意見反饋
義工

美容扮靚 今日: 27|主題: 124686

跳至
穿耳窿

大宅

國民生產總值:4955

穿耳窿

我已經係第四次穿,(真係好貪靚) .希望今次真係成功, 之前全部因為敏感發炎關係, 今次係最後一次,如果唔得就真係要放棄 我依家唔敢搞佢, 剩係滴消毒藥水, 佢話要轉下個耳環, 係咪唔轉都得, 我想等佢隠定d 先轉.

大宅

國民生產總值:3455

2019勳章

Re: 穿耳窿

nortybunny

你耳珠係咪好厚,我個女因耳珠厚,穿耳窿都係發炎,第一次失敗了,第二次我就日日同佢用消毒藥水洗耳和轉耳環,流膿都照做,佢真係愛靚唔愛命,攪
相處時需要包容    爭吵時需要溝通
孤獨時需要陪伴    難過時需要安慰
生氣時需要冷靜    快樂時需要分享

子爵府

國民生產總值:11079

nortybunny 寫道:
我已經係第四次穿,(真係好貪靚) .希望今次真係成功, 之前全部因為敏感發炎關係, 今次係最後一次,如果唔得就真係要放棄 我依家唔敢搞佢, 剩係滴消毒藥水, 佢話要轉下個耳環, 係咪唔轉都得, 我想等佢隠定d 先轉.

我皮膚好敏感嫁.只可以去Isabella穿耳(佢地會叫你番去跟進),普遍shopping mall果D都唔得.唉!就算比你成功穿到耳,你都係會好似我一樣,戴唔到街邊D靚靚耳環,我只戴到Isabella同K金耳環炸,重唔可以長時間戴添. :mrgreen:
係要轉下個耳環嫁,otherwise你發炎D耳水痴住重死.

大宅

係呀, 我耳珠好厚架, 係其中一個原因,同埋我皮膚好衰架, 帶親朱耳勝就會起粒粒好痕架啦..之前在金舖磨疆/ 之後係Isabelle 穿過

大宅

咁你都好呀, 叫做有得帶..我細妹穿4個都冇問題, 我就.....
剛剛跟我細好講開, 佢有個同事好似我咁, 之係再穿佢隔一星期就換對全白金耳環, so far 都依家已經可以帶啦...
所以我唸緊買對白金耳環..

禁止訪問

國民生產總值:5332

男爵府

國民生產總值:9250

K金都ok唔敏感

大宅

國民生產總值:2335

如果有發炎或者有膿更加要多d洗(用棉棒加消毒藥水)同轉隻耳環,如果痴得實再轉,個傷口仲難埋口。話時話,有無人穿多過一對架 :mrgreen:

複式洋房

國民生產總值:244

我都是耳珠好厚~~~我第一次穿都唔得,可能我手多,心急,好快就換左用來穿耳那對耳環~~~後來我第2次釘,我就死忍不換左穿耳那對耳環....如果流膿.我就拆左佢同火酒整乾淨耳環同耳珠,再即刻帶番(無錯,是流膿都照帶)....如是者過了1年就穩定了,帶乜耳環都得.
有時,如果我隻耳有d敏感,我會即刻用火酒洗耳..同帶番穿耳那對耳環,通常2-3days就無野~~~ 如果穿耳那對耳環都唔ok~~可以試下買人地用來穿下體,舌頭都得的耳環..d料會好靚..都是$50一隻左右~~
我之後陸續5年繼續加耳孔,現在左耳4個,右耳2個~~帶曬鑽石耳環~~一排勁型!!
唔係媽媽,但就好貪靚呀~~

大宅

國民生產總值:1907

你可以試吓帶k金, 應該會好d, 因為出面穿耳時所謂既防敏感, 其實都唔得架! 百零蚊d料都唔會好得去邊啦, 你過兩個禮拜到就換得架喇~

男爵府

國民生產總值:5631

2019勳章

我同你地一樣耳珠都係好厚, 都係只敢去isabella度穿, 佢地有隻'太金屬'既耳環special for好sensitive既用, 可以試下, 不過我都帶左成年至敢用其他耳環.
強烈遣責壞外傭和政府的不公平對待守法僱主

侯爵府

國民生產總值:21746

我耳珠都好厚,但我好細個就穿左耳,大約幼稚園到啦,係磨羌穿既。我以前一定要帶金或者白金耳環先唔發炎,但近幾年好d,可以咩都帶得,但就唔可以帶超過一日,如果唔係就會發炎。

穿左十幾年耳,我個窿都未定,一唔帶兩三日就會密,都唔知點解。

不過我覺得初穿都係帶金或白金好d既。

大宅

no work for me ar... 之前巳帶過了, 就係磨疆果次..

大宅

今日帶第四日, 暫時正常, 係有時滴完消毒藥水反而有少少痕, 係咪正常呢?

大宅

白金是否要999.9白金, 24k得唔得呢??

大宅

咁講法, 流膿我都要照帶..一定要成功..
我屋企人都頂我唔順, 咁大勇氣穿第四次..

男爵府

國民生產總值:5226

我個時隻耳都係成日敏感架, 後未見個d綱針個d耳環幾靚咪試下戴個d囉, 點知又ok wor, 到依家所有耳窿都換晒戴綱針啦,咁耐都無敏感過啦, 你可以買1隻試下先啦. :lol:

民房

國民生產總值:177

耳仔發炎可試下用臘梅油(藥房有售),非常非常有效.

大宅

呀, 好啊..等我買黎試下先,係咪一發炎先搽, 平時可唔可以搽定保護隻耳仔??暫時為止隻耳隻都冇問題, 希望可以順利過度..

複式洋房

國民生產總值:314

Where's the isabella ?

Thanks

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.