意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 1|主題: 84763

跳至
餵人奶會變飛機場?????

大宅

國民生產總值:3541

餵人奶會變飛機場?????

dear all,

我奶奶同我講,千祈唔好餵人奶呀,佢有朋友餵完之後變o左飛機場,成個男人身材咁~佢叫我比bb食奶粉咪得囉~

我真係唔知點應佢好~因為真係冇聽講呀!淨係知餵人奶好處多的是..... ?-(

男爵府

國民生產總值:8057

醒目開學勳章

Re: 餵人奶會變飛機場?????

嘩.....唔係呀!佢係咪本身都係飛機場呀,我真係冇聽過 ?-( ?-(
:-P  :-P  :-P

大宅

candy32,

佢唔係呀,本身都好豐滿呀!佢仲講係男人都鍾意"大"喎~

大宅

國民生產總值:2375

梗係唔會啦!

我都係第一次聽到人咁講咋!

就算係會,BB健康無病痛,變飛機場又如何??

www.bfmoms.com.hk
~哺乳衣、儲奶袋、Baby Sling 揹帶、Baby Pouch 育兒袋~

大宅

國民生產總值:1986

HinHinMa 寫道:
梗係唔會啦!

我都係第一次聽到人咁講咋!

就算係會,BB健康無病痛,變飛機場又如何??

Agreed!

複式洋房

國民生產總值:219

Totally agree!!

大宅

國民生產總值:1276

Yeah ... I don't mind neither ...
My naughty Chezkel is 7 yrs old la !!

複式洋房

國民生產總值:419

Agreed Hinhinma that "就算係會,BB健康無病痛,變飛機場又如何?? "

However, from my experience, my breast becomes bigger after breastfeed. My husband and my friends realize this change also ne~ :-P

大宅

為o左BB好,變飛機場我都唔怕啦~
況者老公都support我,我諗我99果o的係exceptional case o者~

別墅

國民生產總值:759

唔係咪呀, 我同其他媽咪一樣, 自從有咗bb之后,個胸就開始脹,由bb出世就餵人奶, 而家4個月啦,個胸都未細噃....
該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:4412

No, my breast is bigger and my body is slimmer!
以諾BB 於2004 年3 月18 日出世, 歷歷細佬在2006年10月12日出世, 他們是天父賜我的寶貝! 一家四口很幸福啊, 真是在地若天呢!!

大宅

國民生產總值:2073

我非常同意大家,
身材同bb寶貴的健康,相信對於一個媽媽來說,都唔駛比較喇掛?!
況且,餵人奶身材仲"勁"左tim,我d朋友仲成日羨慕我可以升cup又唔肥!
我的寶貝女朗朗在5月25日早上7:40分出左世.仍然是全人奶bb,唔肯飲奶粉的體重記錄
5/25 --2.7kg   43cm         6/1   --
6/5   --2.76kg                   6/11 -3.02kg
6/18 --3.3kg                     6/28 -3.75kg
7/5   --4.1kg   58cm         8/5   --5kg
10/4 --6.06kg                  12/6 -- 6.46kg
無磅好耐啦,費事磅,反正都係xs碼,我個女食得行得睡得玩得排牙仲好駛得,又好精力過d大人,足以累死你,磅數仲算d咩呢

大宅

國民生產總值:4169

我都係咁話, 身材"正"又"fit", 羨慕死人 :mrgreen: :mrgreen:
該用戶已被刪除

複式洋房

國民生產總值:392

Agree with 茵茵!
我餵完兩個都有同感,餵緊人奶果陣會好勁, 不過一停就會慢慢細返,不過就healthy最緊要

男爵府

國民生產總值:8236

我就無諗過餵人奶會唔會變飛機場, 淨係希望呀仔食人奶會健康d炸, 不過如果變飛機場都唔錯wo~ 唔駛成日比人留意個胸, 攪到周身唔自在o甘, 而且我相信你為左個b喂人奶而變飛機場既話老公都唔會介意la~

珍珠宮

國民生產總值:39008

2018勳章

茵茵 寫道:
to be honest
當唔再餵人奶既時候, 變飛機場並唔出奇

餵緊人奶果陣乳腺會脹大, 所以大部份媽媽都會升cup

但當你停止餵奶, 乳腺就回復正確size.
而且胸部既脂肪亦被burn up 成為奶. (正如大家都越黎越瘦, 你話胸部又點會有脂肪留低?? )
so .... bb戒左奶媽媽變airport 就係咁黎
越餵得長時間, 會縮得越多.

不過為bb健康, 我知都唔會理喇

bb健康係最重要,變airport又如何
不過有個同事餵人奶(1個b餵咗6個月,1個b餵咗4個月),個胸變得好鬆好鬆,佢覺得係因為飲咗淡豆豉,收得太快
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!
該用戶已被刪除

別墅

國民生產總值:715

Fully agree!!
茵茵 寫道:
.....所以餵人奶真係健康好好好好好多 . 大家add oil
Time flies, my kids are 12 and 10 years old now

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.