意見反饋
義工

產前產後 今日: 8|主題: 240758

有沒有35W仲未掉頭???

複式洋房

國民生產總值:362

有沒有35W仲未掉頭???

我現在35W但bb都仲未掉頭,私家醫生說依照BB現在的位置,是好難掉頭.但健康院姑娘依靠雙手按時,話BB已掉頭.好彩早一些發現,如果唔係早產去到醫院便敝 :cry:
唯有待BB37W前掉頭啦 :exclaim:

大宅

國民生產總值:2918

Re: 有沒有35W仲未掉頭???

我個BB到37w都未調頭, 最後要開刀

大宅

國民生產總值:3174

Me too. 要開刀

garytai 寫道:
我個BB到37w都未調頭, 最後要開刀

大宅

國民生產總值:3089

helenmonmon 寫道:
我現在35W但bb都仲未掉頭,私家醫生說依照BB現在的位置,是好難掉頭.但健康院姑娘依靠雙手按時,話BB已掉頭.好彩早一些發現,如果唔係早產去到醫院便敝 :cry:
唯有待BB37W前掉頭啦 :exclaim:

My Ho Yin 35W 都仲未掉頭.
I was prepared to have C-section.
He then 掉頭 at 36w scan.
However, I still had C-section coz of complications.
Therefore, dont worry and try to do a scan around 36/7 w.
Hope it helps!!!

複式洋房

我係bb對腳仔伸直左唔係屈住, 醫生話係咁o既情況下, bb係好難掉頭, 所以開刀o既機會大,但是如果早產就一定要講比醫生知bb未掉頭.否則'下面'又痛'上面'又痛.
:-|

別墅

國民生產總值:914

我個BB都未調頭, 已簽了紙開刀, 咁請問曾經開刀生的媽媽, 揀半身定係全身麻醉好呀? 各有什麼利弊呢? 多謝指教!

男爵府

國民生產總值:7769

我個女36周時都未掉頭, 我亦打定輸數要開刀, 但到37周時佢又掉左頭. 醫生話37周bb先會轉定架. 睇定d先la. 祝你好運.

大宅

國民生產總值:2788

我細女37週都未調頭,已經約好晒準備38週開刀,但突然37週2穿水入院,以為未轉頭,點知醫生話轉左 但後來因為其他原因都係開刀,所以未到生都有可能會轉身 我半身麻醉,覺得幾好,因為可以聽到阿女出來嘅哭聲,好感動架 :mrgreen:
我有兩個小寶貝!

複式洋房

請問是否傷口好耐痊癒

大宅

大概5日可以除封住傷口塊膠,當然開刀傷口復原起碼都要一個月,醫生就話左6星期就做運動都okay
我有兩個小寶貝!

別墅

國民生產總值:663

請問一下,我已30週,政府醫院不會幫我照ultrasound,請問我怎樣才知bb掉頭未?你們是否都是看私家醫生才知道嗎?

男爵府

國民生產總值:7099

醫生用手摸就會知道, 如果醫生無同你講, 你覆診時可以問醫生.

民房

國民生產總值:21

Due to some complication, my first one also through emergency c-section, i had 全身麻醉, but the feeling was strange, because i had the operations noon, i wake up and don't see the baby till evening, all of a sudden, the nurse bring you a baby and tell you, this is you baby....i am expecting a second one, my baby's head is still had not turn yet, there is another possibilty that i need another c-section , i will definitely choose 半身, since you can feel the touching moment straight away. I had a few friends and they are said 半身is okay...and alos the process last for only 10 minustes..would not be too scary , don't worry !

大宅

有時醫生摸唔一定準確,我試過政府醫生同我講掉左頭,但其實我有睇私家,醫生次次照都話呀囡唔夠位掉頭,我咪照樣話俾政府醫生知,於是佢咪再照ULTRA SOUND,點知真係未掉頭
moondream3003 寫道:
醫生用手摸就會知道, 如果醫生無同你講, 你覆診時可以問醫生.
我有兩個小寶貝!

複式洋房

最好係作動時再照ULTRA SOUND,保障產婦

複式洋房

醫生健議做'人工

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.