嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

想統計下你地個BB 由出世到依家重左幾多

我囡囡出世時有8 磅4安士, 依家五個月都係得十四磅到, 係咪輕左D 呢?

男爵府

Re: 想統計下你地個BB 由出世到依家重左幾多

我囡囡出世時有3.11kg, 依家四個月有6.00kg

大宅

熱血勳章

我個女出世3.58kg. 而家6個月21磅.
我個囡囡7月24日出世啦~ 24/7 : 3.58kg, 49cm 25/8 : 4.93kg, 57cm 30/8 : 5.25kg 25/10 : 7.58kg, 61.5cm 17/11 : 7.85kg, 66cm 20/12 : 8.6kg 2/2 : 10kg, 70cm 2/16 : 9.485kg, 70.5cm 7/5 : 11kg, 80cm 3/11 : 12kg, 85cm 29/4 : 13.5kg, 85cm

別墅

我仔仔出世7磅,現在五個月重21磅

複式洋房

我仔仔出世時只有1.825KG,現在5個月有6.05KG.
頭腦相當靈活(轉數快),有大將風範,領悟力相當高,做任何事愛親力親為,屬機會主義者,懂得精打細算,但愛面子(敏感於別人怎樣看自己),有責任心,欠表達力及創意,要學習培養探求精神(因欠疑心)、耐性及愛心。

洋房

潮流媽咪,
我係Lesley呀,先前同你同一個edd架,不過我個女遲了一星期出生5/10,但佢同你女女重量進度幾乎一樣!
出生時3.195kg
一個月時3.92kg
二個月時4.71kg
三個月時5.34kg
等我17/2去健康院就知最新磅數了!
BB出生啦!:wink:

男爵府

好媽媽勳章

carriegary,
我亞囝出世時3.4kg, 4個幾月大時7.98kgs, 最近冇磅過, 所以唔知道重咗幾多!

別墅

我囝囝出世時有3.875kg, 4個月大有7.5kg

別墅

甘睇來.. 我BB 好似輕左d 喎. 係咪呢? :cry:

洋房

carriegary,
咪咁唸呀,bb女係輕d架!有14磅都好好了,要睇埋高度先知合唔合標準!
參考吓下面fitti網址啦!
http://www.fitti.com/tc/Height_Weight.htm
BB出生啦!:wink:

民房

我個女出世六磅半,宜家一歲一個月,都係十八磅,屬s
size,姑娘話沒問題,最緊要bb食得、

首頁

尾頁

跳至