意見反饋
義工

興趣嗜好 今日: 458|主題: 123001

[攝影] EOS 3 vs 5

別墅

國民生產總值:970

EOS 3 vs 5

想請問Canon的EOS 3同EOS 5有乜分別,例如邊部重D,邊部貴D等等,唔該晒!!
成長的代價,就是家人一個一個地離我而去嗎? 長大,正是越來越多的痛苦與孤寂. 他們的離開叫我心痛... 我永遠記得,他們給我的就是一生中最好的東西。

禁止訪問

國民生產總值:1771

Re: EOS 3 vs 5

別墅

stccmc,

唔該晒你,因為我用過3仔,但覺得好重,又見5仔好似幾得,而家想買番部,我諗我會買5仔的.
謝謝!!
成長的代價,就是家人一個一個地離我而去嗎? 長大,正是越來越多的痛苦與孤寂. 他們的離開叫我心痛... 我永遠記得,他們給我的就是一生中最好的東西。

別墅

國民生產總值:625

何不考慮30V?雖然無咁pro,但係輕巧好多,而且聽聞在對焦速度同埋眼控功能都比5仔好,另外5仔唔係已經停產咩?

別墅

其實我已經有架300,因為貪佢輕,但用左3年左右,而家開始覺得唔夠用,我想upgrade D相質素同我的技術,所以買個pro點的機,唔知各位有無其他提意呢?
謝謝!!

複式洋房

國民生產總值:317

Body對相片質素影響唔會太大,反而操作方便程度會比較明顯,而EOS 5已經係十幾年前產品,依家應該選擇EOS 30喇....

匿名家族成員

別墅

唔該晒,
而EOS 30係輕機嗎? 又貴唔貴呢?
謝!

別墅

EOS 30應該只係重過EOS 300少少。
EOS 30V大約賣2600,EOS 30仲會平一些。

別墅

唔該晒你地!!

別墅

國民生產總值:664

30V received quite good feedback from the users in the web.

Here's its detailed info.

Canon EOS 30V

別墅

唔該晒,咁digital的相機呢?我想要500像素以上,有乜好選擇呢?謝謝!

別墅

國民生產總值:664

heehee...
DSLR lar....
how about a Canon EOS 20D.....

別墅

如果唔介意用二手野,呢部300D好抵用:
http://www.dchome.net/viewtopic.php?t=152446
Kit set再加Sigma 55-200mm

別墅

Re: EOS 3 vs 5 vs 20D

EOS 20D呢?
邊度平呢?

禁止訪問

國民生產總值:1771

Re: EOS 3 vs 5 vs 20D

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.