跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大仔好的時候就勁錫阿妹的面珠, 又抱住佢勁開心, 但轉頭又R阿妹塊面同頭, 搞到阿妹都損左, 點算? 有咩好計?

大宅

I got the same problem too. My elder son is 16mths old. He still can't control himself and always attacks mui mui. How old is your son?

複式洋房

原帖由 ahwoon666 於 09-10-8 10:44 發表
I got the same problem too. My elder son is 16mths old. He still can't control himself and always attacks mui mui. How old is your son?

我個仔22個月, 試過佢打阿妹, 我就唔俾任何反應佢, 佢錫阿妹就勁讚佢, 唔work, 又試過俾公仔佢, 教佢輕輕力摸公仔, 唔work, 又get him involved, 叫佢幫手換片, 睇阿妹沖涼, 唔work, 佢都係jealous架, 成日特然間就attack個妹啦

大宅

如果可以,你盡量同個大的相處多d. 我個大女開頭對個細佬都有敵意,不過,我在她面前唔抱細佬咁多,就算抱都一路同大的講野,仲要多d同個大嘅玩,一坐完月就放下細佬同大的去公園,咁個大女無咁覺得俾人搶左d 注意,又好d 喎

原帖由 deja 於 09-10-8 21:15 發表

我個仔22個月, 試過佢打阿妹, 我就唔俾任何反應佢, 佢錫阿妹就勁讚佢, 唔work, 又試過俾公仔佢, 教佢輕輕力摸公仔, 唔work, 又get him involved, 叫佢幫手換片, 睇阿妹沖涼, 唔work, 佢都係jealous架, 成日特然間 ...

大宅

我都好似Choimk咁, 同個大傾多d 講多d, 有乜都陪左個大先...如果我同亞大睇緊書, 個細又嘈, 我就同亞大講, 細佬百厭, 等我睇下佢先... 不過一定有妒忌ka la...

洋房

兒科醫生教我地買玩具比大女,話係細佬送比佢的。細佬出院回家大女成日都話要抱細佬同錫佢。真的要感謝主。妳們可以試吓!

首頁

尾頁

跳至