嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇一些適合兩歲小朋友的食譜?

同上

男爵府

Re: 有冇一些適合兩歲小朋友的食譜?

jennykwok,
我孖B返育嬰院架, 佢地向學校的餐單, 唔知可唔可
以幫到你呢? (以下係12-24個月大小朋友的餐單)
[size=medium]星期一:
早餐: 雞蛋三文治 + 牛奶
生果: 蘋果
午餐: 紅蘿蔔節瓜蛋花 + 牛肉飯/粥 + 清補涼豬展湯
茶點: 菜心 + 魚茸通粉
[size=medium]星期二:
早餐: 紅蘿蔔瘦肉字母粉
生果: 橙
午餐: 蕃茄菜心蛋花 + 雞肉飯/粥 + 南北杏蜜棗節瓜瘦肉湯
茶點: 腐竹雞蛋糖水 + 牛奶薏米餅
[size=medium]星期三:
早餐: 牛奶雞蛋 + 麥皮
生果: 奇異果
午餐: 椰菜蛋花 + 雞肝飯/粥 + 南瓜眉豆排骨湯
茶點: 班戟 + 牛奶
[size=medium]星期四:
早餐: 西蘭花瘦肉字母粉
生果: 啤梨
午餐: 菜心豆腐蛋花 + 魚肉糙米飯/粥 + 黃瓜花生瘦肉湯
茶點: 燉蛋 + 牛奶
[size=medium]星期五:
早餐: 菜心雞肉蜆殼粉
生果: 橙
午餐: 紅蘿蔔西蘭花蛋花 + 瘦肉飯/粥 + 紅蘿蔔洋蔥薯仔魚湯
茶點: 紅荳粥 + 牛奶
[size=medium]星期六:
早餐: 芝士棒 + 牛奶
生果: 蘋果
午餐: 菠菜粟米蛋花 + 魚肉飯/粥 + 紅蘿蔔水
個餐單都幾豐富架, 屋企都無咁多時間做.

大宅

rl12999多謝妳的餐單!!

男爵府

吾好客氣!

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

想問下,雞肝點整呀?會唔會好“鞋”口?謝謝!
My Two Princess

用戶要求終止服務

請問蛋花係咩黎架? thx!

男爵府

蛋花咪係雞蛋發完後, 至於雞肝, 佢地就咁蒸

首頁

尾頁

跳至