自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

樓下天花油漆脫落,是否一定是我單位漏水做成的?但脫落的地方吾係廁所又吾係廚房,應該無水漏的...有點担心...其實天花油漆會吾會自然脫落架?

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 sandy1425 於 09-10-8 10:25 發表
樓下天花油漆脫落,是否一定是我單位漏水做成的?但脫落的地方吾係廁所又吾係廚房,應該無水漏的...有點担心...其實天花油漆會吾會自然脫落架?

唔係廁所位都關妳事??? 佢本身個底做得唔好, 都會咁架喎!!

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 KT0603 於 09-10-8 13:54 發表
唔一定ka,因為水喉係通屋內藏. 我奶奶樓上都係水喉通漏水,攪到我奶奶間屋嘅天花牆紙脫落.
你間屋係租定買? 揾個相熟司傅睇睇,水滲係有水漬.

買ga 如關我事,
會否賠好多$呢?

大宅

畀面勳章

我其中一間睡房係廁所隔離, 樓上沖涼浴缸滲水, 搞到我新裝修無耐既睡房天花一塊塊咁甩落來!
我搵左食環處入屋同去樓上做測試, 如果查出係樓上滲水造成便有權追討.

原帖由 sandy1425 於 09-10-8 10:25 發表

子爵府

醒目開學勳章

水喉位唔一定喺晒廚房廁所, 係要睇你屋企喉位點走.

如果係因漏水脫落, 係睇得出嘅. 搵個有經驗CF check吓先囉.

別墅

你試吓打電話去1823, 佢地會通知食環署跟進.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至