意見反饋
義工

產前產後 今日: 2|主題: 240966

跳至
Tuen Mun 醫院 可以嗎?

別墅

國民生產總值:939

Tuen Mun 醫院 可以嗎?

各位媽媽,聽說 Tuen Mun 醫院生BB口碑唔係太好, 真的嗎?是否有好多自由行 big 爆產房? 老公因此不可以陪產?  

我係Tuen Mun 醫院聽講座知道冇得聞笑氣同埋做冇得做無痛分娩,因資源不足), 而且仲有好多實習醫生天, 我實在有點擔心佢地會好是但同busy!

我下個月要生了,好唔好轉廣華, 聽講唔錯係真的嗎?
但我住 Tuen Mun, 會唔會太遠趕唔切呀?有冇人可以提供意見, 我好迷網呀!

伯爵府

國民生產總值:15915

Re: Tuen Mun 醫院 可以嗎?

我都係下個月去屯門醫院生的.不過我又無諗過去其他醫院生,因為我都係住屯門的.
其實都好多人讚屯門醫院的醫生架!!向好方面諗啦!!不過屯門醫院婦產科係好多見習醫生,但佢地的姑娘就好細心,總之BB同你合作的話,邊到生都一樣的.仲有我們快做媽咪的都要執生,吾好下下都靠D姑娘同嬸嬸(我妹教我,佢在屯門醫院生了個囡囡),咁佢地對你就會好好了.
我對公立醫院的服務態度都無咩期望............一分錢一分貨嘛!!
我個B仔的預產期係05年3月26日,你呢!!!

別墅

國民生產總值:720

咁我都見好多自由行去屯門生bb,亦有朋友話無得陪產,不過你咁遲先轉醫院會唔會太遲呀? 而且每間醫院規定唔同,廣華要陪產一定要上過產前堂的。唔好咁擔心啦,屯門d醫生都幾ok,而且姑娘都好專業,係屯門生都唔差ge

公爵府

國民生產總值:28259

我都係去屯門醫院生, 屋企人個個都係o係呢度生仔, 對姑娘口碑又唔錯喎, 其實你選擇左呢間醫院, 就要對佢地有信心, 咁一切先會順利架, 我成日叫小 b 記得自己揀個好時辰出世, 唔駛訓尼龍床已經好夠.

自由行生 bb, 其實去到邊間政府都有機會撞到.

[/url]

伯爵府

我有申請陪產,屯門醫院亦批了,不過到時有無得陪我就吾知了.我妹去年4月都在屯門醫院生囡囡,佢老公都有陪產,感覺都吾錯.吾知我同老公有無佢地咁好彩了..........

大宅

國民生產總值:4673

好媽媽勳章 BK Milk勳章

祝大家好運啦
我都係4月中係屯醫生
我只希望bb平平安安
健健康康
:-P

伯爵府

:-P thx!!大家咁話啦!!

moonhome 寫道:
祝大家好運啦
我都係4月中係屯醫生
我只希望bb平平安安
健健康康
:-P

公爵府

我就四月尾係屯門醫院生, 亦都批左陪產, 到時有冇得陪就唔太奢望 lu
[/url]

洋房

國民生產總值:62

我預產期3月27日, 都在屯門醫院, 祝大家生產順利啦...

伯爵府

rosa_ma 寫道:
我預產期3月27日, 都在屯門醫院, 祝大家生產順利啦...

我b仔的預產期早你個bb一日,係3月26日,都係屯門醫院生丫!!!希望到時見到你們啦

別墅

國民生產總值:939

你地唔驚冇得聞笑氣同埋冇得做無痛分娩呀! 我有點擔心, 一齊分享下哎呀!

公爵府

聽講屯門醫院, 自從 SARS 之後冇得聞笑氣, 唯有自己盡力啦. 但我就唔做無痛分娩, 如果你想做, 就叫 bb 要o係 working hour 出世喇
[/url]

男爵府

國民生產總值:7580

好媽媽勳章

我亞嫂舊年年頭係屯門醫院生既,有無痛分娩架,仲有得聞氣,若果唔清楚,不如打去醫院問啦,但我本身住係元朗都唔會撰係屯門醫院生,我會出去伊利沙伯生,因為我亞嫂係果度生完之後,又因d護士經驗不足,攪到傷口好痛,係醫院又無人理佢,返屋企後仲有產後抑鬱..... :cry:

