跳至
[2010年] BB轉咗頭未?

首頁

尾頁

別墅

我上星期六睇醫生, 醫生話呀B己轉咗頭, 所以我壓住膀胱, 小便會再密咗。

我問醫生, 而家已轉咗頭, 會吾會早產? 醫生話吾會影響。不過我平時都已經成日要去厠所, 覆診完後, 吾知是否心理作用, 仲去得多咗, 慘

吾知各位有冇我的情形?

大宅

BB轉左頭啦, 好易會想去廁所, 同佢佢整日踩個胃囉, 搞到唔太舒服, bb轉位係好事, 不過都未定晒, 佢重可以走來走去, 唔會影響早唔早產的, 放心.

大宅

我阿B女仲未呀, 星期一個日去醫院檢查, 個姑娘話BB依家係打斜, 頭係左下方, 腳係右上方

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

亞女都轉咗啦
通常個背都係喺我左邊
十次有九次摸佢佢都係對腳喺右邊
得一次喺左邊

別墅

我都轉左, 成日覺得b對腳仔錫我右上方

男爵府

我個囡仲未轉頭呀, 大約會係幾多週至轉架?

複式洋房

我上個星期覆診儍吓儍吓唔記得問醫生,走咗先醒起!轉咗頭會有咩感覺?我上一胎就係冇轉頭,所以要開刀!我成日覺得佢一動我就好想去廁所,同埋好少尿都好想去廁所,仲有佢成日有啲好細細力咁整個條腰同埋個肚上方,係唔係已經轉咗頭?因為下次覆診要除夕,嗰陣時已經三十五週了!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 celesta 於 09-12-12 21:31 發表
我上個星期覆診儍吓儍吓唔記得問醫生,走咗先醒起!轉咗頭會有咩感覺?我上一胎就係冇轉頭,所以要開刀!我成日覺得佢一動我就好想去廁所,同埋好少尿都好想去廁所,仲有佢成日有啲好細細力咁整個條腰同埋個肚上方,係唔係已經轉咗頭 ...

你自己試下摸會摸到㗎
跟據埋BB踢你邊到同埋喺邊到打c egg,都會估到佢掉咗頭未㗎

男爵府

我尋日去check時, 都話亞仔已經調左頭向下, 所以依家去toilet既次數好多, 同埋壓住下面, 都幾辛苦....

複式洋房

原帖由 yennie 於 09-12-12 22:02 發表

你自己試下摸會摸到㗎
跟據埋BB踢你邊到同埋喺邊到打c egg,都會估到佢掉咗頭未㗎

BB打c egg會點架??

複式洋房

第一胎bb5轉要開刀生, 今胎第二胎bb一早轉左la, 不過今胎決定左都開刀生

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 celesta 於 09-12-12 22:28 發表

BB打c egg會點架??

會感覺到bb一下一下咁郁
好有規律咁
一打可能會打成5分鐘㗎

別墅

醫生都係咁講, 話bb轉咗頭, 會去toilet密咗, 所以我而家差不多一小時去一次。日頭都ok, 夜晚就辛苦d, 瞓得吾好。同埋成日覺得呀b頂住, 少少阻住呼吸!
原帖由 pylbowie 於 09-12-12 22:19 發表
我尋日去check時, 都話亞仔已經調左頭向下, 所以依家去toilet既次數好多, 同埋壓住下面, 都幾辛苦....

別墅

我尋晚都feel到bb打c egg, 好得意, 一下下, 都持續咗幾分鐘
原帖由 yennie 於 09-12-13 00:21 發表

會感覺到bb一下一下咁郁
好有規律咁
一打可能會打成5分鐘㗎

大宅

我女都掉左頭了. 而家條腰同盤骨勁攰!!

大宅

上次CHECK話未呀~
偉麟16/6                             偉灝25/720:41出世啦.                       11:33出世啦.3.41kg日                                     3.98kg17/6    8.83kg                     29/7     3.61kg                                            1/8      3.66kg[size=large]偉麟大相簿[size=large][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/109422]偉雄仔相簿

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

原帖由 金金@2003 於 09-12-11 09:43 發表
我上星期六睇醫生, 醫生話呀B己轉咗頭, 所以我壓住膀胱, 小便會再密咗。

我問醫生, 而家已轉咗頭, 會吾會早產? 醫生話吾會影響。不過我平時都已經成日要去厠所, 覆診完後, 吾知是否心理作用, 仲去得多咗, 慘:naught ...

我17/12做產檢都話轉咗啦,E生都話唔駛擔心,要等阿B頭仔對位先生得,呢幾日我發現阿B好似低咗D,擔心佢真係早出世,仲拿拿聲執哂走佬袋啦,依家等31/12再做產檢睇吓咩情況先!

洋房

wk30既時候醫生話BB個頭已經轉左落去, 點知wk33去覆診時醫生話佢又轉返上去... 本來我打算順產, 但依家可能要開刀... 醫生話下次覆診再睇下不過依家要訂定手術室先...

大宅

我6個月時已轉左頭,而家30週都轉曬落去,bb玩倒立咁,醫生話都幾低,直頭要我行小d,希望bb準時先出世啦!
「兒女是耶和華所賜的產業,所懷的胎, 是祂所給的賞賜。」 詩篇 127:3

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

原帖由 jenny623 於 09-12-30 16:19 發表
我6個月時已轉左頭,而家30週都轉曬落去,bb玩倒立咁,醫生話都幾低,直頭要我行小d,希望bb準時先出世啦!

我同你差唔多,依家32週4,尋日檢查,醫生CHECK完話阿B個頭搵啱位,隨時落,又CHECK過阿B心跳好正常,佢叫我唔好擔心咁多,雖然阿B依家出世都叫早產,但阿B一定攪得掂,就算阿B要出世,唔通唔俾佢出世咩!最緊要執好哂D嘢,見紅OR穿水OR有REGULAR嘅陣痛(越黎越長﹠越密)就叫我CALL白車LAW,交番俾天上面果位決定啦!

首頁

尾頁

跳至