論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

想請 家務助理

各位好.

我想請 一個 PART TIME .

主要工作是 買送 和 煮 午飯. 小許家務

地區: 將軍澳. 時間是 星期一至 5 : 9-12 時 薪金 是 2000

我細囡剛出世. 而大仔讀 K1 下午班. 家有菲傭

但是仔仔要 10時 45 分 開始食飯. 11時 半 完成. 11時 40 分要上校車.
我怕工人姐姐不夠又要湊住個細BB. 又要 煮飯 比仔仔 照顧他上校車. 所以希望有個 PART TIME 幫手.

希望大家幫我留意下. 多謝各位.

男爵府

Re: 想請 家務助理

我朋友都係請家務助理3hrs(返星期一至五),都係接個女放
學同煮埋dinner做少少家務,about$2,000-$2,300.-
你可以打去家務通2317 4567
一般兼職家務助理工作的時薪約為$50,月薪另議。此薪金只供僱主參考,實際薪酬需由僱主 與家務助理雙方議定。
我朋友話無最低工資呢樣嘢,係自己決定比多少都得,
$50/HR只係家務通比你一個建議,如果你想請家務助理,
只要填好表格fax或上網登記都得,仲有我個朋友同個家務助理買保險一年about$190.-

http://ldh.erb.org/employer_jor.asp

男爵府

而littleeva你仔仔讀禮賢學幼稚園架,我女女讀禮賢小一架!

大宅

ireneirene

係呀我仔讀禮賢 k1. 我見而家工人湊唔到 2 個. 想和仔仔轉全日學校. 他哭著說要留在禮賢讀半日. 唉.... 如果他肯讀全日.問題就會少好多.

多謝您的見議. 家務通覆了我. 1-5 , 2 小時 就 2000. 3 小時 就2,600. 我登記了. 試請 2 小時先. 如果好就請 3 小時.

係呢 您小朋友讀禮小開心嗎 ? 我知小學返 8時. 我住 tko 怕要仔仔 很早很早起身坐車. 不過還有 2 年 可以慢慢諗諗再算.

thank you

男爵府

我小朋友讀禮很開心,如果你住將軍澳要6:30上車。

首頁

尾頁

跳至