香港前有朋友教佢唔可以咁做,因為香港要用廁紙的

大宅

嘩~又多個人知,好似幾真下咁喎!!
我只聽過我印印講佢係印尼用手食飯的,咁如果去完厠所又用手,萬一有性病唔知的話,咪成咀都係"花柳"

象牙宮

2021勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁恐怖o架!

複式洋房

Dear All,

我印印就有用紙巾抹ga 但係就去完小便唔洗手, 我立即捉住佢, 話佢一定要洗手因為佢要常常捉摸bb喎. 唔洗手好唔衛生. 佢宜家都有聽話洗手, 但係我返左工就唔知喇...
我個宏宏豬出生於2004年

民房

sammili,
你個工人真係好恐怖 一定要佢跟我地的方法.唔係就要炒.嚇下佢都好,希望佢改啦.

大宅

o華好核凸呀,我都要返去問下我個印印先。我想問你個工人係咪第一份工呀,之前有冇在其他地方做呀?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

唔敢想像佢地成人將隻手摸 "那裡",一日重要摸咁多次。嘩~~成屋東西俾晒佢哋啦 !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

大宅

尋晚返去即刻問左工人,佢真係話印尼人係手抺的,問大小便都係?!佢話係,左手抺"野",右手食飯;抺完會clean返隻手&不準用左手食飯的~
跟住我問咁流鼻涕呢?佢話會用手巾,咁我又問佢你個女bb時成日會疴屎疴尿你又係用手呀?佢話bb就用棉花&水抺,我心諗大人個D最dirty唔用,返而鼻涕同bb"ng ng"先用,都唔知d印尼人諗乜~?-(
最後我問佢你係呢度有冇用tissue先,佢話有,佢知係香港要用tissue的,等於係印尼佢唔食豬肉,但出來打工就要乜都要食的道理一樣~聽完我都放心d....
佢又話個位工人可能第一次出來打工先係咁...
所以如有媽咪請第一次出外打工的印尼人一定要教佢呢樣野先!!

複式洋房

我尋晚又係走去問個工人, 佢話佢有用廁紙, 咁都無咁惊.

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

我個印都唔係第一次黎hk,係現成請番黎,頭先我問多佢一次,問佢去大or m come時點洗,佢話有時用盆倒水去洗or用花灑沖,再用廁紙抹,咁我問佢若出到街點算,佢就話會用廁紙,好彩唔係用手,都冇咁驚,我都有諗過叫佢一定要用廁紙,但我知佢實唔聽,佢仲話用廁紙會好痕wor...... ?-(

大宅

嘩, 真係好 Dirty!

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

通常未出過國打工既工人都可能會0甘做. 如果佢出過國, 例如去過Singapore or Taiwan, 佢地就知道係要用tissue.

不過新工人黎到, 最好都係講多次一定要用tissue啦!

大宅

我都信印係咁dirty, 因為我個印黎咁耐囡囡肚痛咁耐, 仲有一次半夜勁嘔, 到佢辭工唔做後就"一天都光哂"; 所以我勸朋友都係請番賓(不過凡事都有例外), 睇彩數
KooKuKooKu :pint:

首頁

尾頁

跳至