夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

民房

del

del

男爵府

好媽媽勳章

Re: 如果你地係我....你地會點???

佢係唔係一路而黎都好鍾意打機定係有小孩後先係咁? 會唔會有其他問題, 其實好難一下子要佢改變, 因為男人天生自私, 你叫佢唔好玩, 佢只會唸連係屋企打機都唔得? 真係要用時間令佢明白, 或者搵個好d時間同佢平心靜氣咁同佢傾下.

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

很多人玩online game都會著了迷....相信一下子你亦未必能將佢改變過來。試下平心靜氣咁同佢傾下,或者試下寫封信俾佢, 感動下佢。同佢講:「我都知道每個人需要娛樂, 你在家打機其實一點也不過份...只是,我希望你能拿出那一點點時間給我....」有時候,男人嘛~ 你越用強硬既態度對佢,佢就越攪對抗, 越唔想屈服,反而你婉委一點跟他說,會湊效一點。

咁樣做,可能你覺得好委屈,不過,男人有時真係好麻煩! 你退一步,佢反而會向你行前一步,但你越迫佢,佢就調頭走....
Childhood is journey, not a race.

複式洋房

不如你又同佢講﹐你都想有私人空間﹐搵朋友去飲酒去玩每日晚6-12p.m. 個BB大家都唔使理架啦﹐放佐去保良局或者放係街等D得閒又唔使有私人空間拿去玩下囉﹗﹗ :evil: :evil:

都唔知點做人﹐又走去做個人﹐害己害人!! :evil: :evil:

洋房

我諗你要好好同佢傾下點樣分配時間, BB 都應該不會好夜才訓, 叫佢等個B訓左先打飽佢啦 :evil:

伯爵府

2024年龍年勳章

我老公都係極度沉迷打 online game , 不過我好你dd, 我
未有小朋友

佢可以放工第一件事係打機, 打到食飯先收手, 食飽又打
直至訓覺...到第二朝起身又係打多陣先返工
我曾經為過呢件事同佢嘈過九千幾次, 次次佢都話會打小d
但次次都故態復萌, 我真係比佢吹脹
終於有一次我真係頂唔順, 個次嘈得好勁, 我老公真係有悔
改之心, 佢直情剷左個games, 我都嚇左一跳, 但之後個幾
日佢冇機打就死哂狗咁, 個樣真係好慘好悶, 咁我個次就
平心靜氣同佢傾左好耐, 我話對唔住, 唔比你打機係我自私,
我唔應該"mook"奪你d私人空間, 我話我唔係唔比你打機, 而係我要你識得分配時間, 打還打, 都要比返d時間陪我先得架。
傾完之後, 我就幫佢set up 返個games

自從個次佢真係改左好多好多, 而家一日都打唔夠三個鐘

我要佢知道, 適當時候要做適當o既事。
希望你地都平心靜氣地傾下
我~好~幸~福~呀~

複式洋房

有時男人真係名副其實既大細路(呢個稱呼已經好俾面),佢地個心,永遠都鍾意玩,直到佢個人玩夠啦,就會停手啦,但到底男人幾時玩夠(唔一定係指去滾,打機,玩都算),就係佢自己先清楚…
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

別墅

我男朋友都試過勁玩 game 玩到唔理我
自從我嬲過一次之後.佢都好似無再玩啦!
大家好!~~~我是阿包子~~~ 阿包子個阿~~~ 阿包子個包~~~ 阿包子個子~~~ 謝謝~~~ ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-) ;-)

子爵府

好媽媽勳章

除非佢唔再打...如果唔係都好難想佢唔打...我自己以前都鍾意打online game...仲玩好耐...玩開online game d人都會知道...會玩上癮...無聊就會唔想玩...但係如果好玩個陣時...即頭唔想熄機...由其升lv(level)個陣時候...不過唔知你老公玩咩online game...如果玩追女game...你就要小心d啦...

