意見反饋
義工

夫婦情感 今日: 57|主題: 39003

好想離婚

民房

國民生產總值:11

好想離婚

我老公外表是好好先生,但事實係十分大脾氣,難道一個準時拿家用回來的男人,放工準時回家的男人,我就要經常受佢氣嗎,點解我每天都要看佢既面色 :evil: :evil: 如果我不是在單親家庭長大,我一定會走,我現在只是唔想囡囡走我以前的路,無媽咪係好慘痛ka :cry: :cry:

男爵府

國民生產總值:7751

畀面勳章

Re: 好想離婚

未結婚嗰時....佢係唔係咁ga...係唔係做野壓力大呀....不如同佢傾吓呢個問題吖....自己收收埋埋係解決唔倒ga播 可能佢用錯咗表達方式呢 兩公婆....有問題就要攞出嚟傾喇!

洋房

國民生產總值:61

有本書好好(男女大不同)講男性女性在思想、行上的不同。另外,婚姻、家庭輔導也可以幫助個人改變!

大宅

國民生產總值:1449

咁要咩資格先可以受佢氣同看佢面色得應該d?

지훈아,오빠,나는 영원히 너를 보호한다!fighting! http://myhome.hanafos.com/~libra69/2004_kbs_music_awards.wmv

珍珠宮

國民生產總值:34425

好媽媽勳章 醒目開學勳章

佢又唔係o係出面有女人,點解想離婚?你其實有冇問過佢做咩唔開心?可能佢比面色你睇係因為你冇問佢有咩唔開心,唔關心佢呢。你同佢傾下啦,有咩問題都可以傾架。

象牙宮

國民生產總值:208484

2018復活節勳章 2018勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

乜佢一放工返嚟就俾面色你睇? ?-(

複式洋房

國民生產總值:434

男女大不同呢本書我都有睇過~~~入面d0野都幾0岩~
男人女人大家0既世界唔同~~或者你老公唔係有心畀面色你睇呢~~~~其實兩公婆真係應該有咩坐低慢慢傾囉~~可以成為兩公婆真係唔易0家~~

禁止發言

國民生產總值:9054

大宅

國民生產總值:2072

momo2001 寫道:
我老公外表是好好先生,但事實係十分大脾氣,難道一個準時拿家用回來的男人,放工準時回家的男人,我就要經常受佢氣嗎,點解我每天都要看佢既面色 :evil: :evil: 如果我不是在單親家庭長大,我一定會走,我現在只是唔想囡囡走我以前的路,無媽咪係好慘痛ka :cry: :cry:

我老公以前都係咁, 不過, 我明白佢因為升職既問題, 搞到佢情緒唔係咁好, 所以, 有時, 我都會忍下佢, 而且, 我自己又有工作, 有寄託, 兩公婆有時(星期六、日, 我可能要返工), 都見唔到面, 可能係咁, 都唔係成日有磨擦。你同你老公傾下啦, 可能佢呢排壓力大姐, 你了解左佢既情況, 而你又將你既想法話比佢聽, 可能有方法解決呢!

唔好成日咁唔開心啦, 成日鬱住係個心度, 好容易會病架! take care

民房

國民生產總值:12

I'm also thinking of divorce recently. My husband is also a good man outside the home but he's actually v. bad tempered. Being a working mother, I have the pressure of working, look after my 2.5 yr old daughter, my maid and family. My husband only has the pressure of working (he works at China). When he's at home (1-2 days a week), he kept scolding me of everything and is getting more n more bad tempered. He even yelled at me using bad language in front of my daughter. I think I need my man who appreciate my effort to the family and hug me at nite and not a 'big man'. But I'm just concerning my daughter....

禁止訪問

國民生產總值:205825

畀面勳章 環保接龍勳章

民房

國民生產總值:12

I tried to be calm for the past few mths and reminded him when he lost temper. But he seemed to be even more crazy w/o regret. He has great pressure on his work, but I also has dignity.

侯爵府

國民生產總值:20624

睛靈勳章

我最憎d男人借口壓力, 就向老婆發脾氣, 其實在職老婆何尚冇壓力, 呢d人一d都唔係大丈夫所唯! 係小男人! :evil: 將自己既快樂建築係別人痛苦身上! 好討厭! :-x

我老板也是同一類人, 苦了他的太太. 我曾經同佢講 : 係唔好咁惡對你太太! 佢話 :就係自己人我先會咁對佢, 因佢會明白! 好睇唔過眼! 我老闆對一d佢好錫既同事好好聲氣, 但對太太好惡, 有時對我都係, 不過我都會比面色佢睇, 我又唔係佢老婆, 唔想受佢d無謂氣!

好彩我老公唔係咁! 有錢大晒咩!所以女人一定要有事業, 有私己錢, 就算離婚都可自力更新!

子爵府

國民生產總值:11965

好媽媽勳章

男人成日用壓力大而向老婆發脾氣...其實做老婆既...你估打理一頭家好易...又要照顧孩子...又要諗煮咪飯好...講真...煮一餐飯都諗都頭痛...成日食又話無新鮮...日日諗...日日做...你估真係唔辛苦...起碼男人工作辛苦...但係都有自己既朋友...放工都有自己既私人時間...但係女人如果無工作...可來朋友呢...同埋都無乜休息同私人時間...如果壓力大就發脾氣...咁女人壓力大都可以向佢地發脾氣呀...

[url=http://lilypie.com][img]

子爵府

國民生產總值:11510

momo,

我覺得你可以向佢發脾氣,佢可以發惡點解你唔得呀?雖則我都明白男人出去搵食養家係件苦差,但未致於可以縱容佢成日俾樣你睇俾氣你受,至少你都要佢知道你咩感受先啦!以彼之道還施彼身,佢亂發脾四係要付出相同代價架!
不過,我覺得佢咁樣亦未致於需要離婚囉!講真佢又唔係去滾,兩公婆有咩唔啱咪傾到啱囉!唔駛咁快諗離婚架!人生流流長...

男爵府

國民生產總值:5322

★?我家特破7000位客人喇?☆ [/url] ..+°。照咗喇..肚入面嘅小b係女仔嚟咖..+°。

複式洋房

國民生產總值:138

momo,

hi,我老公之前都係咁,我都會好似你咁諗離婚,但奶奶就話咁啲人有第三者咪重慘!你咁諗會舒服啲.我前任男朋友同佢一齊4年都好好只係比較貪玩,後來上咗大陸做野成個人變晒,日日落d(識埋一大班女仔)有時天光至返屋k......足之我忍痛離開咗佢.佢肯返屋k倍你...算啦!你唔好嬲啦!

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.