意見反饋
義工

產前產後 今日: 1|主題: 240755

各位有左bb, 傷風感冒,喉嚨痛, 唔睇醫生食咩會自然好番呢

大宅

國民生產總值:4912

各位有左bb, 傷風感冒,喉嚨痛, 唔睇醫生食咩會自然好番呢

如題 ! thanks

伯爵府

國民生產總值:18241

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 各位有左bb, 傷風感冒,喉嚨痛, 唔睇醫生食咩會自然好番呢

christy_siu,
我覺得有咗之後病會慢d好, 建議你快d去睇e生, 如果唔係新年時無e生睇要去急証仲麻煩, 又辛苦。你第幾wks 呀?

男爵府

國民生產總值:9673

2018勳章 畀面勳章

Re: 各位有左bb, 傷風感冒,喉嚨痛, 唔睇醫生食咩會自然好番呢

我馱住呀女第4個月左右試過感冒,又唔想食西藥,所以去左睇中醫,因為個中醫係我睇開,所以好有信心.
若要人不知,唔好太低B~~~

子爵府

國民生產總值:11564

好媽媽勳章 畀面勳章

我大肚果時都試個傷風感冒,我就睇番一路幫我跟開果位產科醫生(因他有我紀錄可以按請況開藥)

民房

國民生產總值:12

我岩岩咳到頂唔住要睇醫生,如果輕微可以自己休息的當然冇問題,但病得太厲害,就要睇咖喇,如果唔係影響埋BB仲衰呀!
:-P

大宅

國民生產總值:4912

peaceaa1122 :

我睇左醫生勒禽日, 而家 20週勒.

伯爵府

國民生產總值:18241

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

christy_siu,
這兩天太忙, 沒有上網tim
有冇好番D呀! 記得唔好吃噤多熱氣嘢 :wink: 飲多D水

我宜家先至10wks。如果10 to 20 wks 有什麽要注意, 請提點。 :-P

別墅

國民生產總值:752

我個時4個月&7個月時傷風喉嚨痛, 我冇睇doctor架, 只係飲lemon water好番, but 如有fever,就一定要睇doctor啦!!!!! :lol:

男爵府

國民生產總值:6788

好媽媽勳章

我分別係兩個月及四個月因傷風同埋咳睇過醫生,因我有病便要睇醫生,若不是會好痳煩的,只要同醫生講你有左,佢會好小心開藥比你,

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.