[url=http://lilypie.com][img]

大宅

畀面勳章

我老公都鍾意打機, 但就唔係online game,
只係一個砌積木game, 佢每晚都要打下先安樂,
其實有時bb出世之後大家都要重新適應過晒d生活習慣, 多左個b要做多好多野, 適應唔到咪想逃避law,
又唔識解決又用錯方法。
唉!~~ 始終男人唔同女人, 女人可以為bb犠牲全部,
但男人就覺得有個bb要犠牲晒全部時間係一種"mok"削, 會覺得自己冇出去玩已經係好重視個家,
如果連唯一ge興趣都被干涉就更加不滿,
更加覺得太太眼中只有bb冇左自己,
醋意加上男人覺得湊bb係女人責任,
咪以為自己冇錯law, 可以點做就真係人人都唔同,
我自己就選擇會唔同佢嘈, 響佢打緊機ge時候,
同bb玩到好開心笑得好大聲引佢問下我地做咩咁好笑,
亦會時常提起bb學識左d 咩動作、表情等等......
只要令佢對bb產生興趣, 感覺到照顧bb唔係苦差,
始終都係自己骨肉, 點會話唔理就唔理ar, 鬥下氣啫!
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

禁止訪問

大宅

puppy_kiwi :hihi~~
咁似我老公既,我老公又係好鐘詫打online game呀,
一放工衫都唔換,就沖左去電腦枱面前打機呀-,-v
咁佢係屋企打機,好過去街玩呀,我bb未出世呀,
唔知出左世仲會唔會咁呢? ?-(

別墅

同意,教老公同教仔差不多.

ple614 寫道:
有時男人真係名副其實既大細路(呢個稱呼已經好俾面),佢地個心,永遠都鍾意玩,直到佢個人玩夠啦,就會停手啦,但到底男人幾時玩夠(唔一定係指去滾,打機,玩都算),就係佢自己先清楚…

大宅

是是但但 ,
totally agree with u ar~
我覺得你對夫妻相處之道真係有一套妙法!
真係要跟你學習一下! :-P
是是但但 寫道:
很多人玩online game都會著了迷....相信一下子你亦未必能將佢改變過來。試下平心靜氣咁同佢傾下,或者試下寫封信俾佢, 感動下佢。同佢講:「我都知道每個人需要娛樂, 你在家打機其實一點也不過份...只是,我希望你能拿出那一點點時間給我....」有時候,男人嘛~ 你越用強硬既態度對佢,佢就越攪對抗, 越唔想屈服,反而你婉委一點跟他說,會湊效一點。

咁樣做,可能你覺得好委屈,不過,男人有時真係好麻煩! 你退一步,佢反而會向你行前一步,但你越迫佢,佢就調頭走....
I'm not a yogi,but a yogist!

複式洋房

其實男人好多時都係要氹,就好似細路咁~只要你教細路果套用落男人度,你會發覺幾受用ga!
唔好對佢地期望太高,唔期望佢做到,用軟唔用硬,氹佢~而老公係成年人,可以再加多招,撒下嬌,做下小女人~咁佢地就會好lum,好似想保護你咁~(我諗一個女人愛一個男人,都會想做佢既小女人既~)
有時人地話d老公出去滾,其實都係揀呢隻類型既最受落既者~根本上男人都係鍾意做強者,咁你咪扮下弱小,其實係想佢落"答",照你既說話做~hehe~只要唔係存心呃佢一d對唔住佢既事,咁做都無壞ga~
浦浦既小寶貝,子靈女女,於8月22日QE出世∼ :-D

大宅

我老公都好like 打online game 咪有bb 前 我同佢搶住黎玩 有左bb 我唔使返工 日日奉命打機 但係ar 媽唔俾我玩 唯有等老公返黎 睇下佢打 後咪我生完 好得鬼嬲佢掛住打機 黎陪我坐月 佢真係我個陪lor 我後咪發癲話如果佢再打 我就掉個女落街 佢就好鬼驚 唔敢再打 wakakakka 後咪我坐完月 自己又玩返 佢先再玩 後咪而自己湊bb 佢又唔理我 我又發癲 佢今次知驚la 因為我帶走個女 wakakakaka 0甘佢就以後晚晚返黎 開左部機 掛住機先 then 做晒我叫佢做0的野 陪我訓左 佢先再去打 kekekkeke
男人...........真係要訓練下.....

首頁

尾頁

跳至