自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

經過聽音測試, 有機會面試. 有人有經驗是問音樂問題還是傾計問個人問題嗎? 會不會再有test呢?
謝謝

大宅

有冇人可以提供一下以往經驗?

原帖由 peekaboo2007 於 09-9-22 23:22 發表
經過聽音測試, 有機會面試. 有人有經驗是問音樂問題還是傾計問個人問題嗎? 會不會再有test呢?
謝謝

大宅

i want to know too

大宅

好媽媽勳章

我20年前 interview 既時候老師叫我e起d 牙佢睇

同埋傾下計咁咋

大宅

多謝回覆

原帖由 swxo 於 09-9-23 11:22 發表
我20年前 interview 既時候老師叫我e起d 牙佢睇

同埋傾下計咁咋

別墅

回覆 5# peekaboo2007 的文章

報讀唔同的樂器考的野都唔同,唔會考口試。

大宅

原帖由 Ho_Ho_ma 於 09-9-23 11:43 發表
報讀唔同的樂器考的野都唔同,唔會考口試。

請問報小提琴 會考D咩?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆 1# sally1 的文章

我都想知小提琴, 需唔需要拉比老師睇架. 另外, 佢地會開多少班架?????
;-)

男爵府

十年前度,都係e起d牙比佢地睇下,其實冇乜野會問,佢地果d係可以比完全唔識樂器既小朋友學﹛所以唔預你會識d乜

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

thx

大宅

哦, 唔該哂大家. 我小朋友學單王管, 唔知今次面試收生比例有幾多呢? e起牙, 係咪因為睇下是否適宜吹呢?

原帖由 蜆介鯪魚球 於 09-9-23 13:33 發表
thx

男爵府

我當年都係學單簧管架,睇牙係睇齊唔齊,不過我都唔齊架,唔齊好似易收d,當年我係學校都係唔齊比人叫左學單簧管

原帖由 peekaboo2007 於 09-9-23 15:22 發表
哦, 唔該哂大家. 我小朋友學單王管, 唔知今次面試收生比例有幾多呢? e起牙, 係咪因為睇下是否適宜吹呢?

子爵府

原帖由 peekaboo2007 於 09-9-22 11:22 PM 發表
謝謝

我囡囡上年考揚琴~就要她雙手上下不斷[模擬彈琴]的手法&手打拍子,星期日考分班試~單簧管....就唔知如何考了???

珍珠宮

0甘哨牙呢

小朋友是想學長笛mouth:

大宅

我小朋友上年單簧管面試時, 問佢點解選學這種樂器? (有朋友的女話阿媽叫, 衰咗) 又會睇吓隻手大小, 只是幾條問題. 不用太擔心.

大宅

好媽媽勳章

哈, 我廿年前係學 french horn, so 要e起d 牙睇下 (但係我d 牙唔齊都照收)

我估學長笛同哨牙冇咩關係既......

珍珠宮

原帖由 swxo 於 09-9-24 10:15 發表
哈, 我廿年前係學 french horn, so 要e起d 牙睇下 (但係我d 牙唔齊都照收)

我估學長笛同哨牙冇咩關係既......

thx

大宅

Karena1015 & swxo,

May i know how many years hv u learnt in Music Office in ttl?
原帖由 Karena1015 於 09-9-23 16:15 發表
我當年都係學單簧管架,睇牙係睇齊唔齊,不過我都唔齊架,唔齊好似易收d,當年我係學校都係唔齊比人叫左學單簧管

大宅

單黃管睇牙齒,咁敲擊樂睇什麼?手掌?

男爵府

我學左2-3年之後f.5後出黎做野冇學

原帖由 LA 於 09-9-24 14:05 發表
Karena1015 & swxo,

May i know how many years hv u learnt in Music Office in ttl?

首頁

尾頁

跳至