跳至

首頁

尾頁

別墅

急急地(亞囡條脷生了勁大塊非之”)...有冇計?
亞囡(22個月)上次傷風/, 傷風好了,點知可能因為食得太多西藥 , 條脷生了勁大塊非之”,昨晚突然醒來好似受驚咁, 狂尖叫狂喊, 點抱點哄都無效, 最可憐係唔知佢發生什麼事?
我想睇中醫(油麻地/旺角中醫師), 可以介紹下嗎?

但又驚d藥咁苦煲完唔肯飲, 點先可以令佢乖乖飲咗佢, 有冇媽媽有經驗可分享!

男爵府

貢獻勳章

我仔仔睇開的是用藥粉,我個仔好鍾意飲

原帖由 rowenahui 於 09-10-30 08:00 發表
急急地(亞囡條脷生了勁大塊”非之”)...有冇計?
亞囡(2歲2個月)上次傷風/咳, 傷風好了,點知可能因為食得太多西藥 , 條脷生了勁大塊”非之”,昨晚突然醒來好似受驚咁, 狂尖叫狂喊, 點抱點哄都無效, 最可憐係唔知佢發 ...

大宅

小朋友生飛支好慘

大宅

原帖由 花仔媽咪 於 09-11-13 20:58 發表
我仔仔睇開的是用藥粉,我個仔好鍾意飲

ya ,用藥粉方便又無咁苦,我家庭中醫都係開藥粉架

大宅

畀面勳章 睛靈勳章

花仔媽咪, clsee,
請問你地同小朋友睇開o既中醫o係邊度? o的藥粉會唔會好苦架?

洋房

我都想知係邊呀!!
有時睇得多西醫都怕怕..

禁止訪問

複式洋房

睇中醫好講個醫師夾唔夾,有間係太子花園街尾近水渠道叫大生藥行上午嗰個,我以前成日作小產睇極西医都無用後來睇左呢個中醫2次就再無作小產,而家女女已經7歲仲肥肥臼白好健康,我成日覺得係佢救我個女一命!!!!!

大宅

係呀,中醫要夾架!

我以前成日生飛滋,1生可以生好多,有時2粒細細飛滋變大後會合2為1 ,不過諗住自己熱氣,於是狂飲涼茶,點知愈飲愈衰!

E+睇旺角金輪大廈(始創對面)ge羅醫師,飲完醫師開ge中藥粉粒飛滋好左! 後尾上埋羅醫師免費ge中醫班,學左好多中醫知識,先知道原來飛滋同暗瘡都可以有分[寒]或[熱],未能對症下藥會愈搞愈衰! e+我識分[寒][熱]飛滋了,所以好小再生,就算生都唔會太痛同埋好得好快

大宅

原帖由 shanshanbaby 於 10-1-21 14:47 發表
請問你地同小朋友睇開o既中醫o係邊度? o的藥粉會唔會好苦架?

sorry,e+先見到你問我野!

我地睇開旺角始創對面ge金輪大廈7/F ge羅醫師,中藥粉會有小小苦,你可以叫醫師開d無咁苦ge,兼且可加小小蜜糖(我每次都問醫生加唔加得蜜糖)!

不過小心大廈有其他中醫師扮係羅醫師 。 因為羅醫師比較出名,我朋友第一次去金輪大廈時,被地下某中醫師拉客,我朋友問係咪羅醫師,係咪上開電台做節目個位,對方竟然講大話,乜都話係,好彩朋友覺唔對路,即call我問清楚個地址,否則受騙 !地下呢個咁冇品ge醫師,唔慌醫德好得去邊:;pppp:

大宅

羅e師電話

我想問下電話,上網搵唔到既?

sorry,e+先見到你問我野!

我地睇開旺角始創對面ge金輪大廈7/F ge羅醫師,中藥粉會有小小苦,你可以叫醫師開d無咁苦ge,兼且可加小小蜜糖(我每次都問醫生加唔加得蜜糖)!

不過小心大廈有其他中醫師扮係羅醫師 。 因為羅醫師 ... [/quote]

大宅

原帖由 shanshanbaby 於 10-1-21 14:47 發表

旺角羅駿峰醫師,金輪大廈7樓,始創對面! 有d明星都係佢ge客,好有heart 同埋醫術唔錯,但收費唔貴!Tel: 2787 4892

大宅

唔該晒

首頁

尾頁

跳至