跳至

首頁

尾頁

大宅

你地BB成長怎樣?我個b好難揍,出世到而家都無胃口食野,而家7.5個得15.5磅,睇過幾個醫生都無辦法。不過佢3個月識番身,6.5個月識爬(肚離地),7個月識扶住野企,而家仲開始學放手企,細細粒好活躍。

大宅

我仔仔係2月13日 Black Friday 出世的BB~

佢好好湊架,可能似我,貪食、爛玩、愛瞓~
6個月在健康磅有17LB幾,依家我估有19-20LB~~

佢都係3個月識番身,5個月識爬(肚不離地),7個月識扶住野企,依家都是開始學放手企,我仔超百厭、手多多。

大宅

zephyr,
好羨慕你地呀,個bo禁好揍,又食得又玩得又訓得,發展又好,勁!
你有無識得人Black Friday 出世呀?我前兩日同個同事講(鬼婆)佢2月13日出世,同佢個BB個預產期一樣,佢即刻話13號唔緊要,最緊要唔係Friday, 我話佢係Friday 呀,佢即刻 o 咀,d 西人真係好介意Black Friday. 唔知我個女大個會怎樣?我好擔心佢,因為佢食得好差。

原帖由 zephyr 於 09-10-4 23:39 發表
我仔仔係2月13日 Black Friday 出世的BB~

佢好好湊架,可能似我,貪食、爛玩、愛瞓~
6個月在健康磅有17LB幾,依家我估有19-20LB~~

佢都係3個月識番身,5個月識爬(肚不離地),7個月識扶住野企,依家都是開始學放手企,我仔超百厭 ...

大宅

食得差唔緊要,你個女瞓得好唔好??

其實最重要係健健康康^^

我自己唔介意black friday~^0^~

可能我是一個天主教徒,我覺得人既一生,上天已經安排好晒所有我地可能會行既路,在行既過程中,上天會比我地自己去選擇,人可以自己選擇點樣去行一生既路。

所以,有一d好迷信既人,佢會怕呢樣怕果樣,咁..佢所選擇既就會少好多,最後,佢可能會依足相士,去行佢一生既路~~

相反,只要我地開心d去面對,我地既一生就會好好多^^

black friday<---我覺得仲好記,因為,我自己的生日,都只是記得日期,一定唔會記得星期,而仔仔的出生,我地會記得係星期五~

又或者你另一方面諗,black friday係一個唔好既日子,但女女都可以平安咁來到呢個世界,我地相信,將來佢遇到咩困難,都一定可以好容易會解決到,佢既一生,應該都會好快樂^^

洋房

我個仔都是2月13日出世的, 佢都是好麻煩的, 又不肯飲奶, 又活躍, 佢都是三個月懂得反身, 六個多月懂得爬, 現在開始學企了, 但佢都是好瘦的, 佢比正常的B細一個SIZE的(佢個姐姐比正常B大一個SIZE), 佢可以穿三至六個月的衣服(還要十分合身的), 我以為是因為他飲人奶所以才這樣呢??不過佢好好笑容, 而且好愛撒嬌的(好似女仔咁).

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

my baby's born on 13 Feb as well. But I never see it as "Black Friday"... she's the best thing that happened in my life, and that was the day when she arrive in this world, how can that be a "bad day"???!!

i just think u shudnt be so superstitious!! each baby is different. mine is a good baby overall, apart from the fact that she doesnt sleep a lot during daytime. but i know a lot of babies are not 好揍 who were not born on Black Friday.

i agree with zephyr!! just be thankful that ur baby is healthy and has all the fingers n toes when he was born~!!!

複式洋房

我個係細碼bb可能因為有小小早產,除了間中嘔奶外,亞女真係一個好好揍,好可愛又古惑bb。我老公仲話係佢提早一日送俾我的情人節禮物,等我每年2月13及14日都有禮物收!所以,黑色星期五bb都有佢特別之處…!

首頁

尾頁

跳至