母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

老朋友,近況好嗎? ^_^

很久不見母乳版的中堅份子.
是否工作很忙?生活好嗎?

glad,譚媽媽,mon,gigi,還有......
很想你們啊!

很喜歡看到你們的生活分享.

何時再有機會,再聚一聚呢?
該用戶已被刪除

Re: 老朋友,近況好嗎? ^_^

男爵府

i miss them too

大宅

me 2!

[size=small]Mason is my life! :-)[url=http://www.babyhome.com.tw/bb/56857][size=small]

大宅

hello all,,,,,,,
好感動啊!! 有人掛住我啊~~~~~~~~~
呢排真係好少上來, o係屋企都沒有上網同埋又出街多左!
我呢個星期教ryan講”哎呀”, 好搞笑!
自從1月9日的buffet後, 都沒有再gathering, 不如我地o係3月尾幾日紅日之中搵日出來好嗎?? 3月的天氣不太冷可在戶外舉行啊! 你們有什麼意見?

別墅

me too..
妳們各人安好嗎??
我最近去了5月母乳媽媽會所more....sorry ar...都少了上來tim....
係呀, 我十分miss....自上次1月9日的buffet, 都很想有下一次的gathering ga...
又可惜上次未有機會同多的媽媽chat chat la....
有gathering 要預埋我呀!!!!
:lol:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;53/st/20040521/n/Chloe/k/023c/age.png

別墅

hehe,我都少左上來tim!大家好嗎
旻旻體重:20.11.03 - 3.275kg height - 49cm5.12.03 - 3.65kg22.12.03 - 4.66kg6.1.04 - 5.3kg27.1.03 - 6kg 21.2.04 - 6.59kg27.4.04 - 8.4kg   height - 66cm29.5.04 - 8.68kg24.7.04 - 9.31kg7.9.04 - 9.7kg    height - 73.4cm13.11.04 - 10.38kg28.12.04 - 10.5kg   height - 76.5cm28.12.04 - 我識行啦  :lalala:17.12.05 - height - 87.5cm

大宅

pc9 大家好呀! 9/1之後好耐無見啦!

pc9,
我都少左上嚟呢度lu, 初頭多得你地, 至可以餵到媽媽奶:mrgreen: 我久唔久都會過嚟望下ka! 小悅 d 濕疹好d未呀? 我阿b都有呀, 時好時差 ?-( :

大宅

Juju'sMum
係呢, 你幾好嗎? bb有冇好曳曳踢到你冇覺好訓? 幾時預產期有冇照到係bb仔定bb女呀? 哎~~我好8掛好多問題tim!! hehehe....

男爵府

pc9,
我唔係母乳版的中堅份子, 但都係你既"老"朋友, 係咪?!

大宅

niklaus903,
你我當然是"老"友啦,.因為不單同是母乳媽媽嘛.
洪寶仔的1/2歲蛋糕好特別.

gigiso,
我想這裏不只我掛住你呀!Ryan愈大愈型仔.
你的提議真好.
找一天出來聚一聚吧!

wingtsang,
可能你記錯了,小悅沒有濕疹.
經常生病不舒服的是我.

別墅

pc9, gigiso, irischanpl,

hi! 我個仔同你地o既BB差唔多大, 唔知你地餵奶餵成點?
我只出席過一次babysling gathering, 因為番番工之後太忙.
依家pump奶pump得越來越少啦, 個仔又唔食奶粉, 都唔知點. 唯有比多D其他野佢食, e.g. cheese.
該用戶已被刪除

大宅

babysing,

我自一月開始就停止泵奶了.
孩子只吃早晚餐奶奶.
奶愈來愈少.好久沒有谷奶了.
不知可以維持多久.

當然希望愈長愈好.

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

Hi, Dear all,

Thanks a lot!

Oh! So touching! Miss all of you!

Yes, I am very very very busy for parenting, housework, jobs......especially my son's business.

If anyone proposes any gathering, I will try my best giving help.

I hope everyone gets the spirit of all of us from my signature area as below.......

Add oil
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

男爵府

Agree, although I don't know you all but miss you much!
I stop pumping since last October and only breastfeeding my son at night.
I haven't join any activities from you but hopefully can join next time.

男爵府

2011至尊種植勳章

其實我都有留意到 glad,譚媽媽,mon,gigi,還有...... 少了留言, 都有少少 miss 佢地

Juju'sMum,
hello, 雖然我同你無 chat 過, 不過都睇過你的留言. 我見到你的預產期就快到, 我都 "鄧" 你緊張同興奮.

gigiso,
三月尾 gathering 好啊, 我贊成!!

pc9,
我同你都算有緣啊, 那天在天橋上相遇

大宅

Juju'sMum

嘩, 這個星期便是預產期了! 時間真係過得咁快~~~
祝你有一個健康的bb, 健康最緊要啊!!
亦希望julia可同妹妹一齊享受下媽媽奶啦~~

大宅

monkichi
那你們有沒有好提議? 如果定在28/3星期一好嗎?
如果安排在月尾的話, 要著手安排了!

別墅

monkichi,

可能我們5月媽媽在lee個gathering見la....唔緊要la....
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;53/st/20040521/n/Chloe/k/023c/age.png

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