意見反饋
義工

興趣嗜好 今日: 71|主題: 122744

[電腦] 電腦收看電視和錄影一問

複式洋房

國民生產總值:388

電腦收看電視和錄影一問

各位好,新年快樂!

如果我想用電腦收看電視和錄影電視節目,請問我應為電腦添置什麼東西,和安裝software,容易嗎?

不好意思,請教路 ?-(

侯爵府

國民生產總值:20140

畀面勳章

Re: 電腦收看電視和錄影一問

您需要買tv-card(internal)/tv-box(external)
價錢由$2xx~$1xxx都有(視乎質素/功能)
基本有錄影功能,有d就有nicam/extra 視頻輸出/入等等...
一般都會跟software比您做錄影/壓縮/轉format etc... :mrgreen:

複式洋房

Chunchun_daddy

Thanks for your information. Let me make more understand.

Where I can buy a tv-card/tv-box?

Thank you!

侯爵府

畀面勳章

當然係電腦商場啦....

您睇一睇~ 呢到 ~ 就可知d tv card/box大約$$$/function/etc...

複式洋房

Thanks!~

伯爵府

國民生產總值:17273

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

sorry一問...其實用電腦睇電視個畫面差唔差?

侯爵府

畀面勳章

有d都幾清架;有d就一般lu....(同$$$掛

伯爵府

[quote]
ChunChun_Daddy 寫道:
有d都幾清架;有d就一般lu....(同$$$掛

侯爵府

畀面勳章

hi vicky,

您d動畫簽名相好正喎...... :mrgreen: :mrgreen:

伯爵府

hi vicky,

您d動畫簽名相好正喎...... :mrgreen: :mrgreen:

大宅

國民生產總值:4461

好媽媽勳章

我部腦本身已裝左TV TUNER,但中完毒重裝XP後,再裝軟件都唔得,話冇DRIVER,請問要點攪?
小寶

侯爵府

畀面勳章

[quote]
vicky 寫道:
另外,我想再問,用電腦錄影可唔可以好似錄影機一樣set時間几點錄

侯爵府

畀面勳章

小寶 寫道:
我部腦本身已裝左TV TUNER,但中完毒重裝XP後,再裝軟件都唔得,話冇DRIVER,請問要點攪?

您裝返個driver比Xp認返咪就ok囉...! :mrgreen:

大宅

國民生產總值:4461

好媽媽勳章

[quote]
小寶 寫道:

您裝返個driver比Xp認返咪就ok囉...! :mrgreen:
小寶

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.