意見反饋
義工

想生BB 今日: 44|主題: 98306

跳至
各位姐妹,請問沙田有沒有好的婦產科醫生?

大宅

國民生產總值:1285

各位姐妹,請問沙田有沒有好的婦產科醫生?

請問沙田有沒有好婦產科醫生?

POOH2005

大宅

國民生產總值:3697

Re: 各位姐妹,請問沙田有沒有好的婦產科醫生?

pooh2005:

我之前生bb係沙田希x頓中心(tel.26032123)揾梁國齡醫生(佢都好出名), 但好似佢已冇係沙田主診只係tstx英大廈, 但沙田佢間診所重有好多婦產科醫生, 我啲朋友睇過余啟文 and 董曉芳.

祝你身體早日康復.

大宅

國民生產總值:3942

我聽人講陳帆好好架!!

大宅

Chichingmama,
Wing,

thanks, 其實我曾經睇過梁國齢,但我覺得佢講嘢好像天馬行空,有時唔明佢講嘢, 但我有聽講董曉芳都幾好,但好像已沒有幫人接生,你的朋友有沒有講那一位e生好d呢?

pooh2005

大宅

pooh2005,
我個fd 03年12都係搵董医生接生喎,
不過因為佢要放大假成日叫我個fd不如開刀,
但我個fd係勁想順產law!
不過兜兜轉轉最后我個fd開到9度都竟然要開刀,
所以我自己本人覺得呢個dr麻麻地!!

大宅

國民生產總值:3697

pooh2005:

我個朋友產前檢查係睇董曉芳. 但到最後分娩就去咗政府醫院. 但佢話董曉芳都好細心, 至於余啟文係梁國齢推薦給我. 因他怕太忙到時分娩冇時間幫我, 可能會轉移余啟文幫我. 我當年生bb時, 他已說明出年他唔會再接生.其實你可以去睇吓1次先, 先知個醫生能否配合到你.

大宅

wing, chichingmama,

多謝你哋d意見,其實我會過2星期book佢哋睇,因為我食緊口藥,差不多要2星期後就完啦!可能我會睇余啟文.

pooh2005

大宅

pooh2005,
妳可以打去問下full唔full,
或者book定先未唔怕law!
有d多人真係會book到成個week后架!

大宅

Wing,

知道啦!我明天就book.thanks.請問診金是多少呢?

pooh2005

男爵府

國民生產總值:5953

pooh2005,

我03年係陳帆醫生幫我接生的, 果陣每次檢查的診$350(包括照超聲波, 維他命丸&鈣片); 至於其他醫生的收費, 我諗上落唔會太大掛?!

大宅

pooh2005,

我未睇過呢個医生架,
妳打去book果陣可以問埋姑娘ar!!

大宅

wing2003,

OK lar, thanks!

Pooh2005

大宅

Pooh2005,

妳駛乜咁客氣啫,
查實我都冇乜野幫過妳!
:lol: :lol: :lol:

複式洋房

國民生產總值:185

余啟文醫生
佢好有耐性架 :lol:

侯爵府

國民生產總值:21643

2018勳章 好媽媽勳章

wing2003,JoJo,

我想問陳帆醫生係咪女醫生? ?-(
可唔可以比佢詳細ge醫務所地址電話我呢?
Thanks! :-P
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

男爵府

wing2003,

Thank you你的信息, 我已在私人信息答了sandy2008了.

大宅

jojo*,
thank you!

侯爵府

JoJo,wing2003,

Thanks! :lol: 我都係想搵定個婦科女醫生o黎,第日有左BB都唔使唔知睇邊個好,係呢,佢幫唔幫人接生架?同埋如果係仁安生佢有冇係果到掛單架? ?-(
Thanks! :-P
YOYO囡~~17/11/05沙田威爾斯醫院出世....重0.82kg係早產bb~~ Cindy BB~13/11/06 PWH出世...重3.1kg~~

男爵府

Sandy2008,

我個B係在仁安出世, 係陳醫生接生的; 如果將來我再有BB的話, 我一定會搵返佢.

侯爵府

JoJo,

係呢,你個B係仁安生係順產定開刀呀??
咁你出院totals用左幾錢呀?
thanks!

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.