跳至

首頁

尾頁

男爵府

1. 報名時間(計排到去交申請表的時間)
- 約十二點

2. 面試時間 07-11-2009
- 9:15am

3. 報名時有否帶同小朋友一齊去(當天係開放日)
- 有

4. 交報名表時老師有否即場見到你的小朋友?
- 有

5. 交報名表時老師有否即場叫你小朋友的名字?
- 有

6. 是否同幼稚園相同信仰?
- 否

7. 小朋友咩月份出世? 男或女?
- 九月, 女仔

8. 填報住址區域?
- 上環

9. 有否讀現就讀 N1 班? 讀邊間?
- 有, 偉思

[轉貼]
聖保羅堂幼稚園 » INTERVIEW 形式及問題
我個女剛剛係上星期 interview (10/11) for 08-09 K1, 佢地會問左小朋友...
1. 問小朋友叫乜咩?
2. 叫小朋友指出老師手上公仔五官正確位置。
3. 叫小朋友揀玩具玩,老師會環繞小朋友所揀嘅玩具問問題。
4. 跟住問父 或 母一 d 資料
· 平時同小朋友玩咩?
· 希望小朋友係呢間幼稚園學到 d 咩?
· 我地有宗教信仰,你有無意見?等等...
我就覺得好難答,不過一個星期後就會知是否取錄。

呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

珍珠宮

好媽媽勳章

好開心, 我地interview時間係上午, 阿仔下午表現一定差勁, 因為要訓晏覺.

- 10:30am

- 11:15am

- 沒有

- 沒有

- 沒有

- 是

- 十二月, 男仔

8. 填報住址區域?
- 西環

- 未開學, 但我都照寫校名, 但列明開學時間 (朗思, Think)

Good luck to everyone :)

男爵府

原帖由 jaycee_mami 於 09-11-4 18:31 發表
好開心, 我地interview時間係上午, 阿仔下午表現一定差勁, 因為要訓晏覺.

- 10:30am

2. 面試http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=119&cb=12345645&n=ad ...
朗思 Think 係咪九龍塘o個間?
呢樣唔得, o個樣唔得, 呢樣唔准, o個樣唔准......牛耕田,馬食穀,老豆賺錢女享福。

珍珠宮

好媽媽勳章

原帖由 spmok1999 於 09-11-4 19:14 發表
朗思 Think 係咪九龍塘o個間?

美孚個間,

我租樓住架, 邊間收就搬去邊區.

男爵府

原帖由 jaycee_mami 於 09-11-4 21:36 發表

美孚個間,

我租樓住架, 邊間收就搬去邊區.

請問你報咗幾多間幼稚園呀?分別係邊區呢?

小學時會否咁報?定係在幼稚園校區內報小學呢?

大宅

- 約9:15

- 9:30am

- 冇

- 冇

- 冇

- 是

- 10月, 男仔

8. 填報住址區域?
- 中區

- 有, 偉思

男爵府

原帖由 mama530 於 09-11-4 22:05 發表
- 約9:15

- 冇

- 冇

5. 交報名表時老師有否即 ...
想問下你交表時係咪坐o係最左手邊o個位老師收報名表的?

大宅

原帖由 spmok1999 於 09-11-5 00:11 發表
想問下你交表時係咪坐o係最左手邊o個位老師收報名表的?

唔係...好似係右手邊第2個, 後生女來的...

別墅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

- 約10:20

- 9:00am

- 冇

- 冇

- 冇

- 否

- 5月, 男仔

8. 填報住址區域?
- 西環

- 有, 聖x

男爵府

原帖由 mama530 於 09-11-5 00:29 發表

唔係...好似係右手邊第2個, 後生女來的...

咁就奇怪啦, 我同你o既報名情況完全唔同, 只係同樣住得算比較近同埋都係讀偉思, 但係面試o既時間就差唔多, 真係好難推斷佢地點樣去安排面試次序?

男爵府

原帖由 許咪咪 於 09-11-5 09:00 發表
- 約10:20

2. 面試http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/avw.php?zoneid=119&cb=12345645&n=adeb5136時間 07-11-2009
- 9:00am

3. 報名時有否帶同小朋友一齊去(當天係開 ...

十點幾報名但係最早係你丫...
如果你唔想你阿仔繼續讀 "聖安x尼" 的話咁你要試下再問下偉思下午班啦, 因為有位小朋友會十二月轉校的...

另外潮陽依家新開班我諗應該未 full, 如果有興趣都可以問下o架...

