意見反饋
義工

產前產後 今日: 8|主題: 240975

BB唔肯掉頭, 有咩方法

複式洋房

國民生產總值:141

BB唔肯掉頭, 有咩方法

我老婆今日睇完E生, E生同話BB仲未掉頭, 如果再過一個月都唔掉頭, 就好大機會要開刀, 佢好唔開心, 想問下各位有無方法可以令BB掉頭??THX

民房

國民生產總值:3

Re: BB唔肯掉頭, 有咩方法

我BB33週都唔掉頭, 咁我一得閒就用手指由佢頭既位置教佢轉去下面, 又一路同佢講叫佢快D掉頭.

仲有, 產前運動班時物理治療師話媽咪做4腳爬爬既姿勢可以比多D位BB掉頭, 所以我晚晚都做幾分鐘.

依家BB掉左頭la. 希望你BB都快D掉頭la.

複式洋房

國民生產總值:336

我bb都成34週到先掉頭,姑娘話36週到才掉定的。你太太現在幾週呀!

複式洋房

warmychan
唔該晒

複式洋房

dorcas910

30 week la

民房

國民生產總值:39

唉~~~最慘唔係bb未掉頭, 而係bb對腳仔伸直左唔係屈住, 醫生話係咁o既情況下, bb係好難掉頭, 所以開刀o既機會好大, 我聽完之後真係好唔開心 :cry: :cry: :cry: 唔知仲有無辦法呢???

男爵府

國民生產總值:7099

我現在BB已經掉頭, 但係威院D醫生姑娘都話未到36週未定架, 呀B依然會周圍走位, 所以30wk0吾使0甘早擔心住, 呀B會成日走位架, 0吾會Set死一個姿勢0甘傻, 放心啦.

你到34wk再看看如何先啦.

別墅

國民生產總值:914

moondream3003 寫道:
我現在BB已經掉頭, 但係威院D醫生姑娘都話未到36週未定架, 呀B依然會周圍走位, ...

係呀! 我B之前已調左頭, 上星期照到又轉左位! 現在已36週, 今日返醫院覆診, 希望 BB 乖乖調返頭啦!

大宅

國民生產總值:2701

如果未調頭咪開刀囉. 我唔明驚什麼, 開刀又舒服, 又安全. 我順產同開刀都試過,開刀簡直舒服啦. 你究竟擔心如果開刀有什麼問題呢?

子爵府

國民生產總值:13635

占仔老公

我試過32掉

複式洋房

多謝晒各位, 占仔而家心情好d啦, thx!!

占仔就好似wawa咁講唔想有疤痕, 所以唔想開刀

大宅

國民生產總值:1415

If your wife is 30 week pregnant, still have a chance for BB掉頭. Walk more. Walk upstairs. I had to walk up the knoll to go to work when I was pregnant. I started to walk more since 24 week pregnant until 32 week pregnant. My baby turned during the 30th week or so. When I was 32 week pregnant, already too heavy and tiring to walk loo.
Also it helps if your wife sleeps on her sides, preferable left side. Try that.

複式洋房

國民生產總值:362

占仔

same as you :exclaim: bb對腳仔伸直左唔係屈住, 醫生話係咁o既情況下, bb係好難掉頭, 所以開刀o既機會好大 :exclaim:

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.