單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我本身已有一個3歲既女兒..早己離婚..一直拎綜援生活...現已有一個2年多既男友..我地有左bb...但我真係對婚姻失去信心...如果我想要呢個bb..我可以繼續拎綜援嗎??幫幫我啊..我唔想殺左個小生命

禁止訪問

等待驗證會員

原帖由 loveutoo 於 09-10-8 23:59 發表
我本身已有一個3歲既女兒..早己離婚..一直拎綜援生活...現已有一個2年多既男友..我地有左bb...但我真係對婚姻失去信心...如果我想要呢個bb..我可以繼續拎綜援嗎??幫幫我啊..我唔想殺左個小生命 ...

你男朋友點睇?
佢願唔願意負呢個責任?

複式洋房

其實一次失敗,並不代表第二次一定失敗,最主要係你男友點睇

大宅

佢同我一樣唔想結婚..而佢又岩岩失業..都唔知點算好

複式洋房

原帖由 loveutoo 於 09-10-9 12:24 發表

唔結婚並唔係一個問題,失業都唔係一個藉口,只要有心,就會好努力去維持呢段感情和比心機去搵野做

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

有左小朋友就唔可以一句唔想結婚就得......你要帶佢黎就要盡量俾一個完整既家庭佢....好好同你男朋友商量.....信心係可以由你同你男友共同建立.....

原帖由 loveutoo 於 09-10-9 12:24 發表

別墅

唔好意思.....怒我直言....
你根本就想又可以繼續拎綜援,又同個男人繼續一齊......生個bb出嚟再拎多一份錢.....
個男人失業..根本你一個籍口...失業咪去搵野做..有手有腳,又唔係老點會搵唔到...?
養育下一代係父母嘅責任..而唔係政府..

珍珠宮

原帖由 wings080905 於 09-10-9 13:28 發表
你根本就想又可以繼續拎綜援,又同個男人繼續一齊......生個bb出嚟再拎多一份錢.....
個男人失業..根本你一個籍口...失業咪去搵野做..有手有腳,又唔係老點會搵唔到...?
養育下一代係父母嘅 ...

完全同意~

禁止訪問

好媽媽勳章 大廚勳章

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

你男友自己都未攪掂,你仲同佢生bb???
吾好因為自己單親而求其揾個男人,以免再做成另一個悲劇

等待驗證會員

原帖由 wings080905 於 09-10-9 13:28 發表

講得好!
叫你男朋友努力搵野做啦~

大宅

佢自己都唔知自己想點..又想要..但又怕養唔起bb害左佢..他知道我有左第一時間已叫我墮胎..但我唔係太想

複式洋房

別墅

原帖由 loveutoo 於 09-10-9 22:11 發表
佢自己都唔知自己想點..又想要..但又怕養唔起bb害左佢..他知道我有左第一時間已叫我墮胎..但我唔係太想

唔知自己想點...?---------咁點解唔做安全措施??
怕養唔起...???--------唔係到有左先諗呀..??
佢第一時間叫你落左個bb..??---咁佢有幾愛你..??
-----------------------
唔好意思..我想問幾多歲..?
我個人覺得,你係咪要諗清楚呢個男人係咪你&小朋友可以依靠嘅人....?(定係你諗住比佢依靠呢.?)
佢係咪一個肯承擔嘅人...?(佢同你有左自己骨肉都唔負責..你仲有一個唔係佢嘅小朋友,到時你都唔好祈望佢會照顧個大....)

大宅

我今年24歲..其實我地每次都做安全措施..但佢經常拿我開玩笑說忍唔住..我都立即起身...佢玩我太多次啦..就到呢一次佢又係咁..但我呢次又以為佢玩野..我咪冇理佢囉..點知就係咁中左..
我都有唸過佢到底有幾愛我..因為佢而家好似拖住個肚咁..又唔知自己想點..我個肚會越來越大..我身體已經開始唔舒服..同埋好累啦..成日都想訓覺..我每次問佢到底想佢..佢話要比一個月時間佢唸下..但我個肚咁樣..我會好辛苦..我都試過叫佢比錢我唔要bb..佢又話比時間佢唸..講真..我有d想自己生..自己搞定..但我真係好驚好驚..因為我怕照顧唔黎

別墅

原帖由 loveutoo 於 09-10-9 23:06 發表
其實我地每次都做安全措施..但佢經常拿我開玩笑說忍唔住..我都立即起身...佢玩我太多次啦..就到呢一次佢又係咁..但我呢次又以為佢玩野..我咪冇理佢囉..點知就係咁中左..

點做安全措施..你咁係咪指體外射呀??如果係的話..咁算係安全措施嗎..?
事情去到今日咁...你就要諗吓點解決..?同以後條路點行.?

子爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

有過第一次既婚姻失敗經驗,唔該妳今次真係要考慮清楚,唔好顧住自己既快樂,影響到小朋友.

別墅

原帖由 loveutoo 於 09-10-9 22:11 發表

如果佢一開始就叫你墮胎, 呢個男人真係好極有限, 佢都唔理你感受既, 咁大個應該學識對你同對個bb負責任架ma, 小生命係無辜架, 唉 ~

洋房

唉....!可能又多一個悲劇!

首頁

尾頁

跳至