自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

想帶兒子去玩, 請問有什麼好玩? 有什麼好吃? 請各位分享下, 謝謝!
老公 + 仔仔 = 我一生的成就

大宅

剛於上星期參加旅行團去科學園玩了一會,現在園內舉行展覽會[免費],好多公司,學校等有counter介紹一d公司新科技,學生作品-=-例如他們的機械人,高科技智能家居,電腦程式遊戲,lego 機械車.
好多counter都有d小禮物送,好開心,小朋友非常喜歡,又可貯印仔8個送禮物等{可惜我們跟團去,只有一小時停留時間,取不到印仔禮物,但好多counter都有小禮物,好玩,有趣,免費,又可學嘢及見識高科技概念],好多中小學生義工幫手,希望令小朋友都可培養科學興趣...
明年如果再舉行,小朋友話好想再去.
本人覺得科學園十分值得去玩,好似去科學館咁,但最好自己去,好似沙田火車站有巴士[$6]去科學園,內有7-11,數間食店.小禮物方面,例如紅色小環保袋,file袋,糖果,led電筒仔,扭計蛇,防晒帽,自製水墨畫[好靚証書紙造成],自製圖案環保袋,旅行折合飛碟等等,不能盡錄...勁勁勁好玩,
強力推介...

大宅

原帖由 fc2004668 於 09-11-9 12:59 發表
剛於上星期參加旅行團去科學園玩了一會,現在園內舉行展覽會[免費],好多公司,學校等有counter介紹一d公司新科技,學生作品-=-例如他們的機械人,高科技智能家居,電腦程式遊戲,lego 機械車.
好多counter都有d小禮物送,好 ...

fc2004668,

非常多謝你呀, 你的資料很詳細, 我是自己去的, 不會跟團, 還打算去食亞蘇上次介紹的自助餐, 謝謝你的分享.

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章

原帖由 cat.siu 於 09-11-10 00:17 發表

fc2004668,

非常多謝你呀, 你的資料很詳細, 我是自己去的, 不會跟團, 還打算去食亞蘇上次介紹的自助餐, 謝謝你的分享.

我也剛去完個嘉年華,很好玩。我上openrice個網頁,話阿蘇介紹的buffet好唔掂喎,你去睇睇啦!

大宅

原帖由 跳跳虎 於 09-11-10 00:30 發表

我也剛去完個嘉年華,很好玩。我上openrice個網頁,話阿蘇介紹的buffet好唔掂喎,你去睇睇啦!

謝謝你的寶貴意見, 等我去睇睇先.

大宅

個嘉年華完左未呀!這個星期還有嗎?

大宅

個嘉年華已經完左啦! 星期一已經拆晒嘢啦.

子爵府

原帖由 pigpig2007 於 09-11-11 16:25 發表
個嘉年華已經完左啦! 星期一已經拆晒嘢啦.

就算周圍行都好舒服, 不過我上次去有function, 間餐廳好多野食都冇

大宅

其實同數碼港差唔多,係有特定主題嘅寫字樓.平日係純商厦.根本冇乜嘢可以參觀.只係有特定節目舉行時,至有睇頭.不過亞蘇介紹過D特別單車同自助餐,就好似被塑造成一個開心嘅一家大細好去處.這是個美麗的誤會.不過環境唔錯,Buffet又算太差,去一次見識吓都唔錯呀!

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

最掂係佢個頂多功能太陽帽,

公爵府

畀面勳章

聽聞21號有活動, 係關於再生能源既, 有架遙控船比人玩咁, 佢地有新阿頭上場, 所以近排搞好多節目, 其實講地點, 佢好過數碼港好多
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

大宅

原帖由 陳+6 於 09-11-11 20:20 發表
其實同數碼港差唔多,係有特定主題嘅寫字樓.平日係純商厦.根本冇乜嘢可以參觀.只係有特定節目舉行時,至有睇頭.不過亞蘇介紹過D特別單車同自助餐,就好似被塑造成一個開心嘅一家大細好去處.這是個美麗的誤會.不過環境唔 ...

請問平日有無果 d 特別單車玩呀? 我打算星期五去.

大宅

有間單車鋪,你可以租
原帖由 cat.siu 於 09-11-12 00:06 發表

請問平日有無果 d 特別單車玩呀? 我打算星期五去.

大宅

原帖由 ac1994 於 09-11-12 16:49 發表
有間單車鋪,你可以租

all mami,

thank you very much!

大宅

咁請問除咗嗰隻好鬼貴,好特別的單車之外,有無d唔特別,但又唔貴的普通單車租架。
我去過一次見好多人踩單車,不過唔知人地d單車响邊度租番黎定係自己帶黎。

男爵府

好媽媽勳章

Don't eat 阿蘇介紹的buffet -----shit:;pppp:

首頁

尾頁

跳至