想生BB

跳至

首頁

尾頁

洋房

唔知早三個月大家記唔記得有個topic(紅d持繼五日深粗),後期食炸糊,經過三個月努力,及上天安排終於bingo了。食炸糊後cycle一個月比一個月遲,最初4月份停避孕藥後是月頭4号m,cycle吞到20号來m。想 去体中e,但又想自己調理吓先,所以里幾個月戒白籮白、凍野、每星期飲桑寄生連子蛋筡、多食膠質重的食物(花膠螺片雞湯、雞腳、豬手、燕窩、 蕃 茄著仔魚湯、奶等)另外我求觀音,我覺得觀世音真的裼bb比我,事原月頭我求觀音希望我兒子測驗成績理想,及希望早曰有bb,第二日早上突然子宮兩旁好痛,痛醒了入厠所驗紅d,有70%綫,當時巳day24理應己過排卵,因上星期巳出現了淺線,當晚就dodo,第日出現深粗,結果兒子成績都算埋想,到早兩曰就驗到有了,所以覺得觀世音大慈大悲,是上天安排,今天還了神,多谢上天。
y

男爵府

原帖由 nam~nambb 於 09-12-2 03:07 發表
唔知早三個月大家記唔記得有個topic(紅d持繼五日深粗),後期食炸糊,經過三個月努力,及上天安排終於bingo了。食炸糊後cycle一個月比一個月遲,最初4月份停避孕藥後是月頭4号m,cycle吞到20号來m。想 去体中e,但又想自己 ...

nam nambb
恭喜妳呀,小心保重身體,觀世音會保佑妳生個肥肥白白健康BB,請問妳現時有咩懷孕徵狀呢,桑寄生連子蛋茶點買黎煲,懷孕前後,每日可以飲嗎,thank you

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 2# nam~nambb 的文章

恭喜晒 多多休息啦~

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章

恭喜

珍珠宮

虎到金來勳章

原帖由 y 於 09-12-2 05:27 發表

nam nambb
恭喜妳呀,小心保重身體,觀世音會保佑妳生個肥肥白白健康BB,請問妳現時有咩懷孕徵狀呢,桑寄生連子蛋茶點買黎煲,懷孕前後,每日可以飲嗎,thank you ...

桑寄生可以去藥材舖買架, 不過我知桑寄生連子蛋茶係FOR改善腰骨同關節痛, 應該個肚大, 腰骨痛飲就有幫助.

禁止訪問

大宅

恭喜哂呀~~

大宅

恭喜哂!! 祝福你同bb倆安康

大宅

恭喜晒!!!

大宅

恭喜你呀~

別墅

好媽媽勳章

大宅

恭喜晒你呀!!!

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

恭喜妳呀.

洋房

原帖由 y 於 09-12-2 05:27 發表

nam nambb
恭喜妳呀,小心保重身體,觀世音會保佑妳生個肥肥白白健康BB,請問妳現時有咩懷孕徵狀呢,桑寄生連子蛋茶點買黎煲,懷孕前後,每日可以飲嗎,thank you ...

洋房

開頭我都以為嚟m,腰背好累,因我每次嚟m都有腰背胸痛,我重同老公講今個月應該又失敗因想食朱古力,每次想食朱古力好快嚟m,唯一唔同下面成日感覺好似有嘢流出嚟,子宮寮寮吓。桑寄生之前有sis講可以令蛋蛋大d健康d,我上網体有好多好處(高血壓,根骨痛,補血,安神,安胎等)多謝大家祝福,祝各位早孕

洋房

Congratulation !

大宅

恭喜~
請問桑寄生茶除左自己煲,有無地方可以買黎就飲架?

男爵府

原帖由 Na.Na 於 09-12-2 18:04 發表
恭喜~
請問桑寄生茶除左自己煲,有無地方可以買黎就飲架?

涼茶舖或者有些甜品舖都有得飲架..我都有睇到d涼茶舖貼住佢係可以安胎架..所以就算有or無都飲無問題呀!

大宅

大宅

My son Day Day is 4 years old

首頁

尾頁

跳至