意見反饋
義工

心聲留言 今日: 83|主題: 15927

你是否一個開就會得罪人的水瓶座呢

別墅

國民生產總值:633

你是否一個開就會得罪人的水瓶座呢

我係水瓶座的,我d性格好直,想到咩就講咩,對人本身係無惡意,甚至係出於善意呢,但一開口就會唔知道就得罪人,仲要人地話我知我先知.
又驚煩,一有煩野我就會避開...
你地係唔係咁架??
Our Baby is 2 years old

大宅

國民生產總值:4323

Re: 你是否一個開就會得罪人的水瓶座呢

其實我覺得個人行為, 品格, 性格及修養, 唔可以全都賴落星座度. 同埋你講的只係太陽星座. 你的人生密碼, 要根據你的出生年月日和時間, 起一個星盤才準確的. @"@ 你說你性格好直, 想講就講, 那全都是跟你個人修養, 品格, 性格及行為有關 :-P

自己做錯事, 在自己的角度, 看來就係一件很自然, 正確的事情, so, 你當然唔覺得自己有錯啦..

子爵府

國民生產總值:14907

christylai 寫道:
其實我覺得個人行為, 品格, 性格及修養, 唔可以全都賴落星座度. 同埋你講的只係太陽星座. 你的人生密碼, 要根據你的出生年月日和時間, 起一個星盤才準確的. @"@ 你說你性格好直, 想講就講, 那全都是跟你個人修養, 品格, 性格及行為有關 :-P

自己做錯事, 在自己的角度, 看來就係一件很自然, 正確的事情, so, 你當然唔覺得自己有錯啦..

認同 "

我都係水瓶人,人既性格唔可以用星座,生肖等黎定論,如果問我,我都會心直,但多數都係玩得興奮得濟或者失控先會係咁,平時都好少既,我覺得水瓶座最大既優點係......星座圖係最靚!哈~~ 不過,有樣野我唔知關唔關水瓶座出世既人事,我身邊大大話話都有成廿幾卅個水瓶座,佢地都係樂天派,咩都問,咩都笑,咩都傾餐死!包括我啦當然! :mrgreen: :mrgreen:
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲

別墅

國民生產總值:633

christylai,
雖然我都認同你某部份的的說話,但你所講到的
(@"@ 你說你性格好直, 想講就講, 那全都是跟你個人修養, 品格, 性格及行為有關)
有些少係話我個人修養, 品格, 性格及行為唔好!
我諗你都要注意一下你的說話..
我好直的意思是我會有個句講個句,對朋友係熱誠的對待,你咁講會傷害到人的,令人覺得好唔開心.
咁又何必?? :-(
你可以認同我的講法,可以唔認同,但唔好借機去話人囉!
我開呢個topic本來係想了解下水瓶座的人的,但我唔想再講了......

Our Baby is 2 years old

大宅

國民生產總值:4106

我老公係水瓶座, 佢唔鍾意都會直接同人講, 話廢事到忍唔住果時先爆仲大鑊喎. 不過我覺得佢有時太情緒化 ?-(

複式洋房

國民生產總值:148

我係水瓶座的,我d性格好直,想到咩就講咩,對人本身係無惡意,甚至係出於善意呢,但一開口就會唔知道就得罪人,仲要人地話我知我先知.

我都係架~~
都有咁既情況~~
但係我係同D 熟人先會口直~~
一D 普通既朋友我唔多點同佢地傾計架~~
所以可能少D 你既問題~~
~知足常樂~

別墅

國民生產總值:734

DorothyBBB 寫道:
又驚煩,一有煩野我就會避開...
你地係唔係咁架??

一年都吾知幾多次,依家都無晒感覺,有時個腦諗到既野個口跟住好快就講佐*____*有時講佐都吾知自己講過乜野!!!

男爵府

國民生產總值:5774

我老公和妹妹都係水瓶座, 但他們都不是那種心直口直的人。我覺得不是性格的問題, 而每個人的成長歷程和際遇不同, 因而形成各自有不同的看法和行為。

若你覺得得罪人不好, 以後說話時小心些或加以改善便可。

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.