嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

囡囡兩歲可否跟大家一同吃飯????

如題
[img align=right]http://img2.uploadimages.net/032559ShowLetter.gif[/img]

別墅

Re: 囡囡兩歲可否跟大家一同吃飯????

Why not?

大宅

I think should be okay if the food is not too salty and the rice is not too hard.

禁止訪問

大宅

why not!!

大宅

我囡囡都係兩歲,不之幾鍾意同我地一齊食飯呀! 有時放工夜返, 我開飯食佢都要走埋黎高興吓嫁!
由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

大宅

QE 寫道:
我囡囡都係兩歲,不之幾鍾意同我地一齊食飯呀! 有時放工夜返, 我開飯食佢都要走埋黎高興吓嫁!

same as my daughter.
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

別墅

carfield,
我仔仔16個月大, 晚飯已經是同桌吃, 我地食咩佢食咩. 其實是其中有一至兩碟"食送" 是附合他吃, 如魚, 菜, 蛋, 等.
飯仔煮軟D, 煮好立即先畢出來, 唔好局耐左變硬.
總之, 你煮時少 salt, 少 oil 咪得囉.

首頁

尾頁

跳至