意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 12|主題: 77657

有無人用緊<醫咭 E-Card>?

複式洋房

國民生產總值:311

好不好?

可靠嗎?
http://www.ecard.com.hk

THANKS!!!

?-( ?-( ?-(

男爵府

國民生產總值:6949

Re: 有無人用緊<醫咭 E-Card>?

我申請

複式洋房

國民生產總值:311

vic-wing, popo22

是電話call我的, 上網可以查到資料

她話:年初八才開工,再會call 我

vic-wing: 妳是否已用過, 多唔多醫生選擇?

Honeyseesee

呢間公司好奇怪
尋日打電話去都冇人聽,心諗可能星期日放假休息
但e-mail又有人覆喎
問左二次,始終唔肯講費用點計
認真鬼鼠

只覆我:
是從那裡得知香港醫務聯會優惠?是否有同事聯絡過你呢?

我諗可能個個收費唔同,睇人黎收卦
正常大公司邊會咁做法呢?

別墅

國民生產總值:782

我先前join過,但係因join時佢話我家附近有得睇,但比左錢後先知冇,我打電話去駡佢地,d人好串,知你要refund,態度唔同晒,我等左個多月先refund到,仲要去佢地長沙灣個office,幾煩...

del

大宅

國民生產總值:2917

畀面勳章

我都申請左lee張card成幾個月了,真係好似有被欺騙的感覺. 未join之前就講到有好多e 生,好著數咁,多就多喇,但我就冇一個識,連向我屋企附近都搵吾到一個e 生係可以用到佢地張card. 我記得有一次我同囡囡睇過一個專科e 生,而lee個e 生係可以用e-card的,但我當時未申請而診金約$250,後來我申請張card,我打去問姑娘用e-card收費多少,原來只係平$20,你話離吾離譜呢,後來我complaint to e-card centre,佢地都解釋吾到,正係話lee d 收費係e 生既決定,我都冇咁好氣同佢地argue,d錢都俾左喇,吾通有得追番咩,就檔自己吾好彩冇左$700. 直到今時今日我都用吾到過張咭,因為d e生真係冇個識,吾敢睇. 真後悔申請之前吾入來bk問下,所以未申請既媽咪,要諗清楚,吾好中計,睇下個e生list有冇你地睇開既e 生先至好join呀!

我記得曾經有個case我向d周刊到睇到話有d e 生如果知你用e-card,佢會特登俾d cheap d 既藥俾你and then 要你返去覆診,咁即係話就算平俾你都無用,要你睇2次條數係番到,吾見左錢都算喇,最慘就係吾知開d乜藥俾你等你食吾好然後要你幫襯多一次,你話恐怖吾恐怖ar,真係要小心小心!

要忘記傷痛,係時候要重新振作起來,可以嗎?  

男爵府

國民生產總值:6949

我舊年收到個電話錄音,介紹醫生咭,我聽落有興趣,於是佢地有人聯絡返我,當時我大肚,覺得用醫生咭睇醫生可以平d,佢應承我bb出世後亦可加名,所以都join

男爵府

國民生產總值:6259

咁有可疑, 都係吾好用啦.

別墅

國民生產總值:782

我同我個女及老公3個人500蚊,係全數refund比我,但係都浪費左我好多時間,下次有呢d野我都唔敢join....
del

複式洋房

國民生產總值:130

大約半年前,我都收過佢哋嘅電話,我問有Й医生,佢話好多,叫我講住边區,我話想要医生list,因為我或先生返工也要睇医生,佢無話比個list, 後來我講咗我睇開嗰幾個医生佢都話無,咁我咪話唔join, 後好個女仕又打比我話send張医生list比我,問我攞e-mail ,我比咗佢,佢send咗個web page比我但無e生list,咁佢再打嚟問我考慮成點,我有d嬲,問佢都無e生list考慮dЙ,叫佢唔好再打比我浪費我d時間,個女士開始串,問我要知dЙ,我話由頭到尾我都話要e生list,但係現在不用喇!收線。

後來我嗰個e-mail成日收垃圾mail, 唔知係唔係........

大宅

國民生產總值:2917

畀面勳章

我都用吾著張e-card,冇個e 生係附近,有都冇個好. 可以refund到錢果d 媽咪就好la. 有次佢地仲打俾我sell 我驗身package,我叫佢地吾好再呃人,我吾會再join佢地任何package,試過一次都怕怕,我寸佢地有欺騙成份,d e 生冇個識,我對d e 生冇信心,後來個女人好寸,仲疾番我,話我吾去睇過又點知佢吾得呢,好冇禮貌,佢仲不停sell我佢地個新package,我收了佢線,後來佢不停打俾我,我冇聽,太過份了 :-x :-x :-x :-x :-x :-x .未參加果d真係要考慮清楚,吾好上檔.
要忘記傷痛,係時候要重新振作起來,可以嗎?  

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.