意見反饋
義工

育兒好物 今日: 0|主題: 92800

bb床-->小童床

大宅

國民生產總值:3390

bb床-->小童床

各位媽咪:

可變小童床的bb床好唔好用呢?? 大概要多少$$?? 普通的大size bb床(49''長)可用到bb幾大?? thanks!

子爵府

國民生產總值:11564

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: bb床-->小童床

我個女(7個月)訓緊果張床係''宜家''買,張床比出面bb床較大同埋可變小童床價錢亦都好驚濟,我買時$399(上年4月到買)現在好似買$699但唔包床褥,敢我就係海馬訂做一張床褥大約$300有找.

民房

國民生產總值:30

in general, when should a baby change from bb床 to 小童床?? need your advice coz we're planning to renovate the room for our bb.
********************************* Our Little Boy was born on 15th May 2004. *********************************

大宅

janetngan2,

咁你bb係咪一出生就訓宜家果張床?? 我係度諗買43''定49''好...

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

hellora :當然啦
你要稔定size先買呀,我個人就覺得張床大d個bb都會訓得舒服(等如大人都一楊) :mrgreen:
如果你有捉究的地方點介唔買張大少少呢?

大宅

janetngan2,

Thank you! 可惜在宜家已經搵唔到張床...

我都打算買49''床俾bb,睇荷花有張可變做小童床,仲諗緊...

大宅

國民生產總值:1081

我一月尾去過ikea & 個sales 話冇哂bb床貨,要等到2月尾喎

janetngan2, 我想問ikea係咪冇bb床褥買呀? 如果去海馬訂做要幾耐? thx....

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

bblui 寫道:
我一月尾去過ikea & 個sales 話冇哂bb床貨,要等到2月尾喎

janetngan2, 我想問ikea係咪冇bb床褥買呀? 如果去海馬訂做要幾耐? thx....

bblui:ikea有得買床褥架(但我覺得好軟所以無係ikea買就去海馬訂做)
我係海馬訂做大約一星期有得取 :wink:

hellora:bblui話一月尾去過ikea & 個sales 話冇哂bb床貨,要等到2月尾(如你想買可到時再去睇啦) :lol:

大宅

國民生產總值:1081

janetngan2,
唔該晒!!! 等我遲d再去睇下先! :mrgreen:

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

:-P

大宅

janetngan2,

thank you! 我會到時去睇睇!

大宅

國民生產總值:1986

bblui 寫道:

I just visited IKEA and Mothercare during Lunar NY. Both have cot that can be changed to toddler's bed.

IKEA: $1699
Mothercare2399--->$1999 (used until 5 years old as said)

Both not including the mattress. Personally, I think the one sold at Mothercare had better quality

大宅

國民生產總值:3114

請問邊度有 MOTHERCARE ?
我要學習做會笑的媽媽

禁止訪問

國民生產總值:14130

醒目開學勳章

大宅

國民生產總值:1479

janetngan2 寫道:
我個女(7個月)訓緊果張床係''宜家''買,張床比出面bb床較大同埋可變小童床價錢亦都好驚濟,我買時$399(上年4月到買)現在好似買$699但唔包床褥,敢我就係海馬訂做一張床褥大約$300有找.

我囝囝又係訓緊''宜家''果張BB床, 買果時做緊特價$399! 又係o係海馬訂做一張床褥! 我好鍾意呢張床, 又大又平! 囝囝訓得好舒服, 因佢每次訓覺好似打風甘! 360度轉架!

水晶宮

國民生產總值:59997

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

MrsCLee 寫道:
請問邊度有 MOTHERCARE ?

Ocean Terminal, Shatin, Mongkok...

男爵府

國民生產總值:5893

嘩,好平呀.我都想買張bb床比亞仔呀.唔知有沒有轆的?

ikea的床點解有d可以賣399,有d要成二千?有甚麼分別?
Ho Lam's Homepage 2005年度我最喜愛video-1-層層叠

大宅

國民生產總值:1479

好似無分別! 係一樣架! 只不過做特價賣$399咋嘛!

大宅

國民生產總值:1986

Dear all,
For your info.
IKEA :55.6"x31.6" $1690
Mothercare 57"x30" $1990 (on sale)

Both can be changed to toddler's bed

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.