產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

邊度買網褲同床墊好??

請問各位知唔知o向邊度買網褲同床墊抵呀? 之前聽人講話有時買孕婦衛生巾既時候都會有網褲送, 不過呢排行左好多度都唔見d孕婦衛生巾有網褲送...
同埋呢, 通常d人都話網褲同床墊隻隻牌子都係差唔多, 所以想睇吓邊度可以賣得平d...

洋房

Re: 邊度買網褲同床墊好??

可以去mothercare買. 兩樣都有.

公爵府

我兩樣都係去吉之島買既, 荷花都有
[/url]

複式洋房

HI anita_mon

床我會在吉之島, 床墊就在海馬床褥做, 任何呎吋都可以做到, 都好好用. :lol:

男爵府

Hi Alick,

唔好意思, 我想買o個隻床墊係唸住買黎入醫院既時候, 唔想整污糟人地張床用架喎, 你係去海馬做既?? 會唔會你講緊既唔係我想買o個隻床墊呢?
?-(

大宅

我响荷花買網褲,1 pack5條;床墊就無買,因為私家醫院有供應,萬寧都有得賣床墊!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

男爵府

蝦蝦,

想問吓你呢, 其實吉之島買bb或者孕婦既用品貴唔貴架? 我暫時仲未試過去吉之島買野, 但係之前就去過荷花, 發覺荷花既價錢好似比起出面貴少少...

男爵府

Hi priscillalam,

想問吓你o向荷花買1pack5條o個隻網褲幾錢左右呀?
其實我聽人講話法國醫院入院既時候都好似會有2張床墊俾埋, 但係唔知夠唔夠呢? 你o個間私家醫院俾左幾多張床墊你呀? 因為我唸住如果1-2張都夠, 我就唔買lu...

大宅

去護協買拉, 平好多架!

別墅

although i will deliver on public hospital, 我都有買咗床墊, 並且已放一張在床單下, 點知會唔會訓覺時穿水呀, 以備不時之需! 我在wellcome買, 價錢為$29.9~8張! 用唔晒可以日後放在bb床下, 以防bb賴尿!
http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

公爵府

[quote]
anita_mon 寫道:
蝦蝦,

想問
[/url]

複式洋房

如果你係去贊育checking 既話, 係去贊育果條路到有間賣bb & 孕婦野, 果到最平, 好似under $7一條.

床墊其實幾好用架, 因為好多惡露, 唔使怕弄dirty 自己張床, 同埋放一張係bb 床到, 以防漏尿. 仲有幫bb 換尿片時, 好好用架, bb 好like 換緊片時, 請你((飲荼))架.

首頁

尾頁

跳至