意見反饋
義工

烹飪搵食 今日: 28|主題: 133279

蒜頭出左芽,是否唔可以吃?

男爵府

國民生產總值:7143

蒜頭出左芽,是否唔可以吃?

如題

子爵府

國民生產總值:12659

Re: 蒜頭出左芽,是否唔可以吃?

我照用架,但會整左d芽先
[size=large]Honney的美食廣場<b><font size="medium"><font color="CC9933">Honney & Monogram 私房菜

男爵府

國民生產總值:6259

我都係照用架, 切左d芽去囉.

大宅

國民生產總值:3549

出左芽既唔會食!!!

[size=x-small]囡囡9:57pm  出世~重5lbs13

珍珠宮

國民生產總值:42611

醒目開學勳章 畀面勳章

我都會照用,但會搣走d芽

禁止訪問

國民生產總值:17180

男爵府

國民生產總值:5838

Yes - 99 said搣走d芽
http://www.tickercentral.com/view/59wk/l.png[/img][/url][/img][img align=right][/img][img align=left][/img]

子爵府

國民生產總值:13990

我都係搣走d芽 :mrgreen:

男爵府

國民生產總值:8341

可以食o架!只係無咁香!
薯仔出芽就吾食得!

水晶宮

國民生產總值:71818

畀面勳章 環保接龍勳章

好多時未用, d蒜頭就出左芽. 我都會照用, 剝左d芽.
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

別墅

國民生產總值:896

照用,但會不用長出的芽
:-) :-) :-) hojaimami ;-) ;-) ;-)

別墅

國民生產總值:970

咁,薑出左芽呢?又食唔食得呀?
成長的代價,就是家人一個一個地離我而去嗎? 長大,正是越來越多的痛苦與孤寂. 他們的離開叫我心痛... 我永遠記得,他們給我的就是一生中最好的東西。

禁止訪問

國民生產總值:17180

別墅

國民生產總值:970

堯堯豬媽,
thx for your reply!!
成長的代價,就是家人一個一個地離我而去嗎? 長大,正是越來越多的痛苦與孤寂. 他們的離開叫我心痛... 我永遠記得,他們給我的就是一生中最好的東西。

複式洋房

國民生產總值:102

me too
Honney 寫道:
我照用架,但會整左d芽先

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.