意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 4|主題: 84896

請問躺餵有乜技巧??

男爵府

國民生產總值:6419

請問躺餵有乜技巧??

我每次用呢個方法餵都比佢啜到好痛,
佢太心急喇,個口都未變金魚咀就吸實左,
唔比佢又大喊.....
好想放棄餵返奶粉....但又諗到都餵左個半月la,
而家轉又好唔抵

大宅

國民生產總值:4221

Re: 請問躺餵有乜技巧??

用手指尾按著BB嘴角,就比較容易讓BB張開嘴巴.

躺下餵奶的姿勢是讓BB和母親肚腹對肚腹.

BB還小,如果自己太累,又或者丈夫不在身旁.
就不宜躺餵了.

複式洋房

國民生產總值:455

想問下躺餵係咪背脊要用cushion頂住呀?
因我每次餵完都腰酸背痛 :cry:

大宅

國民生產總值:1168

我都係.
room5674 寫道:
想問下躺餵係咪背脊要用cushion頂住呀?
因我每次餵完都腰酸背痛 :cry:

DEL

別墅

國民生產總值:1088

yes, it'd be better if you use cushion頂住 your backbone...

i'm v. lazy and just laid down and feed bb ...bb can turn her head on one side and suck...i think maybe my pose is not correct ma...however, she can do it wor....

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;53/st/20040521/n/Chloe/k/023c/age.png

複式洋房

國民生產總值:419

me too, my baby also lies down and turns her head to suck~

wanna know would that be bad for her? ?-(

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.