夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

我同C6一起8年,結婚5個月,係6月份發現原來C6跟佢同事一起已2年,很意外,震驚.事發雖然已3個月,但我仲日日諗起佢地既嘢,(順便同你地講,唔好去FIND OUT真相),結果往往會令自己傷害更深,因為我曾經同個女人通過電話,C6朝朝去接佢返公同食早餐,開過2次房,仲專登開個FACEBOOK FOR同佢溝通,C6 係FACEBOOK 到留下 MISSING 既說話,點解咁辛苦,雖然依家C6係我身邊,話重新開始,但怎可以忘記,依家唯有等自己死心...

複式洋房

你老公都幾貪心喎...得一想二...
既然未定性...咁做咩要同你結婚呢?!?...
做得出...俾人發現左先扮死狗...
就算講咩都無用啦...
個心永遠都有道裂痕囉...
聽到都覺得好心痛...

男爵府

醒目開學勳章

唉...而家真係唔知咩世界..我係大公司做 (大公司好多藍/白領都係咁...).眼見好多結左婚既男同事搭上左d女同事....呢d女仔明知人地有家室都要中埋去....有時..我呢d局外人見到...我好登佢地既老婆心痛.....但...我又愛莫能助.....

男爵府

曾經都試過,六七年後每次諗返起個心都會拉住拉住,呢世都記得佢SEND比人個句I LOVE YOU TOO!唔會忘記曾經發生過的事,只係想唔想記姐

大宅

仲要成兩年咁耐, 真係同返佢一齊都怕有陰影, 怕佢都唔知會唔會又呃住自己

複式洋房

原帖由 efung96 於 09-10-6 14:15 發表
我同C6一起8年,結婚5個月,係6月份發現原來C6跟佢同事一起已2年,很意外,震驚.事發雖然已3個月,但我仲日日諗起佢地既嘢,(順便同你地講,唔好去FIND OUT真相),結果往往會令自己傷害更深,因為我曾經同個女人通過電話,C6朝 ...

有時我都係咁諗,假如我無堅持要佢講出真相,我仍活在幸福中,起碼當時係,我c6仍對我好.但再想清楚,這樣殘酷嘅事實,始終有日會爆發,早知好過遲知.

大宅

所以我一直都勸籲呢度既姊妹,
唔想同老公離婚, 就唔好去挖佢D野,
就算幾好奇, 幾想知道真相都好, 都唔好挖,
挖左最後悔既只有自己.

洋房

我都明白愛莫能助,只係想呻吓,連自己都唔知自己想點,無時無刻都諗起,重傷後始終都有疤痕,但C6無感覺,佢話唔錯都錯左.簡直前路茫茫,灰,無信心...

禁止發言

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

而家都唔知咩世界...點解而家D人一D道德觀念都無...結婚唔知為咩?
侮辱婚姻嘅神聖...(可能我太天真)

洋房

1010SN

好高興你咁堅強,可惜我暫時仲未死心,你要努力同女女生活下去

禁止發言

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

點解呢排好似有咁多c6係出面有女人既~
都唔明佢地點念,自己有一個幸福既家庭唔要,係都要個狐狸精

複式洋房

都唔明啲男人點解咁仲意搞婚外情, 完全都唔會唸下一個女人仔要照顧小朋友的壓力, 自已就風留快活, ....

禁止訪問

禁止訪問

大宅

原帖由 nana832 於 09-10-6 15:08 發表
所以我一直都勸籲呢度既姊妹,
唔想同老公離婚, 就唔好去挖佢D野,
就算幾好奇, 幾想知道真相都好, 都唔好挖,
挖左最後悔既只有自己.

絕對同意, 但又有幾多人 (姊妹) 可以做到

瑪瑙宮

愛您的時候愛到傻, 到三心兩意, 被發現時, 又要 lur. 男人真係好奇怪.

別墅

原帖由 萬榮太太 於 6-10-2009 19:21 發表
男人係咪真係信唔過呢?我之前嘅經歷話我知,真係要對自己好D,無人係可以信,就算佢之前對你幾好,有一日都會CHANGE.......我唔相信天長地久嘅愛喇....我而家嘅感情生活仲OK,但我知唔會奈....絛男人唔鍾意偷食! ...

所以我個人唔認同「愛佢就相信佢」呢樣野,
我都好愛c6,但唔代表等同無條件100%完全相信囉~
人無論如何都要懂得保護自己,
信任唔係只建基愛,仲要「知情」

洋房

男人??? 對佢有 100% 相信又點呢? 佢地只會利用我地對佢地的信任而胡作非為... 未出事前.. 我何嘗不是十萬個信任呢? 而家? 佢做任何事, 講任何野, 我都唔會盡信... 呢個結果... 係佢做成的... 不可能怪我咁對佢~

信任... 並不是單方面的...

原帖由 tonychopper8964 於 09-10-7 21:35 發表

所以我個人唔認同「愛佢就相信佢」呢樣野,
我都好愛c6,但唔代表等同無條件100%完全相信囉~
人無論如何都要懂得保護自己,
信任唔係只建基愛,仲要「知情」 ...

首頁

尾頁

跳至