意見反饋
義工

產前產後 今日: 10|主題: 240875

BB扭抱?

大宅

國民生產總值:1723

BB扭抱?

hi!

bb在晚間扭抱叫喊, 有什麼方法解決?
(因老人家稱不要讓初生嬰喊那麼久, 否則便入風)

thanks!

男爵府

國民生產總值:9706

Re: BB扭抱?

BB幾大呀?初生BB扭抱叫喊好正常.因為在媽媽的肚子裡很有安全感,一旦出來了會不習慣.

複式洋房

國民生產總值:219

My BB also 扭抱, she is 2 months old now. Is it normal or I need to take out this 習慣 immediately? Thanks.

大宅

國民生產總值:1371

有邊個bb唔鐘意人抱? ?-( bb大咗就會冇瞓咁多, 會好奇因為可以看到多d野,梗係唔想係張床到la. 我bb日頭會扭多d,跟住夜晚食奶後氹完佢瞓後就會瞓耐d,我覺得冇問題wow

民房

國民生產總值:28

Dear 721bb 請問你是否出售產後進補廿八方,我可以同你購買嗎?因本人是個單親媽媽無咩錢...身體又唔係幾好....當初我都仲怕無錢補生潻...現見到你出售我真的好感謝你可以出售給我嗎,thx
請p.m我,等你的回覆有心人

大宅

國民生產總值:1641

My BB also 勁扭抱, 日間無抱不歡, 抱起三個鐘, 放低三分鐘, 否則喊不停。佢日間又吾睡覺, 我連食飯去廁所的時間都冇, 我都吾知點算, 好彩佢夜晚9點左右會開始睡覺, 一路到第二朝5、6點,我都算有些時間休息o下。

請問有冇方法令佢日間冇咁癡身?

禁止訪問

國民生產總值:8419

複式洋房

國民生產總值:226

初生至幾個月大的BB, 持續地喊, 特別是在晚上, 可能是肚痛, 以前的老人家就話吵百"羅", 即到3個月大就會慢慢不再喊. 現在, 姑娘會見意用BABY OIL 在自己手掌WARM 了再搽在肚子上.

複式洋房

國民生產總值:219

I've also tried the method similar to ssassa, but it's becos we're not 恨心 enough, so our bb keeps 扭抱 la, esp our "bun bun", she prefers to carry her than let her crying loudly.

子爵府

國民生產總值:12949

我bb14日人仔,佢哭2-3mins,就抱.係醫院頭一日就扭抱,min night 大聲哭就即刻抱.

禁止訪問

國民生產總值:8419

禁止訪問

國民生產總值:10761

大宅

國民生產總值:1723

我的bb是24日人仔, 故我不想咁快種壞他. 但現在在我mummy家坐月, 我的婆婆常稱bb不可哭那麼多, 會入風, 我不知屬實, 但之後回家便只有我一人去照顧, 那有多麼的時間去抱呢? 故.....常爭吵!

複式洋房

國民生產總值:336

我看書說,初生的bb不懂撒嬌的,他哭只因為有生理需要,例如驚、尿、身體不適等等,應該及時安撫他,及了解他的需要。

複式洋房

國民生產總值:366

bb到三,四月大就唔鐘意比人抱,我b就係咁,佢由出世到而家我都係日日抱,時時抱,但到三個幾月就鐘意訓係床唔係咁鐘意抱

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.