意見反饋
義工

育兒好物 今日: 0|主題: 92800

BB幾多歲可以打直揹?

大宅

國民生產總值:1434

BB幾多歲可以打直揹?

如題
曉昕都可解作晨曦, 希望曉昕的人生像聖經說:「但義人的路好像黎明的光, 越照越明, 直到日午。」
巧楠的英名係 Hannah  ( 哈拿 ) -- Sammuel 的 mother (一個向主傾心吐意的女人.)

侯爵府

國民生產總值:23427

畀面勳章

Re: BB幾多歲可以打直揹?

3個月就可以啦~~

男爵府

國民生產總值:8792

我個女2個月已經打直揹

男爵府

國民生產總值:7028

我個囡三個月就開始直揹

男爵府

國民生產總值:7044

我而家已經打直揹啦!! 不過要搵條庭身d的揹帶會好d
我係三位小朋友的全職媽咪.各位媽咪一齊努力呀!!

男爵府

國民生產總值:6147

我都係, 小b3個月就得喇, 背部有塊硬0既片, 頭部左右有護頭帶囉.

我覺得, 如果你想bb條頸硬d, 咁你放心d打直揹, 咁你幫bb做多d頸部小運動囉.

別墅

國民生產總值:806

我個囝囝三個月就開始直揹la!

侯爵府

國民生產總值:24077

我仔仔三個就直揹la~
我家有隻曳曳豬

子爵府

國民生產總值:10497

d 書教6 個月之後先好打直揹, 因為bb 既骨仲好軟, 所以6 個月前我都係用橫揹帶.
我叫祉延, 係2004年4月18日出世啦~~2004年8月10日, 我第一次識反身啦!! 2004年12月25日, 我識坐啦!!2005年9月1日, 我有16 隻牙啦!!
18/4/04 2.675kgs 29/7/04 5.5 kgs 61cm23/1/05 9.55 kgs 70 cm28/3/05 10 kgs 72 cm6/5/05 10 kgs 74 cm26/10/05 11.1 kgs 79 cm

大宅

國民生產總值:2240

3個月,條頸硬就ok!

洋房

國民生產總值:341

Should be 6 months, because the bones of the baby are too soft. Don't be rush, wait until the baby is 6 months la.
蘋果 寫道:
3個月,條頸硬就ok!

侯爵府

國民生產總值:22157

醒目開學勳章 畀面勳章

BBchuMA 寫道:
我個囝囝三個月就開始直揹la!

me too!

大宅

國民生產總值:2788

正如yenho話,書係教6 個月之後先好打直揹,就是揹帶說明書都係o甘話,其實要打直揹起碼bb頸仔都要有力,有d bb好硬淨所以3,4個月用硬托揹帶也無問題,但當然啦,唔好打直揹太耐啦,始終6 個月前bb 嘅骨仲好軟,都係穩陣d好
yenho 寫道:
d 書教6 個月之後先好打直揹, 因為bb 既骨仲好軟, 所以6 個月前我都係用橫揹帶.
我有兩個小寶貝!

侯爵府

國民生產總值:21021

我霖霖兩個多月已經由婆婆打直揹,因為我放完產假要返工,而我媽媽又要買'送',所以就要揹住去,但就要非常小心,每日大概半個零鐘打直揹。

禁止訪問

國民生產總值:10761

大宅

國民生產總值:1638

潮流媽咪 寫道:
我個女2個月已經打直揹

me too

大宅

國民生產總值:1753

好媽媽勳章 BK Milk勳章 2016畫展勳章

for my bb, I started 打直揹 from 2 months, but of course only very short time every day.
Hazel just turned 2 years old on 26 Nov.

民房

國民生產總值:44

thx

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.