產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

生完bb後腰骨勁痛, 有冇好既鈣片介紹?

如題 :cry:

別墅

Re: 生完bb後腰骨勁痛, 有冇好既鈣片介紹?

me too, i do body massage regularly.
drink lots of milk or soya milk.
exercise is very very important to keep the waist muscle strong and good flexibility.

複式洋房

坐月時,我奶奶指定要我食 豬腰,佢話補腰喎~
我而家條腰真係無痛喎~

你食多o的軟骨都得架~當然唔係街外那些 "豬軟骨拉麵"啦~

男爵府

食鹿茸喇........我陀第一胎時........條腰好痛........生完有食鹿茸........而家陀第2胎........就黎生得喇.......仲有2個星期.......一d都唔痛........仲鬼咁舒服.......個肚仲大過第一胎嫁.

複式洋房

babyjerry

我想問下,如果已經生完三,四個月鹿茸有冇用架?我條腰都係好痛

大宅

我生完2個半月後開始食鹿茸, 但只係食過3次, 因為無時間煲, 而家停左成個月都無食過, 所以唔係好覺有效, 反而晚晚做腰背運動仲覺有效, 最緊要係唔好做咁多彎腰動作, 條腰會無咁傷, 我之前就係唔知, 不停彎腰做換片, 換衫, 沖涼既動作, 所以傷左條腰

複式洋房

icoico

不停彎腰做換片, 換衫, 沖涼既動作, 我都係啊, 有咩運動可以介紹下

男爵府

donnelgirl,

我生完後..........亞媽千叮萬囑........唔好彎腰........我只係坐係床度幫bb換片同換衫.........至於而家仲可否再補........我就唔係好清楚.......不過試下都無憑.......食多幾次.........我諗3, 4個月內應該仲係補期既.

祝係好運喇!

首頁

尾頁

跳至