意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 81|主題: 39102

跳至
有冇人試過比老公打?請教我點做?

別墅

國民生產總值:546

有冇人試過比老公打?請教我點做?

我係咪影衰女人呢?有時真係好想同佢離婚,但個bb又細,唔想佢無爸爸.但試過係bb面前,比佢一巴打在面,bb即時大叫同喊,我真係好嬲佢,覺得佢完全無理bb感受........
我應該點做呢?

民房

國民生產總值:15

Re: 有冇人試過比老公打?請教我點做?

做乜打架呀 ? 唔好打架啦 , 打架唔好架

珍珠宮

國民生產總值:31551

2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

無論你做錯的勿,打人都係吾岩,不過有的男人控制吾到,但你無提過什麼原因...

?-( ?-(
NNN

子爵府

國民生產總值:13990

alc 寫道:
我係咪影衰女人呢?有時真係好想同佢離婚,但個bb又細,唔想佢無爸爸.但試過係bb面前,比佢一巴打在面,bb即時大叫同喊,我真係好嬲佢,覺得佢完全無理bb感受........
我應該點做呢?

ALC

妳唔好以為BB 細過乜都唔識, 其實佢地好識性GAR LA, BB 成日都睇到妳老公咁打妳, 對BB GEI 成長有一定影响. 如果妳老公郁D就打妳, 我提意妳同佢分開.

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

為左乜野打架...佢做咩會打你...係咪你講錯左d咩...激到你老公打你...你唔講原因...好難知道應該點做個喎...不過唔理咩原因都好...打女人既男人...始終唔係好男人...

[url=http://lilypie.com][img]

禁止訪問

國民生產總值:4610

子爵府

國民生產總值:11158

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果我老公打我, 咁佢就唔會再係我老公!

琥珀宮

國民生產總值:161789

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

好同意呀!我建議你搵社工傾下!
jojoebebe 寫道:
ALC

妳唔好以為BB 細過乜都唔識, 其實佢地好識性GAR LA, BB 成日都睇到妳老公咁打妳, 對BB GEI 成長有一定影响. 如果妳老公郁D就打妳, 我提意妳同佢分開.

別墅

國民生產總值:546

好多謝大家意見,
其實佢每次都係只會因好少事就會發脾氣,有時仲會break屋企d野,如果我唔say sorry,佢就發火就會黎...
不過依家都少d,因我知道佢底線,為咗唔想攪大,會吞聲忍氣,
但有時做野壓力大,一時頂唔順,繼續同佢理論,就會有事發生...
其實唔單止bb有影響,我自己都就黎爆炸,脾氣都差咗...
但冇事發生時,又會諗.少少事如果自己忍倒,起碼bb總算仲有個家...驚自己決定離婚會對bb影響好大. :-|

琥珀宮

國民生產總值:161789

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

未去到講離婚,但都要認真正視呢個問題,我覺得搵個社工傾下,尋求解決方法,而且有個人傾下都好,唔使屈係心裡面!

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

我都讚成小路所講既野...

[url=http://lilypie.com][img]

雲師奶 該用戶已被刪除

侯爵府

國民生產總值:21494

好媽媽勳章

恕我直言,呢d咁既"爸爸",唔要都罷啦!
雖然古語有云寧教人打仔,莫教人分妻,但為左bb,你更加要離開一個會打女人既男人!男人有兩"不得",一係攪女人,二係打女人,兩種男人我都覺得不能接受及原諒!自己有手有腳搵倒食,怕咩野俾唔倒一個健康既生活環境俾bb?!
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

侯爵府

國民生產總值:24089

metoo
我家有隻曳曳豬

大宅

國民生產總值:1763

alc:你老公好過份姐,
佢係打你,定打個bb呀?
有咩做錯都好喇,佢都唔應該郁手打人喇
:-x

珍珠宮

國民生產總值:31551

2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

嘩然!佢係咪有燥狂証架..工作壓力大就打人及掉野架啦!

NNN

複式洋房

國民生產總值:341

係啦,如果你老公咁樣繼續落去,你都難保佢第時會唔會打bb,始終有時bb都會係咁喊好煩ga ma~如果佢eq低,好難講會唔會對bb唔好ga…就算3個人0係埋一齊住,但你老公郁d就打人既話,咁對bb影響都唔好ga,咁樣一齊住,真係一個家ma?你真係要慎重考慮r~!
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

禁止發言

國民生產總值:9054

男爵府

國民生產總值:6296

雲的孩子都在跳舞
你d說話講得好啱呀!
有一次我激到老公好嬲,佢又唔敢打我.一拳打咗落牆道. 諗 返起都好笑.

大宅

國民生產總值:3137

alc ,
相信你老公只是一時衝動,但不要再給chance佢再打你.
我有些小建議:
1)當有衝突happen時,留意佢eyes,if u see him 好憤怒,
先離開現場,cool down,可避免他失控打你.
2)警告他不可再打你,再犯就比d厲害佢睇兼不可心軟.

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.