夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我本來好錫老公, 但生了BB後,老公在我心中巳排到最後, 你們有否這感覺?

我本來好錫老公, 但生了BB後,老公在我心中巳排到最後, 你們有否這感覺?以前過年, 我一定買新衫給老公, 或經常買他喜歡的東西給他, 但至從生了BB後, 我行街買衫都只係看BB衫和玩具, 老公想要的東西都不捨得用錢買.

大宅

Re: 我本來好錫老公, 但生了BB後,老公在我心中巳排到最後, 你們有否這感覺?

me too.
我都驚老公遲d會咋形.
Hello ! 我叫Jodie~

子爵府

Re: 我本來好錫老公, 但生了BB後,老公在我心中巳排到最後, 你們有否這感覺?

我覺得好正常WOR

子爵府

好媽媽勳章

通常都係咁架啦...不過老公同bb係我心目中係同一個位置...但係我諗我係老公心目中...bb係第一...我係第二...不過我唔會呷bb既醋既...愛bb即係愛我愛佢...愛我愛佢即係愛bb...無計既...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

老公同bb係我心目中係同一個位置.

別墅

我同你既感覺完全一樣!!

大宅

我而家都係顧住bb唔理老公乜滯, 老公已經出口咋型ga la, 但係...我都唔知點樣share我對bb既attention比佢

複式洋房

我只知道我由亞一變左做亞四

吸塵,掃地, 洗地, 曬衫, 收衫, 摺衫
有時仲要洗奶樽, 做少d或者做慢d都亞支亞左

媽媽的工作便是餵奶,陪亞b睡, 幫佢沖涼, 換片,又時半夜亞b驚叫就起身呵佢,

比點意見?
各位如有空,請看看永豐仔的靚靚相簿  [img align=left]http://thumb1.webshots.com/t/30/30/2/30/41/246623041vmCaqa_th.jpg[/img][img align=left]http://thumb0.webshots.com/t/28/29/2/32/40/246623240enkzKr_th.jpg[/img][img align=left]http://thumb6.webshots.com/t/32/33/2/61/96/246626196FgvgeB_th.jpg[/img][img align=left]http://thumb0.webshots.com/t/18/19/2/63/50/246626350BYJQyh_th.jpg[/img][img align=left]http://thumb8.webshots.com/t/28/28/2/63/18/246626318aTqIzj_th.jpg[/img][img align=left]http://thumb5.webshots.com/t/18/18/2/67/35/246626735LsTeZs_th.jpg[/img][img align=left]http://thumb5.webshots.com/t/16/16/2/62/65/246626265lIRIyh_th.jpg[/img]      豐豐的精美造型照

伯爵府

爸爸超人,
你現在的工作,就等於我老公放在工後的工作了.

其實真的沒法子了,因為小寶寶還細嘛~約你的工作,要你太太做埋,誰有時間去照顧b的起居呀?特別要餵母乳的媽咪,更需要先生的幫助呢~

忍多幾年,bb大過小小,你太太可能會有點時間和你分擔工作的~

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

爸爸超人:

你好似有所怨言喎!公婆要相互維繫,維糸一個家庭,如果o你應為你係阿四,太太應為佢係阿八,大家回家各有各忙,日子久而久之,小了溝通,多了誤會,問題就這樣產生了,多點主動關心太太吧,也許你也會得到意外的收穫呢!請恕小妹直言..千世收來共枕眠..珍惜加珍重...

bettylam
爸爸超人 寫道:
我只知道我由亞一變左做亞四

吸塵,掃地, 洗地, 曬衫, 收衫, 摺衫
有時仲要洗奶樽, 做少d或者做慢d都亞支亞左

媽媽的工作便是餵奶,陪亞b睡, 幫佢沖涼, 換片,又時半夜亞b驚叫就起身呵佢,

比點意見?
NNN

大宅

我又無喎!我前兩日問我老公我有冇理bb唔理佢, 佢話無喎! 其實我都feel到我唔係唔理佢, 因為我地好多時趁囝囝訓左覺後我地都會攬住訓起張床度傾計, 傾下計, 又玩一陣(你串我我串你之類), 可能日日都有兩個人私人時間, 所以我老公就冇咋型

禁止訪問

禁止訪問

別墅

爸爸超人,

你對老婆真好,會幫手做家務,我依成8個月個肚鑼咁大, 初時我老公話會幫我手做家務,點知叫佢做架時候就推三推四,食完飯d碗兩日都唔洗,咪又係樣樣都係自己唔抵得自己做lor,所以我老公一定係排第尾.

男爵府

我陀住小b時已經潛意識教育老公要共同錫小b,小b出世後亦盡量唔好因為湊小b o既問題而鬧老公,而家老公成日o係我面前話小b好可愛喎~~我亦成日話小b最黐爹o地~~
有時真係要做d o野令到佢o地好感情~~

我都有叫老公做家務,有時都覺得自己好煩,老公逢出門口就叫佢倒垃圾,我都有d悶~~ :mrgreen: 所以我依家都請家務助理,費事老公同我咁辛苦

民房

我都係呀,生了bb之後,頭幾個月都好好,但到了四五個月就物都要我做晒錦,上班,洗衣,煮飯一腳踢晒,所以開始吳鐘意佢了,為了照顧小朋友,我每晚都跟小朋友一起睡,久而久之都跟他平淡起來,冇話題,冇交流,但未致到要去離婚.

男爵府

好媽媽勳章

由陀仔仔到而家仔仔3歲半, 雖然之前有工人, 但好多真空時期(工人未黎/放假)老公都做晒全部家務, 等我可以好專心咁湊bb; 而家無請工人佢就一腳踢, 我有時都話好彩佢係男人, 如果佢係女人咁捱得我地實搵唔到老公......不過仲然係咁, 係我心目中都係仔仔第一, 佢排第二, 自己都唔知點解??!! 或者等仔仔大左唔痴我時......呵呵呵 ^_*

公爵府

2020勳章

無咁的感覺,向我心目中2個都咁重要,但我愛老公多d,無佢邊會有陳B,相反我覺得我向老公心中由第1位變左第2位,初頭有呷醋而家無lu~
雖然而家出街買/睇BB衫多d,但上2個幾月我先向IT買左5,6件衫比佢,反而自己1件都無。
超人爸爸果然係名不虛全呀!
你好牟利呀,幫老婆做咁多野,我老公就負責同亞仔玩,就算叫佢幫手都怕鬼左佢,始終男人無女人咁細心&溫柔

大宅

我冇呢種感覺喎,因為我本來好錫老公同自己,生左阿囡之後,去買衫只會買比老公同阿囡,就唔捨得買比自己囉,好在老公同我一樣,淨係捨得買比我同阿囡,咁我地咪全家都有衫著囉,不過阿囡比我地多d咁啦!

首頁

尾頁

跳至