論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

比咩床工人瞓?

我想問下你地比咩床工人瞓架?我係實惠買左張摺床, 但個工人話瞓都背脊痛, 唔知係咪張床墊太'林',承托唔到呢?唔知有冇人知邊度有d摺得埋的床墊買呢?其實我已經係日本城買左張三摺床墊, 但係加埋上張摺床度都係一樣!邊度有d硬正d的摺床墊? ?-(

別墅

Re: 比咩床工人

Seahorse has some firm ones. Take a look!
Time flies, my kids are 12 and 10 years old now

子爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

I bought a single bed in Seahorse for my maid. Very good and cheap.

大宅

我係實惠買左張摺床, 但個工人so far ok, no complain. My maid is 29 years. May be sleep in sleeping bag. easy for store(if the room is not big enought.

男爵府

碌架床,上格工人,下層大囝

大宅

我係特格買.

男爵府

軒x居有一隻叫做石英床做緊special offer很cheap的,我買了一張俾個工人,2.5"=hk$24x.00。都幾hard的。

別墅

Re: 比咩床工人瞓?

to:bb2,
你地係咪要晚行朝拆的??
摺床墊係好"林"架~~ 尤其係摺位~~
海馬有d三摺梳化床,攤開都有7吋厚~
but...都已經買左摺床,冇理由又買新野~~

床墊底, o係中間腰位,可唔可以加塊板呢????

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓

badspriteboy 寫道:
to:bb2,
你地係咪要晚行朝拆的??
摺床墊係好"林"架~~ 尤其係摺位~~
海馬有d三摺梳化床,攤開都有7吋厚~
but...都已經買左摺床,冇理由又買新野~~

床墊底, o係中間腰位,可唔可以加塊板呢????

係呀, 屋企冇咁多地方比個工人擺張單人床, 我都諗過加塊板, 不過我想睇下可唔可以買度d平平地的摺床墊囉!啱啱睇到雅芳婷有d彈簧摺床墊, 不過都要成$3xx, 好似好貴咁, 或者遲d去海馬睇睇再決定!!

民房

we bought one in jusco. it costs $499 (3-folded). there's another one costs $599 (2-folded).
********************************* Our Little Boy was born on 15th May 2004. *********************************

象牙宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我就做咗張鐵架單人床俾佢, 幾多錢唔記得囉!

複式洋房

海馬三摺梳化床 was quite good (better than Pricerite), I bought one for $399.5 in early Jan 2005. I know that they have recently increased the price to $4xx. I also bought a spare cover for $139.5.

I've put a long playmat underneath. While folded at day time, it creates space for my energetic kid. I highly recommend it as it saves a lot of space.

民房

我都覺海馬幾好,d尺寸又可以自己度到岩先買.價錢又合理.

首頁

尾頁

跳至