意見反饋
義工

美容扮靚 今日: 26|主題: 124619

跳至
透明質酸

伯爵府

國民生產總值:15703

透明質酸

有無人知係咩來?
有咩用途?
同邊d品牌有lee隻成份?
沒有醜嘅女人, 只有懶嘅女人!

大宅

國民生產總值:3319

Re: 透明質酸

透明質酸( Hyaluronic Acid,簡稱HA )
又稱玻尿酸或醣醛酸,它是存在於人體組織中不可或缺的一種生物多醣體,對於人體結構的保養和細胞間的輸送具有重要的功能。一旦缺乏,人體組織就不能正常地運作。透明質酸分子量介於100萬~1000萬之間,分子量越大其網狀結構越完整,吸水性較佳,分子量太低結構顯的很鬆散,保濕效果也很差,因此透明質酸的價格差距甚大。與分子量不同的是,透明質酸的分子很小,很容易滲透進入肌膚深層,因此是極佳的保濕劑,對於不同的皮膚狀況都具有優異的保水功能,尤其是老化、極度乾燥、缺水性膚質,效果更為明顯。不論是處在何種氣候環境或是溫溼度變化下,透明質酸都能讓肌膚保持水水嫩嫩、光澤有彈性,因此被美容界公認為保溼度最佳的天然保養聖品。

透明質酸在熟齡肌膚的保養效果是最明顯的,所以也常常會讓人產生年輕肌膚不需要使用透明質酸的誤解。其實透明質酸具有強力的保濕作用,乾性肌膚能撫平細紋的生成,而油性肌膚也能因水份充足而遠離出油問題。從年輕時開始補充透明質酸,能維持皮膚機制,為肌膚儲存健康資本,在年齡慢慢增加時,依然煥發青春光采。

使用透明質酸時,並不是濃度越高就會越好,化妝品級的透明質酸濃度以0.1%~0.2%為佳,濃度太低保濕效果不彰,濃度太高甚至會將真皮層內的水分吸取出來。因此使用透明質酸需慎選專業品牌,才能讓您輕鬆達到頂級保濕的效果。

Namaste

伯爵府

JOD,

你咁快找到資料, [size=x-large]!!!

但邊D牌子有LEE隻野? 係唔係ONLY FOR保濕?

大宅

透明質酸=玻尿酸
yahoo 有得bid wor!! look look

http://hk.search.auctions.yahoo.com/hk/search/auc?alocale=0hk&p=%AC%C1%A7%BF%BB%C4&auccat=

Namaste

伯爵府

JOD,

OIC!
但係全玻尿酸&無原盒, 會唔會信唔過? 邊D現成牌子有可以參考下呢? 係唔係咩SKIN都合用?

大宅

vivien....玻尿酸通常DIY skin care 用,好似大多數係台灣order.
all skin type 而且最強的保濕因子,你係邊到得知有le 隻野架 :mrgreen:
Namaste

大宅

國民生產總值:1449

個look咁恐怖好似實驗室咁,1%賣$80唔係掛,
我送比佢地果支"滋養液"咪係mix左的玻尿酸咯..
如果你買100%玻尿酸係要mix來用架,
搽左一定再要搽護膚品先夠保護.
你想買100%我可以同你買啦,1L拎來淋身都得,
滋養液遲D會訂的,可以同人share,唔好咁心急.

玻尿酸好多hand cream同水份精華素都有.

지훈아,오빠,나는 영원히 너를 보호한다!fighting! http://myhome.hanafos.com/~libra69/2004_kbs_music_awards.wmv

伯爵府

即係一定要mix來用? 溝任何護膚品都ok?

你地真係好鬼叻, 咩成份都識, 佩服!佩服!

公爵府

國民生產總值:27738

2019勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

SASA有得賣一隻叫AQUAMOIST的100%透明質酸原液, 日本出, 約112元, 是藍色玻璃瓶裝的, 我用咗兩支, 好正! 出油都少咗!!

男爵府

國民生產總值:5174

wyl,

你係咪講緊呢隻?!(please click below) 我剛剛在SASA網度搵到, 希望幫到想買的人啦!

透明質酸原液

順便問下, 呢隻原液如果在春天用(因為就黎春天啦), 唔知會唔會好油, 好"lup"呢?

公爵府

2019勳章 2018復活節勳章 狗年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

係呀! 係呢隻呀! 一d都唔立架! 一搽上面就吸收哂架啦!

男爵府

國民生產總值:5174

wyl,

哦...原來真係呢隻.....其實我之前在sasa見到都想買架啦, 但係之前又未聽過BK d姊妹們講過好唔好, 好似好冷門咁, 所以就無買到lor.....等我下次有機會買黎試下先! :-P

伯爵府

野蠻仔仔,

How much of 1L ?

大宅

國民生產總值:1088

wyl
你係咩性質皮膚呀?
珍惜眼前人[/url]

大宅

國民生產總值:2256

Wah !!你們very ""King""!外人以為我們studying ""Biolody"",又好似""曾近榮"",唔怪之得我們not interested on traditional Brand Name because we are ""深造班""already !! I am very interested and will go to Sasa after work !! :lol: :lol:

大宅

國民生產總值:1449

vivienmak:

100%透明質酸 1L$500(可以拆開share)
透明質酸是高度補充水份的物質,用後需加上
保護性(油質)護膚品才可鎖水.

法國科研納米透明質酸
(含SQ鯊稀,玫瑰露,骨膠,黏多糖維生素)
可單獨作lotion用,或用激素後加倍養護,一秒滲透
幼滑.

咩skin都用得架,好多時見d日本用品寫住"尿素".
咪係玻尿酸咯,好多保濕用品都有添加的,其實唔需
要特別買一支原液,盞枱面多樣野,好多成份都有
100%原液,你可以作針對性用或for調配用原液,
如果化妝水或面霜都有就你想要的成份唔洗特別
加啦.
大牌cellex-c 都有100%玻尿酸買,都係SASA
果度買到.

지훈아,오빠,나는 영원히 너를 보호한다!fighting! http://myhome.hanafos.com/~libra69/2004_kbs_music_awards.wmv

公爵府

外油內乾型

仙姐 寫道:
wyl
你係咩性質皮膚呀?

係呀! 我是當它精華素咁用嚟補水, 搽完後再搽lotion保水架!

野蠻仔仔寫道:
透明質酸是高度補充水份的物質,用後需加上保護性(油質)護膚品才可鎖水.

大宅

naughtyboy..........HAHAHA
YOU BUY SOMETHING AGAIN AGAIN LALALALA... :mrgreen:
Namaste

大宅

國民生產總值:3567

野蠻仔仔
你好勁呀
呢隻係唔係"renxxxx"個隻呀,即而家彩光gel隻Brand?/

伯爵府

1L $500 味重平過彩光GEL, 其實兩隻有咩唔同呢?
夏天用會唔會好D呢, 無咁LIM?

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.