母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

有趣事實No.2:母乳是BB的天然止痛劑!

母乳中原來有可以鎮痛的化學物質(endorphins内啡

子爵府

Re: 有趣事實No.2:母乳是BB的天然止痛劑!

我bb每次打完針我都係比佢吃了奶才走, 因為係咪都要等20分鐘才走得, 唔好浪費時間嘛! :lol:
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

珍珠宮

好媽媽勳章

怪唔之得佢跌親完梗要行埋黎啜兩啖啦,我以為佢搵安全感添

[quote]
oldelephant 寫道:

別墅

delete

旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

別墅

我囡囡都係呀!每次佢喊到死死下o個陣我都會俾奶奶佢食,啜兩啖佢就收聲架啦:mrgreen:

旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

別墅

me too..我都以為佢係要我安慰返佢tim~~"..原來係咁解...

[quote]
Sindy 寫道:

[quote]
oldelephant 寫道:
發明千千萬,起點是一問。禽獸不如人,過在不會問。智者問得巧,愚者問得笨。人力勝天工,只在每事問。

大宅

其實我一早己經發現咗,
飲人奶係可以...

有喊止喊,
有痛止痛!

不過而家先知道原來是有根據的!
母乳餵哺
健康成功第一步

公爵府

2020勳章

me2架!我覺得人奶好神奇架!簡直係能醫百病的仙"單" :mrgreen:
我個日都係,b仔打完針就向個20mins餵佢lo

複式洋房

我睇www.breastfeeding.com直情話喂住比姑娘打針,完全唔會喊.可惜我知道時,bb已經好八卦,要望住姑娘搞咩鬼,所以我未試過

仲有我都發覺人奶可以止痛止喊,宜家bb剛剛識行,成日跌跌撞撞,有呢個方法,好正!我真係好好奇d奶粉媽媽會用咩方法 ?-(

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