別墅

有啊. 二間都有打去問, 潮陽還交著報名表. 但係全部都同我講, 話沒位. Waitting list 很長, 先到先得, 點都輪唔到我個仔 ... 我個仔依家天天吵住唔返學. 昨天又被人刮到, 真系唔知點算.... 依家全力幫佢搵間好學校,搵到后, 或許停學 ...
原帖由 spmok1999 於 09-11-5 09:12 發表

十點幾報名但係最早係你丫...
如果你唔想你阿仔繼續讀 "聖安x尼" 的話咁你要試下再問下偉思下午班啦, 因為有位小朋友會十二月轉校的...

另外潮陽依家新開班我諗應該未 full, 如果有興趣都可以問下o架.. ...

男爵府

原帖由 許咪咪 於 09-11-5 09:31 發表
有啊. 二間都有打去問, 潮陽還交著報名表. 但係全部都同我講, 話沒位. Waitting list 很長, 先到先得, 點都輪唔到我個仔 ... 我個仔依家天天吵住唔返學. 昨天又被人刮到, 真系唔知點算.... 依家全力幫佢搵間 ...

冇理由o架, 潮陽十月尾先夠人開得成班, 應該未 full o架, 而偉思十一月頭先知十二月有人退學, 試下積極o的誠懇o的再打電話去問下啦...

話說以前我都有帶我阿女去 "聖x多尼" 面見校長, 根本問都冇問過我阿女問題就話收, 面見當日仲見到小朋友當住老師校長面前亂拋玩具, 所以諗都唔洗諗就唔考慮比阿女讀, 之後見過聖士提反堂同偉思, 最終都係揀o左偉思 ...

男爵府

. 報名時間(計排到去交申請表的時間)
- 約10:00

2. [url=http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/ck.php?n=adeb5136&cb=12345645]面試[/url]時間 07-11-2009

- 冇

4. 交報名表時[url=http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/ck.php?n=a0f73aad&cb=12345623]老師[/url]有否即場見到你的小朋友?
- 冇

5. 交報名表時[url=http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/ck.php?n=a0f73aad&cb=12345623]老師[/url]有否即場叫你小朋友的名字?
- 冇

- 否

- January, 男仔

8. 填報住址區域?
- 西環

- 有
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

男爵府

I think I cannot go on that day (9:30am), 禮賢會 9:00am interview....
http://i92.photobucket.com/albums/l29/chrisyam/Christmas/160711198.gif

男爵府

原帖由 心朗小B 於 09-11-5 10:07 發表
I think I cannot go on that day (9:30am), 禮賢會 9:00am interview....

真係同病相憐
打去兩間都唔比改時間...
咁你會唔會趕去聖保羅堂呀?
mouth:

男爵府

1# 已更新...
加o左...
聖保羅堂幼稚園 » INTERVIEW 形式及問題
比大家參考下, 希望有所幫助啦~

別墅

我同你d資料差不多, 住西環, 係大仔.. 不過我早過你交表.. 差不多9:30走咗, 但我IN 10AM.. 點解咁奇怪.. 我禮賢會IN 9:00AM.. 唔知趕唔趕到去IN 聖保羅堂..

原帖由 心朗小B 於 09-11-5 10:07 發表

別墅

剛又打過去二間問, 潮陽仍是答覆一早full, 偉思己覆太多waitting list, 輪都輪唔到我個仔. 舊年唸住近屋企, 才隨便報了聖x, 如果一早識到大家, 識得來呢度. 我肯定唔會... 好彩今年報名前問佐個朋友, 朋友叫我上綱查看 ... 希望今年好彩點....

原帖由 spmok1999 於 09-11-5 10:02 發表

冇理由o架, 潮陽十月尾先夠人開得成班, 應該未 full o架, 而偉思十一月頭先知十二月有人退學, 試下積極o的誠懇o的再打電話去問下啦...

話說以前我都有帶我阿女去 "聖x多尼" 面見校長, 根本問都冇問過我阿 ...

男爵府

原帖由 許咪咪 於 09-11-5 13:13 發表
剛又打過去二間問, 潮陽仍是答覆一早full, 偉思己覆太多waitting list, 輪都輪唔到我個仔. 舊年唸住近屋企, 才隨便報了聖x, 如果一早識到大家, 識得來呢度. 我肯定唔會... 好彩今年報名前問佐個朋友, 朋友叫 ...

咁你有冇問過靈恩呀?

靈恩學校
LING YAN SCHOOL
香港西營盤第三街100號高層地下
UG/F 100 THIRD STREET SAI YING PUN HK
Tel. 28583339

首頁

尾頁

跳至