意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 6|主題: 127545

跳至
僱傭公司Black List

大宅

國民生產總值:2627

僱傭公司Black List

香港實在有太多衰agent,僱主好易中招。不如我地再整過個black list,方便大家揀agent。

為免個list會比人delete,請大家提供資料時唔好打全名。

我的提供:

環X(Asia-WorlX),旺角
- 個工人未有耐約滿就幫佢搵新工
- 從不跟進個案,任由僱主自生自滅
- 夾埋工人屈僱主機票錢
- 職員態度差(收錢後)

子爵府

國民生產總值:10503

Re: 僱傭公司Black List

嘉x顧僱中心 - 砲台山
- 收費貴 ($3000)
- 職員態度差(收錢前), 職員態度勁差(收錢後)
- 唔肯比番passport 個工人, 成日都話鎖匙唔係佢到
- 做錯野仲要鬧番你轉頭, 話唔錯都錯
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

男爵府

國民生產總值:5103

環X(Asia-XXXXX),旺角
SALES 叫TRAXX
- 炒工人唔幫你,仲亂咁離,攪到要比勞工處告我地!

侯爵府

國民生產總值:22418

2019勳章

這個女sales TRAxx 英文差都吾駛恨﹐初頭叫佢在工人到步當天幫我同佢訓話﹐佢話冇問題因為佢地必會做﹐有次我同朋友再上去請工人﹐諗住搵佢﹐點知見佢同其它外傭跟本talk吾到﹐佢講就天下冇敵﹐做就冇能為力。

大宅

國民生產總值:2627

可能太多人知道佢d衰野,呢個TracX已經改左名做AthenX。希望個天快d收佢。 :evil: :evil: :evil: :evil:

男爵府

唔怪得佢個咭片有2個中文名啦,我估佢成日改名避開以前d客仔呀

別墅

國民生產總值:823

[quote]
yenho 寫道:

嘉x顧僱中心 - 砲台山
- 收費貴 ($3000)
- 唔肯比番passport 個工人, 成日都話鎖匙唔係佢到
- 做錯野仲要鬧番你轉頭, 話唔錯都錯

男爵府

jasmine媽咪
咁你講果間真係幾衰喎!

洋房

國民生產總值:228

陽X的服務等於0! Too bad!

民房

國民生產總值:9

Wellcome in Central, no good.

大宅

國民生產總值:3114

Hi, shekshek, I'm going to use Wellcome, may I know what's wrong with this company ?
我要學習做會笑的媽媽

別墅

國民生產總值:551

Hok Tsui
*No service
*Quite bad attitute (after pay money)
*No follow up
Victoria

子爵府

國民生產總值:12084

王國教室勳章 好媽媽勳章

我的提供:

ChXXk Txx (X 達) 海外僱傭中心(Wanchai)

夾埋工人屈僱主錢
職員態度差(Always)
工人勁差,攪到要比勞工處告
有太多衰個案(我同事也比勞工處告-相同的case)
No refund at all

複式洋房

國民生產總值:261

CT maid at mongkok. Present the fake reference letter from ex-employer to us, not the honest agency.

洋房

國民生產總值:40

Pacific Garden at Mongkok was Black too.
The Boss Ms Law only her said. and nothing respond~
www.maidoutlet.com
dont use this Agency :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

洋房

國民生產總值:171

請問"標緻"同"傳恩"呢兩間好唔好呢??

別墅

國民生產總值:640

死啦 ! 我就是經這間環 X, 仲要係果個 TRACX 跟, 初頭我都覺得她怪怪地, 贊佢 D 工人天上有地下無, 非常好, 收費 $3500 (不包驗身及保險)仲要係熟人介紹, 而且非常保障佢自己的工人, 問佢炒工人佢都話要一定補錢, 我是否幫親了間黑店, 小心, 小心 .......

複式洋房

國民生產總值:312

無良agent --------- 尚x 僱用 (Asia-Onx)

- 夾埋工人欺騙僱主
- 收哂comission後, 有起投訴就全不負責任,d職員態度又差,總之反轉豬肚就是屎 !!
- 係全香港有不少間分行, 後來同番其他BK 媽咪講開願來 尚x 職員服務差同d工人質素都好差 (完全唔似受訓過, 仲係$3670個隻)

(請大家小心為妙)

侯爵府

國民生產總值:20956

好媽媽勳章

請問大家對旺角禮寶既 comment 又係點 有冇人幫襯過 係柏雨商業中心 的??

別墅

國民生產總值:825

我第一同第二個工人就係經呢間環x請的,手續費唔平,最初以為佢係大公司,有保證,點知請了之後,兩個工人都好差,我打電話投訴,她們愛理不理,後來我炒工人,兩個都要補足錢,佢

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.