自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無媽咪用緊,bb100是否好用? 想轉, 不過又怕無售後服務。

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 森林媽媽 於 09-11-7 18:15 發表
有無媽咪用緊,bb100是否好用? 想轉, 不過又怕無售後服務。
bb100 光纖真係快好多 ....

如果你想申請 ..... 恕我唐突 ..... 可唔可以寫我做介紹人呢 .... 如果係,咁我都可以改為 $99/月 gar lar ...... 事關我 5 月簽咗 2 年約 ..... 盛惠 $298/月 gar
路遙知馬力,日久見人心!

大宅

依家都有買推薦人,出到$800一位
原帖由 hehalady 於 09-11-7 18:34 發表

如果你想申請 ..... 恕我唐突 ..... 可唔可以寫我做介紹人呢 .... 如果係,咁我都可以改為 $99/月 gar lar ...... 事關我 5 月簽咗 2 年約 ..... 盛惠 $298/月 gar
...

水晶宮

原帖由 大懶蟲 於 09-11-7 19:26 發表
依家都有買推薦人,出到 $800 一位
咁都有 market gar

水晶宮

.

男爵府

幾好用,又快又唔洗等連線 ~

but 一定要俾安裝費 & 裝後1個月以後,有乜事揾師傅都要俾$$ ka ~ ((個師傅同我講ka , 有錯請更正))

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

用左2年,啱啱續約,初初係幾好架,係真係比pxxw快,但係e幾個月經常斷線,好煩

大宅

好快不過次次續約都加好"容"。如果有送埋寬頻電視(後稱電視),個電視約又未必同寬頻約同時到期,你唔留心可能會被多收charge。續約時如果想轉返慢D o既plan慳錢,電視會無左好多個台甚至無埋電視。

其實一般用戶偶爾上網睇o下片,BB25都夠用唔一定要bb100。

大宅

畀面勳章

我岩岩都轉左bb100$99,唔使介紹人喎,你o係街邊果d promoter佢地會幫你攪掂架喇。

男爵府

畀面勳章

hkbn用咗7年...bb100用咗6年...超正...CS服務又好...唉!e+仲用緊$253/month...仲有半年約

大宅

原帖由 monchan 於 10-9-27 08:13 發表
hkbn用咗7年...bb100用咗6年...超正...CS服務又好...唉!e+仲用緊$253/month...仲有半年約

我都用左接近十年喇。年年俾佢係咁加,我打算呢個約完左之後唔再續喇。出去過一過冷河,然後叫第二個人登記返,新約仲平啦。

侯爵府

原帖由 hehalady 於 09-11-7 18:34 發表

...

係唔係包電視,電話, 我屋企都係差不多尼個價錢..

侯爵府

原帖由 041810537 於 10-9-27 02:25 發表
好快不過次次續約都加好"容"。如果有送埋寬頻電視(後稱電視),個電視約又未必同寬頻約同時到期,你唔留心可能會被多收charge。續約時如果想轉返慢D o既plan慳錢,電視會無左好多個台甚至無埋電視。

其實一般用戶偶爾上網 ...

對, 我老公就係為了這點, 同hkbn嘈左好多次, 個高清機頂盒同個電視約唔係同步到期, 早幾日先換左, 由高清機頂盒換左個標清, 個新機頂盒, 重要係short short地, 要再換....

侯爵府

原帖由 森林媽媽 於 09-11-7 18:15 發表
有無媽咪用緊,bb100是否好用? 想轉, 不過又怕無售後服務

我見我老公打去cs, 電話要響好耐先有人聽, 但我地通常要晚上才打電話, c fu上門維修都可以晚上搞, 都ok的...

侯爵府

原帖由 魚肉 於 10-9-27 00:41 發表
用左2年,啱啱續約,初初係幾好架,係真係比pxxw快,但係e幾個月經常斷線,好煩

我都係發覺最近差左好多, 老公話係因為最近$99一個月, 多人用, 所有慢左好多,

大佬, 我唔係$99一個月, 我係$2xx一個月, 差左好多....

大宅

原帖由 焯媽媽 於 10-9-30 08:44 發表

我見我老公打去cs, 電話要響好耐先有人聽, 但我地通常要晚上才打電話, c fu上門維修都可以晚上搞, 都ok的...

HKBN已經算係最容易搵到CS o既一間ISP。

大宅

原帖由 焯媽媽 於 10-9-30 08:40 發表

對, 我老公就係為了這點, 同hkbn嘈左好多次, 個高清機頂盒同個電視約唔係同步到期, 早幾日先換左, 由高清機頂盒換左個標清, 個新機頂盒, 重要係short short地, 要再換.... ...

寬頻電視(後稱電視)成日都會加台,你想睇就要俾錢。問題唔係俾幾多錢,而係,你一加左台,個約就會同你原本張寬頻約唔同時間到期,好麻煩。如果係新用戶包電視,咁就更有可能寬頻簽24個月而電視得12個月或者18個月免費,到時候佢會CALL你續約,但講D野唔清唔楚,甚至你可能續左約先知要加錢。

十年,樓上幾件事全部領教過,好彩第一次中左招之後次次都問清楚,如果唔係就幾多錢都唔夠俾。

仲有啊,佢電視遙控後面電芯上面o個個蓋好易一跌就爛,要搵膠紙痴住佢,咪一陣爛左又罰錢;個銀色機頂盒要注意散熱,如果唔係就會HANG,甚至會燒;機頂盒火牛更加係莫名其妙地燒左,我早排就係咁。

水晶宮

醒目開學勳章 大廚勳章

仲有咩,我上次問個SALES話31/8無左呢個介紹人優惠WOR~

...

大宅

用左bb100$99幾好本身已用佢家居電話,剛呢幾日有人打嚟話我住嗰度可以$248轉bb1000光纖入到屋+家居電話免安裝$即轉

子爵府

我用過3間依間暫時都仲係排第1位.

上幾個星期唔知做乜一開機就上唔到線,不過只要按修復就可以上番線,依排又冇事.

之前搬,客服打黎話冇線比我搬果度,但合約仲未完,話當我毀約,叫我上門市搞~
去到門市個美男子(我心目中)唔單止比到線我,仲主動幫我改埋個$99plan(之前$2xx,仲有成半年先到期)

上門市好似易傾好多~

首頁

尾頁

跳至