產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

子宮底痛

而家我成日子宮底都痛,不過係坐完起身先痛,呢D係咪宮縮呀?定是我個肚太大?

雲師奶 該用戶已被刪除

Re: 子宮底痛

別墅

係喎!你係順產?我係開刀生,係浸会呀!你呢?

我其實坐就唔痛,一起身就扯到好痛!都"拿"架!但係又唔似宮縮....

雲師奶 該用戶已被刪除

別墅

我有時個肚会硬同埋feel到自已心跳突然間快咗,但都係每日2次每次10-15秒咁啦!我估呢D係宮縮。但我又冇M痛feel喎。可能我B開始低啦,每次坐都会痛(下體),訓覺轉身又"扯"住痛。好慘!

別墅

我個d唔知係唔係宮縮, 因我是每一次訓低起身, 個陰部好似比人打腫左, 好痛, 但平時又唔痛. ?-(

別墅

我而家就係咁喇!可能水腫到連下面都腫埋,你有冇覺得好扯?行路会唔会右面子底好扯?

laurat 寫道:
我個d唔知係唔係宮縮, 因我是每一次訓低起身, 個陰部好似比人打腫左, 好痛, 但平時又唔痛. ?-(

別墅

你講開又覺係, 但我是左邊扯住,

So, 我們是否開始了假宮縮呢? 因我due date is Mar 15????

別墅

我個BB due date 其實係Mar 2nd,但我開刀所以早D生。我今日連左面都痛埋,行路都就住就仔咁!

我聽日問吓医生点解再話你知!

別墅

係唔係即恥骨痛呢?

別墅

FM1218 寫道:
我個BB due date 其實係Mar 2nd,但我開刀所以早D生。我今日連左面都痛埋,行路都就住就仔咁!

Many thx!! :lol:

別墅

我今日問咗医生喇!原來係呀B個頭仔lock咗落下面等出世,所以係会痛架!正常架!放心等生個可愛B啦!

laurat 寫道:
[quote]
FM1218 寫道:

Many thx!! :lol: [/quote]

大宅

你好呀!點解我冇你o地o既感覺o既????我睇完你o地o既留言,開始有o的擔心添!我預產期係2月25日,不過我冇扯住痛,我連子宮底o係邊都未知,淨係知有肚痛,係唔係都痛啦!至於點痛.....我淨係識講肚痛啦!慘啦!到時姑娘問起我,我真係都唔知點答啦!有時夜晚痛痛o下都會

別墅

我諗每個人都唔同啦!我個肚好大呀!係下次見医生最好話比佢知係邊道痛,指比佢睇就得喇!

別墅

FM1218,

Many thx for your help. 我而家已經習慣了那種痛, 加上醫生話 no problem, so I won't worry anymore.

祝你同你個Baby 一切順利啦!
:lol:

複式洋房

各位:
我的預產期是3月26日,但早1,2 星期已留意到子宮底痛現象。如果係BB個頭仔lock咗落下面等出世,我担心會否早產。而家我就連喺坐廁起身嗰剎那都feel到"嗱""扯"住咁痛,自然反應要我即刻按住痛的部位幾秒靜止唔敢喐,之後先敢步行。唔知呢D痛的現象会唔会時間加長、次數更加頻密?

仲有,胎動的時候除了feel到B女脚仔踢,子宮底的附近都喐喐吓,唔知B女做緊吔?有冇媽咪有相似經驗?

疑惑的媽咪
YSK

首頁

尾頁

跳至