心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章

請幫忙!有無媽咪識條中藥藥方係醫頸部生喉火核的,thank you!

之前我睇到幾位媽咪方享醫頸部生喉火核的中藥藥方,
但我搵o左好耐都搵唔番!
請幫幫忙!

大宅

Re: 請幫忙!有無媽咪識條中藥藥方係醫頸部生喉火核的,thank you!

喉火核是因為火氣重.我試過因工作壓力大,睡眠不足了一段時間,於是在下巴正中近喉嚨位置生了一粒若波子大的核,於是我連續飲了一星期的夏枯草,棉茵陳便好番了.另外可以飲野葛菜生魚湯,我就ok.你不防試試.

洋房

Re: 請幫忙!有無媽咪識條中藥藥方係醫頸部生喉火核的,thank you!

我媽咪有個親戚,話生喉火核,飲些有屈地鼠,土伏苓,這些東西很多劑就去咗它.但這些都是些涼及去濕,但唔知係咪真係得架.但就一定係好涼.我飲過.你可以問吓藥材舖!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

[size=medium]小彗!
妳睇下呢個 topic lar ........ CLICK HERE

路遙知馬力,日久見人心!

大宅

夏枯草真係好掂架...我細路女開始媽咪都會耐唔耐煲比我地一家人飲架...而且唔難飲, 因為有落蜜棗, 甜甜地...連小朋友都會肯飲架...

milimili 寫道:
喉火核是因為火氣重.我試過因工作壓力大,睡眠不足了一段時間,於是在下巴正中近喉嚨位置生了一粒若波子大的核,於是我連續飲了一星期的夏枯草,棉茵陳便好番了.另外可以飲野葛菜生魚湯,我就ok.你不防試試.

大宅

係咪睇下中醫好d呢?因為個個人體質都唔同喎! ?-(

首頁

尾頁

跳至