複式洋房

國民生產總值:109

我2個月前係屯門醫院順產生囡,我覺得醫生姑娘都幾好連嬸嬸都唔差,尢其係產房幫我個姑娘好細心,傷口<馮>得幾好,落床後都唔洗食止痛葯,但係無得聞氣所以陣痛時要靠自己做breathing會無咁痛.
祝你地生產順利,生個精靈bb
匡遙 - 2004年11月27日在屯門醫院出世 27/11/04 3.00kgs 02/12/04 2.89kgs 14/12/04 3.35kgs 30/12/04 3.99kgs 28/01/05 4.78kgs 04/04/05 6.41kgs [/img][img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid170/p3b5905bfca368338c237d785f8d6f4a5/f3f37faa.jpg.thumb.jpg[/img][img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid181/p52037fc5bc3e6145b6bb81929388d462/f2d78b99.jpg.thumb.jpg[/img]

公爵府

blossom33
你好叻呀, 咁你有冇做無痛分娩?

我都想好似你咁
[/url]

別墅

國民生產總值:763

horlicks 寫道:
各位媽媽,聽說 Tuen Mun 醫院生BB口碑唔係太好, 真的嗎?是否有好多自由行 big 爆產房? 老公因此不可以陪產?  

我係Tuen Mun 醫院聽講座知道冇得聞笑氣同埋做冇得做無痛分娩,因資源不足), 而且仲有好多實習醫生天, 我實在有點擔心佢地會好是但同busy!

我下個月要生了,好唔好轉廣華, 聽講唔錯係真的嗎?
但我住 Tuen Mun, 會唔會太遠趕唔切呀?有冇人可以提供意見, 我好迷網呀!

我有左個陣都係廣華醫院做檢查ga~個到d設備好好ga~
不過我自己都係住屯門,我個陣都有諗過會唔會趕唔到去醫院生呢?仲有個bb岩岩出世,路程好遠,同埋個傷口行得耐都好痛啦!!!所以之後到我生個日都係趕唔到出去生~

我係屯門醫院生既時候,我一路生就一路比接生d姑娘鬧我咁細個生bb,不過佢連個傷口都幾好,生完返到去病房d姑娘,就好好.....不過係冇得陪產ga~
祝你生個肥肥白白既bb~~~ :lol: :lol: :lol:
★各位好!我叫盈盈豬★ 盈盈video 《我係2004年2月28日,係屯門醫院出世》 盈盈豬趣味小天地 <------相簿

複式洋房

國民生產總值:109

hi 蝦蝦,

因為開頭只好似小小m痛咁,所以無同姑娘講要做,
到痛得密d時想打針但姑娘話己經4度唔好打,
驚d藥影晌亞b,所以咩到無做就生左喇.

其實到時放鬆d,每次痛都做呼吸運動真係好好多,
我老公都有陪產都會好d架,對自己要有信心呀!

提提你生完12個鐘先可以落床,但果段時間要活動下,
因為我驚痛完全唔旭,落床時頭暈要休息多4個鐘先可以見到
亞囡.

蝦蝦 寫道:
blossom33
你好叻呀, 咁你有冇做無痛分娩?

我都想好似你咁
匡遙 - 2004年11月27日在屯門醫院出世 27/11/04 3.00kgs 02/12/04 2.89kgs 14/12/04 3.35kgs 30/12/04 3.99kgs 28/01/05 4.78kgs 04/04/05 6.41kgs [/img][img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid170/p3b5905bfca368338c237d785f8d6f4a5/f3f37faa.jpg.thumb.jpg[/img][img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid181/p52037fc5bc3e6145b6bb81929388d462/f2d78b99.jpg.thumb.jpg[/img]

伯爵府

我想問下,是不是生完12小時內一定要小便的,而小便時又有咩要注意呢?thx!!!

別墅

Joan媽咪 寫道:
我想問下,是不是生完12小時內一定要小便的,而小便時又有咩要注意呢?thx!!!

係呀!!生完之後要床上小便,之後姑娘會同你消毒ga,如果一直都冇姑娘會同你放尿ga,好辛苦ga
★各位好!我叫盈盈豬★ 盈盈video 《我係2004年2月28日,係屯門醫院出世》 盈盈豬趣味小天地 <------相簿

別墅

[quote]
blossom33 寫道:
hi 蝦蝦,

因為開頭只好似小小m痛咁,所以無同姑娘講要做,
到痛得密d時想打針但姑娘話己經4度唔好打,
驚d藥影晌亞b,所以咩到無做就生左喇.

其實到時放鬆d,每次痛都做呼吸運動真係好好多,
我老公都有陪產都會好d架,對自己要有信心呀!

提提你生完12個鐘先可以落床,但果段時間要活動下,
因為我驚痛完全唔旭,落床時頭暈要休息多4個鐘先可以見到
亞囡.

[quote]

但係屯門醫院,要係30周,之前申請陪產ga~

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.